/Frankrijk/Rhône - Alps/Ruoms / Sampzon (Ardèche)

Vakantie Ruoms

50regiopages city-inspiration-photos Ruoms-sampzon-ardeche

In het zuiden van de Franse regio Ardèche vind je Ruoms. Dit dorp is volgens veel vakantiegangers een van de mooiste dorpen van de regio. Hier slenter je door smalle historische straten en verken je de natuur van de Ardèche.

Frankrijk
Rhône - Alps
Ruoms / Sampzon (Ardèche)
Eigen vervoer
Verwijder filters

26 accommodaties

Over Ruoms

In het zuiden van de Franse regio Ardèche vind je Ruoms. Dit dorp is volgens veel vakantiegangers een van de mooiste dorpen van de regio. Hier slenter je door smalle historische straten en verken je de natuur van de Ardèche. Wil je meer weten over een vakantie in Ruoms? Wij vertellen je alles over dit charmante dorp.

Vakantie in Ruoms

Tijdens een vakantie in Ruoms stap je binnen in het tijdperk van de Romeinen. Loop langs de vestingmuren en wandel door de nauwe steegjes met kalkstenen huisjes. Het kalksteen uit Ruoms is bekend over de hele wereld en dat zorgt ervoor dat het centrum van Ruoms al een bezienswaardigheid op zich is. Toch springt er een historische must see bovenuit: het klooster van Ruoms. Dit klooster was er al voor Ruoms is gebouwd. Het centrum van Ruoms is vervolgens om het klooster heen gebouwd, zodat het klooster het middelpunt van het dorp vormt.

Grote kans dat je tijdens je vakantie in Ruoms ook over een markt kunt struinen. Zeer regelmatig presenteren de locals hier hun lokale producten. Een specialiteit uit de streek? Truffel! Zo nu en dan vind je hier zelfs een speciale truffelmarkt. In de zomermaanden kun je soms ook ‘s avonds naar de markt.

Op avontuur in de natuur

Met een ligging aan de Ardèche weet je dat een vakantie in Ruoms in het teken zal staan van natuur. De natuur in en rondom deze plaats is zo gevarieerd dat je niet snel uitgekeken raakt. Een populaire activiteit op het water is en blijft kanoën. Zo peddel je langs de hoge kliffen van kalksteen en vaar je richting Vallon Pont d’Arc om de bijzondere boogconstructie te bewonderen. Of trek je wandelschoenen aan en zoek een mooie route uit die je vanuit Ruoms door de omgeving leidt.

Raak je maar niet uitgekeken op de natuur? Dan is er nog een to do die je tijdens je vakantie in Ruoms kunt ondernemen. In de buurt van Ruoms vind je namelijk verschillende druipsteengrotten. Deze ondergrondse natuurverschijnselen zijn bijzonder om te zien. De diepste grot in de omgeving is Aven Marzal. Tip: ga op pad met een gids om meer te weten te komen over de achtergrond van de grot.

Kamperen in Ruoms

Ben je klaar om de natuur in en rondom Ruoms te ontdekken? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een plek om te overnachten. Ruoms is een populair plekje om te kamperen en daarom vind je hier veel campings. Extra fijn is dat een groot deel van deze campings op een steenworp afstand van het water ligt en je dus binnen no time op avontuur gaat. Ben je er klaar voor?

Wat zeggen bezoekers over

Ruoms / Sampzon (Ardèche)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.