De 8 leukste bestemmingen in Egypte

Kayleigh - 29 december 2023

De 8 leukste bestemmingen in Egypte

Kayleigh - 29 december 2023

Op zoek naar een vakantie waar je cultuur kan combineren met een vakantie vol zon, zee en strand? Dan is Egypte zeker de ideale bestemming voor jou! In het altijd zonnige Egypte is er voor iedereen iets te beleven. Of je nu wilt relaxen en zonnen op het strand, crossen door de woestijn of de kleurrijke onderwaterwereld wilt ontdekken, deze top bestemming heeft het allemaal! Benieuwd welke plek het beste bij jouw vakantieplannen past? Wij hebben de 8 leukste bestemmingen in Egypte voor jou op een rijtje gezet. Lees verder en laat je inspireren voor jouw volgende vakantie!

1. Hurghada

Hurghada is terecht een van de populairste vakantiebestemmingen in Egypte. In Hurghada schijnt de zon volop en valt er van alles te beleven. Van sterren kijken bij de bedoeïenen tot het ontdekken van Dahar, het oudste gedeelte van de stad met een doolhof aan smalle straatjes. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen op het strand. Deze badplaats staat namelijk bekend om zijn witte zandstranden en prachtige helderblauwe zee. Onder de gezinnen is deze stad een echte vakantiefavoriet door het ruime aanbod aan hotels met een waterpark, dat is dus gegarandeerd waterpret voor het hele gezin! In Hurghada is er voor iedereen wat leuks te doen!

Pickalbatros Jungle Aqua Park Resort - Neverland - Egypte
Pickalbatros Jungle Aqua Park Resort - Neverland

"Heel goed hotel, mooie opzet in meerdere gebouwtjes. Meerdere restaurants met lekker, vers en gevarieerd eten. Goede service, vriendelijk personeel. Megagroot waterpark ,complex is zo groot dat je er kunt verdwalen." - Angelique

Bekijk hotel

2. Makadi Bay

Een oogverblindende baai aan de Rode zee en dus een populaire plek onder duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld bij Makadi Bay is hier erg uniek. In dit gedeelte van Egypte ontdek je grote grotten, unieke onderwaterdieren en koraalriffen. Maar Makadi Bay heeft nog zoveel meer te bieden! Geniet van de levendige sfeer in de vele gezellige restaurants en cafés. Voor wie een dagje cultuur wilt ontdekken, vind je in Makadi Bay ook de oudste kloosters van Egypte: het St. Anthony en St. Paul. Ben je uitgeput door alles wat je hebt ondernomen tijdens jouw vakantie? Geen zorgen. In deze badplaats vind je luxe resorts en spa’s waar jij weer helemaal tot rust kunt komen!

Hotel SUNRISE Royal Makadi Resort

"Het was een geweldig verblijf hier in het Sunrise Royal Makadi. Er was veel te doen, zeer vriendelijk personeel en altijd bereid om te helpen. Het eten was zeer gevarieerd en heerlijk, met veel verschillende gerechten. Alles van topkwaliteit! Zeer aan te raden. Veel faciliteiten en uitgebreid programma aan activiteiten. Ik wil zeer zeker terug komen!" - Nevin

Bekijk hotel

3. Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is dé leukste bestemming in Egypte voor wie het land bezoekt om meer te leren over de cultuur. Hier kan je een heerlijke zonvakantie combineren met cultuur snuiven! De geschiedenis van deze stad gaat vele duizenden jaren terug en er is genoeg te zien en te ontdekken. Volgens gelovigen is de Sinaï berg op het Sinaï-schiereiland de plek waar Mozes zijn Tien Geboden ontving, maar je vindt er ook het St. Catharina klooster. In het oude centrum van de stad vind je een prachtige moskee, die zeker een bezoekje waard is! Genoeg te doen dus in het mooie Sharm el Sheikh!

4. El Gouna

El Gouna, ook wel het Venetië van Egypte genoemd, is een betoverende badplaats bestaande uit eilandjes die met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Het lijkt wel een fata morgana, vol met veel groen. Deze luxueuze stad werd eind jaren 80 gebouwd en is sindsdien een populaire bestemming geworden, waar je zelfs in de Nederlandse winter kunt genieten van heerlijk zonnetje. Met de vele kanalen is El Gouna ook perfect voor een leuk boottochtje. Hier vind je prachtige all inclusive resorts waar je onbezorgt kunt genieten van je vakantie.  Zeker een bestemming om op jouw bucketlist te zetten! 

