Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Lagos

Lagos

Lagos heeft een oud centrum met een fijne en gezellige sfeer met dank aan de pleintjes, smalle straten en vriendelijke locals. In het centrum spot je de traditionele Portugese tegels en aan het strand geniet je van het uitzicht op de rotsen en dolfijnen.

Populair
Portugal
Algarve
Lagos
Verwijder filters
Over Lagos

Wie wel eens op vakantie is geweest in de Algarve heeft vast al eens van Lagos gehoord. Dit is namelijk een van de mooiste plaatsen van de Algarve. In het oude centrum hangt een fijne en gezellige sfeer met dank aan de pleintjes, smalle straten en vriendelijke locals. In het centrum spot je de traditionele Portugese tegels en aan het strand geniet je van het uitzicht op de okerkleurige rotsen en dolfijnen. Ontdek de Algarve tijdens een vakantie in Lagos.

Begin je wandeling door de smalle straten van Lagos en ontdek de kleine winkels en boetiekjes waar je bijzondere souvenirs kunt shoppen. Wandel door naar de boulevard vol palmbomen en geniet van het zeebriesje. Ook restaurants zijn er genoeg te vinden tijdens je vakantie in Lagos. Wellicht valt de hippiestijl van sommige barretjes en boetiekjes je op. In de jaren ’80 reisden groepen hippies af naar Lagos en die invloeden zie je hier nog steeds terug.

Lagos ligt aan de Atlantische Oceaan en is een levendige badplaats met een boulevard, vissershaven en fijne stranden. Verborgen tussen de kenmerkende kliffen en rotsen liggen ook nog een groot aantal baaitjes, stranden, grotten en lagunes die je per boot of kano kunt verkennen. Lagos heeft drie bekende stranden: Meia Preia, Praia de Batata en Praia Dona Ana.

Het grootste strand is Meia Praia. Een hotspot voor watersporters die op vakantie zijn in Lagos en ideaal voor een dagje zonnebaden. Ook Praia de Batata is bekend onder bezoekers. Dit strand wordt vooral aangeraden voor gezinnen met kinderen, omdat er weinig golven zijn. Het bekendste strand is misschien wel Praia Dona Ana. Een prachtig beschut strand op nog geen 20 minuten lopen van het centrum. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de rotsen van Ponta de Piedade en kun je verschillende grotten verkennen.

Lagos heeft een rijke geschiedenis. Het staat ook wel bekend als de stad van de ontdekkingsreizigers. Grote namen als Hendrik de Zeevaarder, Vasco da Gama en Columbus kozen Lagos als startpunt voor hun reizen. Er is ondanks de aardbeving in 1755 veel bewaard gebleven van het historische centrum van Lagos. 

Maak tijdens je vakantie in Lagos een wandeling over de oude stadsmuur of bezoek de indrukwekkende overblijfselen van de Mercado dos Escravos; oftewel de slavenmarkt. Dit was de eerste overdekte slavenmarkt van Europa. Inmiddels is de grote hal omgetoverd tot museum met herinneringen aan deze tijd. Ook de Igreja de Santo António moest herbouwd worden na de aardbeving. Tegenwoordig wordt deze kerk ook wel de mooiste van de stad genoemd vanwege het met goud beklede interieur. 

Kortom genoeg te ontdekken tijdens je vakantie in Lagos.