Waar in Portugal op vakantie? Dit zijn de mooiste plekken!

Lise - 12 april 2024

Waar in Portugal op vakantie? Dit zijn de mooiste plekken!

Lise - 12 april 2024

Denk je al wel aan Portugal, maar weet je nog niet waar in Portugal je op vakantie naartoe wil? Dat snappen we, want er is zoveel te zien! Wij hebben daarom de mooiste plekken uitgezocht welke je zeker moet overwegen. Wat dacht je van de hoofdstad Lissabon, of juist het bloemeneiland Madeira? Ontdek onze vakantietips.

Lissabon & Sintra

Laten we maar gelijk beginnen bij de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Misschien ben je er al eens geweest of ontdek je nu juist nieuwe dingen. Het is namelijk een bruisende stad vol charme en karakter. Wandel door de smalle straatjes van de wijk Alfama, bezoek de iconische Torre de Belém en geniet van het prachtige uitzicht vanaf het kasteel van São Jorge. Vergeet ook niet om te proeven van de heerlijke pastéis de nata, de beroemde Portugese custardtaartjes! Tip: als je dan toch in Lissabon bent, bezoek dan ook het nabijgelegen Sintra, een sprookjesachtige stad vol met kleurrijke paleizen, indrukwekkende kastelen en mooie natuur.

waar in portugal op vakantie

Algarve

Voor de zon- en strandliefhebbers is de Algarve de ideale plek. Er zijn enorm veel prachtige zandstranden, indrukwekkende kliffen en kristalhelder water. Bezoek zeker het pittoreske stadje Lagos, waar vanuit je ook een leuke boottocht kan maken langs de bekende Ponta da Piedade. Voor wat meer levendigheid en bruisende cafés is Albufeira een top plek. Ga ook de heerlijke lokale gerechten proberen in een van de vele gezellige restaurants. Sluit je dag af met een mooie wandeling over de stranden: misschien maak je zelfs de zonsondergang mee!

Jardim Do Vau

''Zelden zon, goed verzorgd appartement gehad. Uitzicht was geweldig. De ligging aan het strand was perfect. Goede locatie voor een strandwandeling, binnendoor ben je zo op de boulevard. Het zwembad en de tuin zijn perfect onderhouden en er is prima WiFi. Altijd plaats aan het zwembad. Weer was wat minder, maar hebben echt genoten van ons verblijf in dit mooie goed onderhouden complex.'' - Jolanda

Bekijk hotel

Douro-vallei & Porto

Voor wijnliefhebbers is de Douro-vallei een absolute must-visit. Deze prachtige regio staat bekend om zijn wijngaarden, terrasvormige heuvels en de productie van de beroemde Portwijn. Maak een boottocht over de rivier de Douro, bezoek een van de vele wijnhuizen en proef van de heerlijke lokale wijnen. Maak ook zeker een uitstap naar de stad Porto! Loop van het centrum naar de overkant Vila Nova da Gaia via de Luis-I brug en geniet tussendoor van het mooie uitzicht.

waar in portugal vakantie

Madeira

Het eiland Madeira, ook wel bekend als het bloemeneiland, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Maak een wandeling langs de levadas, de beroemde irrigatiekanalen die het eiland doorkruisen, en geniet van de adembenemende uitzichten op de bergen en de zee. Bezoek het natuurreservaat van Garajau, waar je kunt duiken en snorkelen tussen kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Funchal, waar je kunt genieten van de levendige sfeer, de lokale markten en de prachtige bloementuinen. Maak ook zeker een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten!

Pestana Carlton Madeira Ocean Resort

''Ik ben zo tevreden met het verblijf dat ik heb gehad. Het eten was top, de service was erg attent en de ligging van het hotel is top. Ik kom hier zeker terug.'' - Manuela

Bekijk hotel

Évora

Maar wat als je wat onbekendere plekken wil ontdekken: waar in Portugal moet je dan op vakantie? Dat kan Évora zijn, gelegen in het hart van de Alentejo-regio. Het is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en charme. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een waar openluchtmuseum. De smalle straatjes, historische gebouwen en prachtige pleinen nemen je mee terug in de tijd. Bezoek de beroemde Romeinse tempel, de gotische kathedraal en het indrukwekkende Paleis van de Hertogen van Cadaval. Neem de tijd om te genieten van de lokale, heerlijke gerechten zoals de traditionele Alentejo-wijn en het bekende varkensvleesgerecht ‘porco preto’.

waar in portugal vakantie