Handbagage Transavia 2020: alle regels op een rij

Redactie - 7 mei 2020

Handbagage Transavia 2020: alle regels op een rij

Redactie - 7 mei 2020

Een te grote koffer, te veel willen meenemen of te grote flessen met vloeistoffen ingepakt? Het zorgt stuk voor stuk voor ellende op de luchthaven. Laat je vakantiepret niet bederven en voorkom verrassingen en gehannes op het vliegveld! Zorg dat je op de hoogte bent van de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Is dat Transavia? Let goed op: dit zijn de do’s & dont’s wat betreft handbagage.


Beeld: © Lt300 – Wikipedia Creative Commons.

Hoeveel stuks handbagage mogen mee?

Wanneer je met Transavia vliegt, zul je het met één stuk handbagage moeten doen. Of dit een trolley of een tas is zal ze een worst zijn, zolang het er maar één is. Die handbagage moet ook nog aan een aantal richtlijnen voldoen wat betreft afmetingen en gewicht.

Hoe zwaar mag handbagage bij Transavia zijn?

Travel light, want aan tien kilo moet je genoeg hebben. Is je koffer zwaarder dan tien kilo, dan moet hij worden ingecheckt in het ruim.


Beeld: © Olena Yakobchuk – adobe.stock.com.

Hoe groot mag handbagage bij Transavia zijn?

Handbagage van 45 x 40 x 25 cm kan onder de stoel voor je en mag gegarandeerd mee in de cabine. Tassen of trolleys van maximaal 55 x 40 x 25 cm krijgen een plekje in de bagagevakken boven de stoelen. Is er geen plek op een drukke vlucht? Dan wordt je bagage gratis in het ruim vervoerd. Op de site van Transavia is het mogelijk om prioriteit aan te schaffen, dan mag je handbagage koffer gegarandeerd mee in de cabine.

Wat gebeurt er als handbagage niet aan de richtlijnen voldoet?

Wordt er bij de gate ontdekt dat je handbagage niet voldoet aan de richtlijnen? Ai, ai, ai. Dat kost je dan veertig euro van je vakantiebudget. Je bagage krijgt dan tegen betaling een plekje in het ruim.

Beeld: © airborne77 – adobe.stock.com.

Hoeveel vloeistoffen mag ik mee in mijn handbagage?

Ook bij Transavia moet je handbagage gewoon voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Dit betekent dat je vloeistoffen bij de security check in doorzichtige zakjes of verpakkingen moet laten zien. Je biedt deze zakjes apart aan, net als je elektrische apparaten en jas bijvoorbeeld.

Onder vloeistoffen vallen alle verpakkingen met een vloeibare inhoud; van water tot parfum, deospray en tandpasta. Eén verpakking met een vloeistof mag maximaal 100 ml zijn. In een doorzichtig zakje mogen alle vloeistoffen bij elkaar maximaal 1 liter zijn.

Er zijn een aantal uitzonderingen die je onbeperkt mag meenemen, zoals babyvoeding voor tijdens de reis, medicijnen en koelelementen voor medicijnen. Houd er wel rekening mee dat je maximaal 100 ml gekookt water kan meenemen om te mengen met de babyvoeding bijvoorbeeld. Vergeet niet om deze producten apart aan te bieden bij de security check.

Tip! Je mag geen gevulde waterflesjes meenemen, maar je kunt wel een Dopper of andere hervulbare fles meenemen als hij leeg is. En natuurlijk kun je op het vliegveld na de douane snacks en drankjes inslaan voor tijdens de vliegreis. Wanneer nodig, worden je aankopen verzegeld.

Mogen elektronische apparaten mee in de handbagage?

Jazeker! Kleine elektronische apparaten (zoals smartphones, tablets, camera’s, etc.) mogen niet alleen mee, je mag ze ook tijdens de vlucht gebruiken. Een powerbank bijvoorbeeld, moét zelfs in je handbagage. Zorg wel dat alle apparaten die je aan boord van het vliegtuig gebruikt, op flightmodus staan.

Wat mag ik niet in mijn handbagage inpakken als ik met Transavia vlieg?

  • Verpakkingen met meer dan 100 ml vloeistof.
  • Vuur- en schietwapens.
  • Puntige of scherpe wapens en scherpe voorwerpen, zoals een nagelvijl, nagelschaartje of scheermesje.
  • Stompe voorwerpen, zoals een honkbalknuppel of golfstick.
  • Ontplofbare en ontvlambare stoffen, zoals een aansteker.
  • Chemische en toxische stoffen.


Beeld: © Tomsickova – adobe.stock.com.

Extra baggage met baby

Reis je met je baby op schoot, dan mag je één stuk ruimbagage meenemen van maximaal tien kilo. Denk aan een kinderwagen, trolley of buggy. Let op: er is géén aparte handbagage voor de baby toegestaan. Luiers of babyvoeding moet dus in je eigen bagage.

Heeft je baby een eigen stoel? Dan mag je ook voor hem of haar dezelfde hoeveelheid handbagage meenemen als voor een volwassene.

Goed om te weten: wanneer je baby een eigen stoel heeft (verplicht vanaf twee jaar) is het verplicht om een autostoel mee te nemen (zoals een Maxicosi). Deze mag maximaal 42 cm breed en 57 cm lang zijn en moet voorzien zijn van een keurmerk. Alle goedgekeurde merken vind je op de site van Transavia.

Bagagerichtlijnen voor kinderen

Vlieg je met reisgezelschap vanaf twee jaar? Dan mag je één stuk handbagage meenemen van 55 x 40 x 25 cm en maximaal 10 kg. Een opvouwbare buggy van maximaal 10 kg mag sowieso mee in het ruim. De buggy moet je wel bij aankomst ophalen bij de bagageband. Houd dus rekening met een stukje lopen met de kids.

 

Helemaal op de hoogte van alle handbagageregels? Tijd om het vliegtuig te pakken naar een van onze favoriete accommodaties:

Mediterraneo & Villa****Vitor’s Village****
Hovima La Pinta Beachfront Family Hotel****Family Park I Pini****
Els Prats Village****Yelloh! Village Les Tournels*****