/Andorra

Vakantie in Andorra

Andorra is een unieke vakantiebestemming die zeker de moeite waard is. Ontdek zelf waarom!

  • Vervoer

  • Reisgezelschap

  • Vertrekdatum

  • Bestemming

  • Reisduur

  • Prijs per persoon

    tot
Eigen vervoer
Andorra
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Andorra

Ben je van plan om naar Andorra af te reizen? Dit kleine en bijzondere Vorstendom is een unieke plek in Europa. Een vakantiebestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken en waar je de keuze hebt uit verschillende vakanties en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Je vindt hier bergtoppen die boven de 2000 meter uitsteken en een traditionele keuken om je vingers bij af te likken. Wie naar Andorra op vakantie gaat, staat veel moois en lekkers te wachten.

Een uniek plekje op aarde

Het Vorstendom Andorra is een dwergstaat gelegen in het hart van de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje. Het landschap is dan ook erg bergachtig met meer dan 65 toppen die boven de 2000 meter uitkomen. De officiële taal is Catelaans. Andorra is geen lid van de Europese Unie, maar je kunt hier wel met de Euro betalen. Een leuke bijkomstigheid is het lage belastingtarief van Andorra, waardoor het bekend staat als een waar winkelparadijs. Laat die euro’s hier maar rollen!

Vlees is wat de pot schaft

Tijdens een vakantie in Andorra mag een bezoek aan een Borda - een oude boerderij - eigenlijk niet ontbreken. In een Borda worden namelijk de lekkerste traditionele gerechten uit de bergen geserveerd. Dit houdt in dat er vooral veel vlees op de menukaart staat; de bevolking van Andorra is dol op wildgerechten. Er worden jaarlijks veel gastronomische evenementen georganiseerd die in het teken staan van lokale lekkernijen.

Goed om te weten

Door de unieke ligging van Andorra is deze bestemming het hele jaar door te bezoeken voor een vakantie. In de winter kun je hier zelfs terecht voor een wintersportvakantie. Kies je voor een zonvakantie dan kun je overnachten in een berghut, maar je kunt ook kiezen voor een verblijf in een hotel of op een camping. Een overnachting in een berghut is meestal gratis: een avontuurlijke en goedkope optie. Andorra beschikt over veel natuurreservaten en nationale parken. Een verblijf dicht in de natuur is dan ook zeker een aanrader in dit land.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.