De mooiste bezienswaardigheden van de Algarve

Lise - 7 augustus 2023

De mooiste bezienswaardigheden van de Algarve

Lise - 7 augustus 2023

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal en een dikke aanrader als je gaat voor natuur, strand en cultuur. Wij tippen 5 bezienswaardigheden in deze populaire vakantieregio.

1. Cabo São Vicente

Het meest zuidelijke puntje van Europa waar je je ogen uitkijkt. Je kunt de Algarve te voet verkennen en helemaal van oost naar west wandelen. Je loopt dan van Alcoutim naar Cabo São Vicente. Dit is ook een goede plek om mooie vogels te spotten! Als je dan toch daar bent, vergeet dan ook niet om de gezellige plaats Sagres te bezoeken.

algarve vakantie

2. Ponta da Piedade

Een reusachtige rotsformatie uitgehold door de zee. De prachtige okerkleur van de rotsen steekt schitterend af tegen het groenblauwe water. Onze tip: bekijk de rotsen vanaf een boot Sommige ‘locals’ uit Lagos zeggen dat je in de rotsen bepaalde figuren kan herkennen, zoals een olifant. Dat wil je zeker met je eigen ogen zien!

algarve Ponta da Piedade

3. Caldas de Monchique

Ben jij toe aan een momentje voor jezelf? Dan tippen wij deze natuurlijke spa Caldas de Monchique. De spa bestaat al sinds de Romeinse Tijd en stond toen bekend als ‘Aguas, Sagradas’ (Heilige Wateren). Naast ontspanning kun je je hier ook laten behandelen voor ademhalings-, spijsverterings- en botproblemen of spier- en reumatische aandoeningen.

algarve Caldas de Monchique

4. Cacela Velha

Hier moet je echt even een fotosessie houden. Cacela Velha is een kustplaatsje in het oosten van de Algarve, in het natuurgebied Ria Formosa. Het historische centrum bevat een fort, een katholieke kerk en een Almohadische cisterne. Het bijzonder mooie uitzicht op zee en de eilandjes van het natuurgebied bieden een zorgen voor een van de mooiste vakantiekiekjes.

algarve - Cacela Velha

5. Marina of Vilamoura

In de jachthaven Vilamoura is het een drukte van jewelste. De haven heeft enorm geïnvesteerd in het moderniseren en het optimaliseren van de infrastructuur, nadat deze al een award in de wacht heeft gesleept. De perfecte spot om met je eigen boot te arriveren, of vanaf de kade te genieten van al het moois. Dit is een goede afsluiter van de leukste bezienswaardigheden in de Algarve.

algarve Marina of Vilamoura

Verblijven in de Algarve?

Auramar Beach Resort

''Ietwat gedateerd hotel met veel trappen maar de goede ligging, goed onderhouden tuin en het prachtige uitzicht op zee is het de moeite waard dit hotel te boeken. Wij hadden geluk met een ruime kamer en zeer goed bed. Iedere dag wordt er overal goed schoongemaakt. Het hotel biedt ook een handdoekenservice aan. Super vriendelijk personeel. ‘s Avonds na het diner kan je een drankje halen in de dancing. Echter de muziek staat er zo hard dat je elkaar bijna niet kan verstaan. Alternatief is naar in de lobby, daar zijn veel zitplaatsen maar alleen koffie en frisdrank verkrijgbaar (alcohol daar tegen betaling ook al verblijf je all incl.) All incl. is overigens tot 23.00 uur. Wandelend naar old town via strand of weg is goed te doen en anders zijn er altijd wel tuk tuks of taxi’s beschikbaar of de gratis shuttle service op bepaalde tijden. Voor herhaling vatbaar!'' - WZ

Bekijk hotel
Last minute all inclusive Jardim Do Vau
Jardim Do Vau

''Uitstekend appartement met groot balkon en mooi zwembad. Vriendelijk personeel. Direct aan het strand. Geweldige eettentjes. Alles nog voor een betaalbare prijs. Op loopafstand van het centrum van Portimao, maximaal 30 minuten (bij eb via het strand of over het voetpad langs het strand op de rotsen). Gewoon top!'' - Neven

Bekijk hotel
Quinta do Mar da Luz

''Leuke authentiek Portugese kamer direct aan het zwembad. Meubilair niet modern, maar wel heel en netjes. Kamer was super schoon. Bed lag en sliep goed. Mooi resort met uitzicht op zee en mooie tuin waarbij je tot het klif kunt lopen Goed ontbijt. We hebben genoten. Auto is wel onmisbaar.'' - Yvonne

Bekijk appartement