Three Corners Rihana Resort

"Fantastisch hotel aan een mooie lagune. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Kamers worden goed schoon gemaakt. Iedere dag water, koffie en thee op de kamer. Aan het zwembad en de lagune genoeg ligbedjes. Naar het strand kun je met de boot vanaf de lagune. Eten is prima, voor iedereen is er wel wat lekkers." - Elly

Bekijk hotel

5. Marsa Alam

Marsa Alam was vroeger een vissersdorp, maar bevat nu veel luxe resorts met vaak een eigen privéstrand. Daarom heeft deze badplaats zeker zijn plekje verdient op het lijstje van de 8 leukste bestemmingen in Egypte. Omdat het een goede wegverbinding heeft met de Nijlvallei, is Marsa Alam de perfecte uitvalsbasis om verschillende excursies te volgen. Zoals naar Abu Simbel en Luxor, waar je onder andere terecht kunt voor de beroemde Vallei der Koningen, waar verschillende farao’s begraven worden. Maar ook voor wie gewoon lekker wil luieren aan het strand is Marsa Alam de ideale locatie, deze badplaats kent namelijk de mooiste witte zandstranden met azuurblauw zeewater. Een echte aanrader dus!

6. Sahl Hasheesh

De Egyptische badplaats Sahl Hasheesh wordt steeds bekender onder de vakantiegangers. De stad heeft zijn naam te danken aan de vele palmbomen die in dit gebied zijn gepland, Sahl Hasheesh betekend in het Arabisch namelijk groene vallei. Sahl Hasheesh is een moderne badplaats, die zich helemaal focust op toerisme. Daarom valt er in deze stad echt genoeg te beleven. Ook deze bestemming is een waar paradijs voor de onderwaterwereldliefhebbers, natuurlijk door zijn ligging aan de Rode Zee. Vlak voor de kust ligt een klein eilandje genaamd Abu Hasheesh, als je van snorkelen houdt is het zeker een aanrader hier de omgeving te verkennen! Je vindt hier namelijk de mooiste vissen en koralen!

Hotel Premier Le Reve & Spa - Adult Only

"Wij hebben een paradijselijke vakantie beleefd in dit resort. De kamer was ruim, voorzien van koffie en thee faciliteiten en een dagelijks bijgevulde minibar met softdrinks, bier en ruim voldoende water. Goed werkende airco, dat was zeker nodig. Het zwembad was fantastisch en ruim voldoende plek in zowel schaduw als zon." - Anna

Bekijk hotel

7. Port Ghalib

Deze prachtige havenstad aan de Rode Zee is zeker één van de 8 leukste bestemmingen in Egypte en dus een bezoekje waard. Wat begon als klein vissersstadje is nu uitgegroeid tot een van de meest luxe vakantiebestemmingen in Egypte. Doordat Port Ghalib omringd wordt door woestijn, valt hier echt van alles te beleven.  Ga op avontuur en ga een dagje mee met een jeepsafari, cross door het zand en ontdek de omgeving. Iets wat je zeker niet kan missen tijdens jouw vakantie naar Port Ghalib is een ritje op de rug van een kameel. Zo ontdek je de woestijn als een echte local!

8. El Quseir

Deze havenstad is 5000 jaar geleden ontstaan, daarom vind je in de stad nog steeds mooie oude gebouwen. Veel verschillende landen hebben dit havenstadje als thuisbasis gebruikt waardoor je van veel landen historische invloeden terugziet. Daarom is deze prachtige badplaats een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Na een lange dag kan je natuurlijk ook een verfrissende duik nemen in de Rode Zee. Ontdek de onderwaterwereld en geniet van de prachtige koraalriffen en exotische vissen. El Quseir is uitgegroeid tot echt toeristenparadijs en heeft zeker zijn plekje verdiend op het lijstje van de 8 leukste bestemming in Egypte!

Akassia Swiss Resort Hotel - Egypte
Akassia Swiss Resort

"Na 6 jaar wederom voor Utopia Beach hotel gekozen. Perfecte duik- en snorkellocatie. Hotel is gedateerd, maar alles is zeer schoon en werkt. Kamers zijn prima qua grootte en dat de inrichting dan gedateerd is, daar heb je geen last van. Personeel zeer vriendelijk en attent. Hotelmanager Ali is zeer begaan met zijn gasten en wil het iedereen naar de zin maken. " - Frank en Karin

Bekijk hotel