Déze 5 bestemmingen mag je niet overslaan tijdens een vakantie in Macedonië

Redactie - 22 februari 2018

Déze 5 bestemmingen mag je niet overslaan tijdens een vakantie in Macedonië

Redactie - 22 februari 2018

Een zonvakantie naar Macedonië? Sure! Doordat Macedonië omringd is door buurlanden, heeft het geen kustlijn maar aan stranden en meren geen gebrek. Deze vijf bestemmingen mag je tijdens een vakantie in Macedonië niet overslaan.

Ohrid - vakantie in Macedonië

Meer van Ohrid

1. Ohrid

De stad Ohrid staat met name bekend om z’n gelijknamige meer, dat een van de oudste meren van Europa is. Hans Tipt op Zoover:

Ohrid is een prachtige stad die barst van de cultuur. Een must is een bezoek aan het fort: prachtig uitzicht over de stad en het meer gegarandeerd. Ohrid beschikt over een aantal goede restaurantjes waar je heerlijk Macedonisch kan eten (veel groente- en stoofgerechten). Neem de boot naar het klooster van St-Naum, waar ook het meer van Ohrid ontspringt.

Skopje - vakantie in Macedonië

Skopje

2. Skopje

Met de op een na grootste bazaar van de Balkan, tig moskeeën en hippe barretjes is Skopje een bezoekwaardige hoofdstad.

Skopje ligt aan de Vadar rivier. Na de aardbeving van 1963 werd de stad bijna geheel verwoest, maar daar is nog weinig van te merken. Elk jaar komen er nieuwe monumenten, standbeelden en gebouwen bij. Hoogtepunten zijn het Huis van Moeder Teresa en het indrukwekkende Fort Kale.’ (Reviewer Guido)

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/vakantie-aan-de-sloveense-kust/”]

Vevcani watervallen - vakantie in Macedonië

Vevcani watervallen

3. Vevcani

Vevcani is een dorpje in het westen van Macedonië en ligt op zo’n vijftien kilometer van de populaire badplaats Struga. Je struikelt er over de kerken, kapellen en kloosters, maar de grootste trekpleister: de watervallen van Vechani.

Givago tipt op Zoover: ‘Wandel vanaf de watervallen over bruggetjes naar het restaurant Kutmicevica, voor een mooi uitzicht en lekker eten!’

Struga - vakantie in Macedonië

Struga

4. Struga

In badplaats Struga beleef je een klassieke strandvakantie aan de oevers van rivier de Drim. Denk: grof zandstrand, moderne hotels, veel bruggen, leuke souvenirmarkt én een bruisend nachtleven. Logeren kan bij het populaire Hotel Drim, waar je een vakantie op basis van logies en ontbijt of all-inclusive kunt boeken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/5x-lokale-lekkernijen-macedonie/”]

Pension Lale

Pension Lale

5. Pestani

Pestani is een rustig vissersplaatsje aan het meer van Ohrid en volgens reviewer Nelly een relaxt stadje: ‘De mensen zijn vriendelijk en de natuur is wonderschoon. Wil je meer actie? Pak dan de bus die je in twintig minuten naar Ohrid brengt. ‘

Een verblijf in kleinschalig Pension Lale inclusief zwembad, lieve gastheren en een muziekavond op z’n tijd, is volgens reviewers op Zoover een absolute aanrader.

Meer plekken, bezienswaardigheden of hotels voor je vakantie in Macedonië? Check Zoover.nl!