Mooiste ijshotels ter wereld

Redactie - 14 december 2015

Mooiste ijshotels ter wereld

Redactie - 14 december 2015

Langzaam aan wordt het steeds frisser buiten. De handschoenen en muts zie je steeds vaker terugkeren in het straatbeeld en daarom kijken wij vandaag naar de plekken waar je kunt ‘genieten’ van de kou. Je leest het goed, want genieten van de kou doe je natuurlijk in van die kunstige ijshotels. En er zijn er nogal wat die er behoorlijk tof uitzien!

1. Noordpoolresort Kakslauttanen – Finland

Kakslauttanenresort Finland
Foto: Kakslauttanen.fi

Op een halfuurtje rijden van Ivalo airport ligt het Kakslauttanen resort. Hier kun je slapen in een heerlijk warme iglo, maar omdat het dak transparant is en het Noorderlicht met een beetje geluk goed zichtbaar is, is dit voor ons toch echt een ijshotel. 

2. Jukkasjärvi Ice Hotel – Zweden

Jukkasjarvi Hotel Zweden
Dit ijshotel in Zweden is de eerste, en grootste, in zijn soort. Het hotel ligt op zo’n 200 kilometer vanaf de Noordpool en iedere winter komen er meer dan 50.000 mensen om hier te overnachten en het Noorderlicht te zien. Alles is gemaakt van ijs: bedden, banken, ijsbars. Het hotel is geopend van december tot april, daarna smelt het weer weg en lijkt het of het nooit bestaan heeft…

3. Hotel de Glace – Quebec, Canada

Hotel de Glace Quebec Canada Naast de ijskamers met ijsbedden en banken, vind je hier ook een enorme ijsglijbaan. Wil je op een bijzondere locatie trouwen?  Misschien is dan de ijstrouwkapel van dit hotel iets voor jou! Het ligt op 10 minuten rijden vanaf Quebec, maar desondanks voelt het alsof je helemaal afgelegen zit.

4. Snowcastle of Kemi – Kemi, Finland

Snowcastle Kemi Finland Foto: Lapland.fi

Kinderen kunnen zich hier uitleven in de ijsspeeltuin, terwijl de tortelduifjes kiezen voor de Olokolo: ‘liefdjesnestjes’ met warme slaapzakken en een transparant dak. Zo heb je wel een heel cool (of koel) zicht op het Noorderlicht!

5. Hotel of Ice – Baleameer, Roemenië

Hotel of Ice Baleameer Roemenie Foto: hotelofice.ro

Het Hotel of Ice was het eerste ijshotel in Oost-Europa en ligt in Roemenië. Niet alleen is het hotel geweldig, ook de omgeving is fenomenaal. Hoog in de Karpatische bergen, gelegen aan het Baleameer.

6. Kirkenes Snowhotel – Kirkenes, Noorwegen

Kirkenes Snowhotel NoorwegenFoto: Fjordtravel.no

‘Sneeuw is onze vriend’ is het motto van het Kirkenes Snow Hotel. De muren zijn hier meer dan 1,5 meter dik en de slaapzakken zijn lekker warm. Je merkt nauwelijks dat je op sneeuw ligt te slapen!

7. Igloo Hotel – Grandvalira, Andorra

Igloo Hotel Grandvalira Andorra
Foto: ice-hotels.findthebest.com

Niet alleen in de buurt van de poolcirkel vind je ijshotels, ook midden in de Pyreneeën zit je er koel bij. Het iglo hotel in Andorra heeft vier kamers en ligt op 2350 meter hoogte.

8. Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Noorwegen

Sorrisniva Iglo Hotel Alta NoorwegenFoto: Koolrooms.com

Slapen onder een rendierhuidje en als je terugkomt van de sneeuwscooter safari even de sauna induiken. Het hotel organiseert ook husky sledetochten en excursies naar het Noorderlicht.

9. Snow VillageKittila, Finland

Snow Village Kittila Finland
Foto: Koolrooms.com

De vorm en grootte van dit hotel is iedere winter weer anders, maar wat elk jaar hetzelfde is zijn de ijssculpturen, de ijsbars, 30 kamers en een trouwkapelletje. Van ijs natuurlijk.

10. Ice Cave – Hokkaido, Japan

Ice Cave Hokkaido Japan
Foto: Damncoolpictures.com

De Ice Cave ligt op Japans meest noordelijke eiland en heeft maar 1 kamer. Je bevindt je wel in een prachtig ijsparadijsje, midden in het Alpha Resort Tomamu skigebied.