Deze mooiste pistes in Serfaus-Fiss-Ladis wil je zeker af

Redactie - 28 november 2017

Deze mooiste pistes in Serfaus-Fiss-Ladis wil je zeker af

Redactie - 28 november 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

7 december is het zover: dan kun je weer ‘los geht’s’ in SerfausFissLadis. Met 214 kilometer aan piste, heb je behoorlijk wat te ontdekken in dit populaire Oostenrijkse skigebied. Het optimale uit je tijd op de latten of je board halen? Wij vroegen locals, wintersportfans en fervent Serfaus-Fiss-Ladis-bezoekers naar hun pistetips. Komen ze!

Beeld: Montana Serfaus.

Fijnste pistes voor beginners

Ben je een bambi op ski’s? Dan is skiën rondom de blauwe Komperdell in Serfaus en de Möseralm in Fiss heerlijk voor jou. Ook als er genoeg sneeuw ligt op de Ladisabfahrt is deze brede piste een mooi doel voor je skivakantie! Eigenlijk mag je de Arrez-Non-Stop ook niet missen. Leuk om als beginnend skiër naartoe te werken. De piste vertrekt vanaf 2270 meter (Pezid). Het is hier meestal lekker rustig en je hebt de ruimte. Ook voor ervaren carvers is dit trouwens heerlijk.

Ervaringsdeskundige: ‘Beginners kunnen verder het beste skiën bij Plansegg en de afdaling naar Ladis. Op de Nordseite is ook wel een makkelijke piste: de Plazörabfahrt. De Möseralmabfahrt is prima te doen.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-de-beste-aparthotels-in-serfaus-fiss-ladis/”]

#tipvanZoover: het merendeel van de pistes in Serfaus-Fiss-Ladis lijkt rood, maar vaak ligt er dan ook nog een blauwe naast. Ga als beginnend skiër altijd op tijd naar boven, de pistes zijn dan nog in opperbeste staat en dat skiet het makkelijkst. Stop desnoods iets eerder, zodat je knieën heel blijven en je lekker kunt bijkomen bij de open haard van Hotel: Natürlich of Aparthotel: Garni Belmont.

Beeld: Focus on Foodies.

De gaafste uitdagende pistes

Op de Lazid vind je prachtige rode en zwarte afdalingen. Enige ski- of boardkunsten is gewenst, want het kan er best wel steil zijn. Mooi voordeel is dat het hierdoor lekker rustig is. Om hier te komen stap je van de Komperdell over op de Lazid-gondel. Ook rondom de Masnerkopf zul je je niet vervelen. Zet vooral de Masnerkopf-afdaling op je lijstje.

De Pezidabfahrt (Pezid Vertical)

Fans van skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zijn het er unaniem over eens: de Pezidabfahrt is één van de pittigste én mooiste. De sneeuwcondities zijn meestal top, en dat op de steilste afdaling van het hele gebied. Nog een tandje erbij? Probeer dan de ongeprepareerde skiroute die ernaast ligt. Adrenalinekick gegarandeerd.

De Hexensee

456 hoogtemeters overbruggen in een razend tempo? Doen! Kies voor de Hexenseepiste op de Masnerkopf. Ook prima te doen voor de recreatieskiër die graag een rode piste neemt. En, kijk op de top ook even naar de mooie Hexenkopf.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10x-alternatieve-wintersporten/”]

De Frommesabfahrt 

Samen met de Pezid moet de Frommes toch wel echt bovenaan je lijstje voor een skivakantie in Serfaus, Fiss of Ladis. Een lekkere, lange afdaling (tien kilometer!) waar je vanaf kunt knallen terwijl je een fantastisch uitzicht tegemoet sjeest. Hij kan – zeker in de namiddag – behoorlijk pittig zijn, maar is juist leuk om met de hele familie, inclusief kids, eens gedaan te hebben. Vermoeide benen? Maak dan een pitstop op het terras van Frommes Alm.

De Adler-piste

Nog even een donkerzwarte piste meepakken? Check! Tijdens de Adler-afdaling daal je 714 meter af. Techniek en een goede conditie zijn wel gewenst voor deze bloedsteile pistetopper.

Lekker lang doorskiën

Grote kans dat je als gevorderde skiër stiekem zoveel mogelijk liften ontwijkt. Gelijk heb je! Superhandig om dan een lijstje te hebben van de langste pistes van het gebied. We noemden de Frommes naar Fiss en Ladis al even met zijn tien kilometer, maar ook op de Schönjoch (7,2 km), Arrez Non-Stop (5,7 km), Zanboden (4,9 km) en Hexensee (4,1 km) kun je kilometers vreten.

Wat zijn jouw pistetips voor Serfaus-Fiss-Ladis? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review.