Lise - 13 september 2023
Met het hele jaar door zon, prachtige stranden, vulkanische landschappen, gezellige bars, mooie resorts en spannende watersporten, snappen wij heel goed dat vakantiegangers dol zijn op de Canarische Eilanden. Kun je niet kiezen uit alle topervaringen? We zetten onze favoriete tips voor de Canarische Eilanden voor je op een rijtje.
Siam Park is volgens velen een van de beste waterparken ter wereld. Het waterpark op Tenerife heeft veel verschillende spannende attracties en familievriendelijke opties. In het weekend kan het érg druk zijn, dus een tip is om het park doordeweeks te bezoeken om de drukte te vermijden. Super leuk voor een kindvriendelijke vakantie, toch!
De Canarische Eilanden hebben drie ‘sterrenlicht-reservaten’; gebieden waar geen lichtvervuiling is en je ’s avonds perfect sterren kunt kijken. Je vindt de reservaten op La Palma, Fuerteventura en Tenerife. Op het laatste eiland heb je de gigantische vulkaan El Teide waar je met een kabelbaan kan komen en vanaf 3.500 meter hoog prachtig uitzicht hebt. Het leuke is dat je de sterrenhemel kunt bekijken als je ’s avonds gaat; echt een romantisch uitje. Het is dan minder druk, dus genoeg ruimte om er uitgebreid van te genieten.
Elk van de eilanden heeft zijn eigen smaken en favorieten. Zo vind je de beste Canarische kaas van geitenmelk op Fuerteventura, La Palma, Gran Canaria en El Hierro. Fleur de Sel neem je als souvenir mee na een vakantie op La Palma. Wijnliefhebber? Dan is een bezoek aan de wijngaarden en bodega’s van Lanzarote een must. En de beroemde papas arrugadas (‘de typische Canarische aardappelen’) bestel je op Tenerife. Als je nu spontaan geen trek krijgt, weten we het ook niet meer hoor…
Altijd al eens in het echt mooie dieren in het water willen bekijken? Boek dan zeker een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten op bijvoorbeeld op Gran Canaria! Geniet met een drankje op het bovendek van de zon, omgeving en de dolfijnen die in het water springen en spelen. Met een beetje geluk spot je ook nog orka’s, potvissen en bultruggen. Dat wordt iets wat je niet zo snel meer gaat vergeten!
De eilanden hebben maar liefst vier nationale parken: genoeg te doen dus voor wie van het buitenleven houdt! La Palma heeft het Caldera de Taburiente Nationaal Park, Lanzarote de Timanfaya en La Gomera heeft het Garajonay Nationaal Park. En vergeet het Teide Nationaal Park van Tenerife niet, waar je dus ook die grote vulkaan hebt. Dit is niet alleen het beroemdste park, maar ook UNESCO werelderfgoed. Dat moet je zeker met je eigen ogen bekijken.
Je kunt je favoriete strand op de Canarische Eilanden kiezen op basis van de locatie, de omgeving óf de kleur van het zand: goud, rood of zwart. Rood? Zwart? Ja, zeker. Door het vulkanische gebergte heb je dus ook rode en zwarte stranden. Een aantal van de mooiste stranden zijn:
De Canarische Eilanden zijn een van de beste duikbestemmingen in Europa. Dankzij de vulkaanuitbarstingen is het landschap onder water net zo bijzonder als erboven. De duikplekken zijn gevarieerd en geschikt voor duikers van elk niveau. Rond Gran Canaria zijn er wel 50 scheepswrakken te bekijken en op Fuerteventura zie vooral veel abstracte lavavormen. El Hierro en Lanzarote hebben op hun beurt de meest gevarieerde fauna. Tenerife heeft prachtige duikplekken met een typische Atlantische fauna en een paar subtropische soorten. Zeezoogdieren leven er het hele jaar door. Spring in het diepe en ga op ontdekking!
Een vakantie op de Canarische Eilanden is niet compleet zonder watersport. Wat is jouw favoriet? Kitesurfen, kajakken, surfen of windsurfen? Pak een lesje mee of ga op zoek naar de beste surfplekken. In het noordwesten van Lanzarote vind je El Quemao, met snelle, diepe golven. Ideaal wanneer je al een tijdje surft. De perfecte lange golf vind je op Derecha de Lobos, ten noorden van Fuerteventura. De beroemdste golf van allemaal surf je in het zuiden van Tenerife: in de Izquierda de Las Palmeras. De ultieme golf voor adrenalinejunkies.
Natuurlijk wil je na alle dagen vol activiteiten ook ergens fijn kunnen uitrusten. En waar beter dan in een geschikte accommodatie die voldoet aan al je wensen? Wij hebben er een paar voor uitgezocht en uitgelicht!
''Mooie wellness, leuke avondanimatie en een mooie, ruime kamer. Het eten is niet slecht, maar mag kwalitatief beter en gevarieerder zijn. All-in dranken zijn prima.'' - Gerard
Bekijk hotel''Ik zeg bewust géén geweldig hotel, omdat er zeker een paar maar-tjes aan vastzitten. Over het algemeen een fijn hotel met genoeg activiteiten voor jong en oud. Kamer was goed (badkamer gedateerd) en wij hadden een kamer met zeezicht geboekt, alleen niet het zeezicht waar wij vanuit gingen (misschien 20-25% zeezicht). Betreft het eten genoeg variatie iedere dag alleen vaak niet warm. Genoeg plaatsen over 2 restaurants. A la carte restaurant niet de moeite waard (wij moesten dit betalen, terwijl overal werd geadverteerd dat bij langer dan twee weken je hier gratis gebruik van mocht maken), ga dan liever naar een leuk restaurant buiten de deur. Genoeg zwembaden waaronder 1 rustige gedeelte met (tegen betaling) Bali bedjes. Vaak geen bedjes met parasol vanwege die vervelende handdoek leggers, die vervolgens pas 4 of meer uur later komen opdagen. Aan het zwembad kun je gebruik maken van handdoek service, dus hoef je deze niet zelf mee te nemen.'' - Dave
Bekijk hotel''Het was een super goed en mooi hotel. Het personeel was heel erg goed en erg vriendelijk.'' - Familie Klaassen
Bekijk hotel