Cochem is een Duitse stad aan de rivier de Moezel die ook door Luxemburg en Frankrijk loopt. Het zou zelfs een van de mooiste plekken in het Moezelgebied zijn! Er zijn genoeg bezienswaardigheden en leuke to do’s voor een paar dagen naar deze mooie plaats.

1. Reichsburg van Cochem

De Rijksburcht is dé bezienswaardigheid van de stad. De burcht staat op een rots die hoog boven de stad uitsteekt, niet te missen dus. Neem er een kijkje en pak een rondleiding mee voor de geschiedenis van het kasteel.

2. De Moezel

Natuurlijk kan de rivier De Moezel niet ontbreken in het rijtje bezienswaardigheden van Cochem. De rivier stroomt langs de stad en ook door de landen Luxemburg en Frankrijk. Langs de rivier groeien vele druiven waar de Moezelwijn van gemaakt wordt. Maak een boottochtje en bekijk de stad vanaf haar beroemde water.

3. de Oude Mosterdmolen

Een stukje Nederland in Duitsland: de oude mosterdmolen naast de Moezel komt oorspronkelijk uit ons land. Er wordt hier nog steeds (of eigenlijk weer) mosterd gemalen en dat kun je met eigen ogen bekijken. Natuurlijk kun je de zelfgemaakte mosterd, die volgens oud recept gemaakt wordt, ook kopen.

4. Moezelwijnproeverij

In Cochem kun je op verschillende plekken wijnen proeven en dan in het speciaal de Moezelwijn. Het gebied rond de rivier is namelijk het oudste wijngebied van Duitsland. Uniek aan de Moezelwijn is dat de meeste druiven nog met de hand geplukt worden. Proost!

5. De Cochemer Sesselbahn

De Pinnerkreuz is een groot kruis op hét uitzichtpunt van de stad: vanaf hier kijk je uit over Cochem en het Moezelgebied. Je komt er met de Sesselbahn oftewel de stoeltjeslift en de rit ernaartoe is minstens zo mooi als het uitzicht.

6. Wild- en Freizeitpark Klotten-Cochem

Vanaf de Pinnerkreuz kun je wandelen naar het Wild- en Freizeitpark. Dit is een dierentuin en attractiepark ineen. Kids zullen zich zeker vermaken op de wildwaterbanen en bij het theater en er zijn verschillende (exotische) dieren te bekijken.

7. Het plein van Cochem

De Duitse stad heeft een historisch marktplein met een indrukwekkend (roze!) stadhuis en een enorme fontein in het midden. Struin vanaf hier het oude centrum door.

8. Sint-Martinuskerk

Deze prachtige kerk met opvallende torenspits (bekijk ‘m ook van iets verder weg) heeft heel wat moeten doorstaan. De kerk is tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk deels gebombardeerd. Gelukkig is de Sint-Martinuskerk helemaal gerenoveerd en open om te bezoeken.

Overnachten in Cochem

Vakantieganger Trudy raadt hotel Am Hafen aan, ze beoordeelt deze accommodatie zelfs met een 10: ‘Hotel heeft een groot verwarmd terras met mooi uitzicht op de Moezel. Restaurant is na renovatie zeer gezellig ingericht waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en een hapje of een lekkere maaltijd. Hotel ligt op loopt afstand van het centrum.‘ Liever in een pension? Pension Lange wordt aangeraden door Huub en Marij: ‘Een mooie sfeervol verzorgde kamer in een pension dat gerund wordt door fantastische lieve mensen met een lekker ontbijt. Voor ons is dit een plek om “thuis” te komen.‘ Voor een driesterrenhotel raden we je Moselromantik Hotel Weißmühle aan. Dit hotel in Cochem wordt door jullie beoordeeld met een 8,5. Ben je zelf wel eens in Cochem geweest? Laat dan een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers.


Bijna gratis! Boek nu jouw treinreis naar de Moezel met Interrail en vertrek dankzij ons met korting!

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Uitgelichte berichten

Laurien

Redacteur

11 juli - 2018

Reacties