Tips in en om Ruoms in de Franse Ardèche

Redactie - 10 juni 2018

Tips in en om Ruoms in de Franse Ardèche

Redactie - 10 juni 2018

Ruoms in het zuiden van de Ardèche in Frankrijk schijnt een van de mooiste plekken van de regio te zijn. Er is hier genoeg te beleven voor een zomervakantie vol mooie indrukken en nieuwe herinneringen. Wij nemen je mee.

Dwaal door historisch Ruoms

De plaats Ruoms in de Ardèche is al een bezienswaardigheid op zich. Het schijnt zelfs een van de mooiste plekken van dit gebied te zijn! Dwaal daarom zeker rond door het historische dorp en neem een kijkje bij de delen van de vroegere verdedigingsmuur. Deze zijn gebouwd van kalksteen uit de steengroeven die bekend zijn over de hele wereld. Er is zelfs een stukje Ruoms te vinden in New York: het vrijheidsbeeld staat namelijk op een sokkel gemaakt van kalksteen uit de groeven van Ruoms.

Bezoek de Gorges de l’Ardèche

De kilometerslange kloof Gorges de l’Ardèche kun je niet missen tijdens je vakantie in Ruoms. Het is een prachtig natuurlandschap om te bekijken, misschien wel de mooiste kloof van Frankrijk. Ook hier zie je weer veel kalksteen terug. Je kunt wandelen langs verschillende routes, de uitkijkpunten bezoeken voor het mooiste uitzicht en zelfs kanoën door de kloof. Vlakbij de ingang van Gorges de l’Ardèche staat de Pont d’Arc: een natuurlijke brug over de rivier. Je kunt er onderdoor varen, er bovenop wandelen en genieten van het uitzicht én op sommige plekken op de brug mag je in het koele water springen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/5-mooiste-champagneroutes-frankrijk/”]

Ga wijn proeven

Het historische Ruoms staat in de regio ook bekend om haar wijnen ‘Les Vignerons Ardéchois’. In het Neovinum in Ruoms word je rondgeleid door verschillende ruimtes en krijg je meer te te weten over de wijngaarden, de druiven en de uiteindelijke wijnen. Natuurlijk hoort een proeverij erbij! Zelfs voor kinderen is het een leuke ervaring en ook zij mogen proeven, maar dan van druivensap zonder alcohol natuurlijk. In de winkel kun je je lievelingswijnen uitkiezen en mee naar de camping nemen.

Lekker cool: de grotten van de Ardèche

Reserveer een dag voor een paar uurtjes ondergronds. Er zijn namelijk veel grotten in de omgeving te vinden en die zijn het bezoeken meer dan waard. De druipsteengrot ‘de la Forestière’ bijvoorbeeld, die ook geschikt is voor kinderen, omdat er niet zoveel traptreden zijn. Eentje met wel veel treden (730 in totaal!) is de diepe grot Aven Marzal. Met een gids loop je helemaal naar beneden en kun je je vergapen aan het ondergrondse. Andere grotten die je kunt bezoeken zijn Grotte de la Madeleine, de grot van Saint-Marcel d’Ardèche en de Aven d’Orgnac.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/rhone-alpes-kids-kindvriendelijke-campings/”]

Kamperen bij Ruoms

Deze Franse regio is perfect voor een kampeervakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van camping Les Paillotes. De familie van Engeland op Zoover: ‘Les Paillottes ligt op loopafstand van het centrum. Het is een kleinschalige gemoedelijke camping. De eigenaars zijn vriendelijk en runnen naast de camping ook een kanoverhuur, wat een aanrader is! De bar ligt tegen het zwembad aan en je kunt er ook heerlijk eten. We hebben enorm genoten tijdens ons verblijf in een stacaravan.

Ben je zelf wel eens in Ruoms geweest? Laat dan een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers!

BewarenBewaren

BewarenBewaren