De 6 populairste accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

Redactie - 31 januari 2019

De 6 populairste accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

Redactie - 31 januari 2019

Voor een vakantie die in het teken staat van natuur en avontuur moet je in Zwitserland zijn. Overnachten tussen de bergen, aan de voet van een gletsjer of op hoogte met een geweldig uitzicht. Wanneer je op vakantie gaat met het gezin, lees dan snel verder. Dit zijn de 6 populairste accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid!

Campofelice accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

6. Campofelice

Op camping Campofelice vind je geen zwembad, maar met een ligging aan het Lago Maggiore heb je dat ook helemaal niet nodig. Naast zwemmen in het meer zijn er genoeg kindvriendelijke activiteiten te ondernemen. Huur een bootje of ga eens suppen. Op deze camping, die wordt beoordeeld met een 9, zijn de staanplaatsen ruim en groen. Je kijkt uit op de bergen. Campofelice is ook onder Zwitsers zelf een favoriete hotspot.

Remo Moosbad - accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

5. Remo Moosbad

Op doorreis en op zoek naar een camping om te overnachten? Remo Moosbad vind je direct bij de afslag van de snelweg in Altdorf, op slechts dertig kilometer afstand van de Gotthardtunnel. Voor een doorreiscamping scoort dit plekje met een 8,9 wel heel goed. Hier weten ze wat service is, want voordat je vertrekt krijg je nog verse broodjes mee voor een ontbijtje on the road.

Morteratsch - accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

4. Morteratsch

Morteratsch is gelegen in een dal en aan de voet van een gletsjer. Een droomplekje voor natuurliefhebbers met een superfijne natuurlijke speelplaats voor de kids. Johan schrijft: ‘Kinderen vinden deze camping leuk door het wilde en vrije karakter. Er lopen stroompjes door de camping en er zijn bosjes, dus volop te spelen.‘ Op de camping, die een 9,3 ontvangt, vind je ook een speeltuin. Tip: ga Zwitsers kaasfonduen in het restaurant op de camping!

Molignon - accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

3. Molignon

Tussen de bergen in Wallis ligt Camping Molignon (8,9). Als natuurliefhebber kun je hier je hart ophalen. Trek eropuit tijdens een gletsjertocht, want die zijn in de nabije omgeving genoeg te vinden. Jullie laten weten dat jullie dit een ideale camping vinden om te verblijven met kleine kinderen. Zij kunnen hier het hele jaar door zwemmen in het zwembad met schuifdak.

Azalea - accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

2. Azalea

Het eerste hotel in dit toplijstje en daarmee ook meteen het laatste. Jullie beoordelen dit tweesterren-hotel met een 9. Ook deze accommodatie ligt in Wallis en is een populaire bestemming onder wintersporters. Pistes in de buurt zijn er genoeg! Azalea is een echt familiehotel met een Nederlandse eigenaar, waardoor je je hier direct thuis voelt. ’s Avonds bereidt hij de lekkerste maaltijden voor je.

Les Glaciers - accommodaties in Zwitserland met de beste score op kindvriendelijkheid

1. Les Glaciers

Zijn jouw kids graag in de weer en houden ze wel van wat avontuur? Dan scoor je vast punten met een kampeervakantie op Les Glaciers. Hier vind je zelfs een klimpark met klimmuur! Maar ook tafeltennis, jeu-de-boules en spelen in de rivier behoort tot de mogelijkheden. Tel daar de unieke locatie op hoogte bij op en deze camping heeft die nummer één positie meer dan verdiend. Met een ligging op de top van de bergen is het uitzicht tijdens je vakantie geweldig.