5x bijzonder overnachten in de Bourgogne

Redactie - 18 januari 2018

5x bijzonder overnachten in de Bourgogne

Redactie - 18 januari 2018

Slapen in een Bourgondisch landhuis? Of toch liever een yurt midden in de natuur? Wij zetten vijf bijzondere accommodaties in de Bourgogne voor je op een rij.

Accommodaties in de Bourgogne - Morvan-RustiqueBourgondisch overnachten bij Morvan Rustique

De Bourgogne ervaren als een echte Bourgondiër? Weinig kans dat deze ultieme levensgenieters zich in een iglotentje laten proppen. In de luxe lodges van Vakantiehuis Morvan Rustique in St. Prix en Morvan kun je heerlijk Bourgondisch kamperen. Met een opgemaakt bed, een uitgeruste keuken en een groot terras voor een goed glas wijn. Zin in nóg meer ontspanning? Dan vraag je gewoon de in-house masseuse om even langs te komen.

Accommodaties in de Bourgogne - Chateau MontrouantKasteel meets camping bij Chateau Montrouant

Bij Camping Chateau Montrouant in Gibles kun je jouw tent opzetten midden in een prachtige kasteeltuin. De ongeveer veertig kampeerplekken liggen rondom het eeuwenoude Château Montrouant, een statig kasteel tussen de glooiende heuvels en de wijnvelden. Volgens jullie ligt deze accommodatie in de Bourgogne prachtig tussen de glooiende heuvels en wijngaarden. Tel daar een mooi zwembad, vers gebakken baguette en exclusieve huiswijn aan toe, en je vakantie in de Bourgogne is compleet!

Accommodaties in de Bourgogne - Domaine-de-Savigny-BogB

Droomlandhuis: Domaine de Savigny

Het vakantiehuis Domaine de Savigny in St. Saulge is een topkeuze. De gastvrijheid van eigenaren Gretha en Sjoerd is volgens jullie reviews ‘formidable‘. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eten. Een viergangendiner speciaal voor jou klaargemaakt? Geen enkel probleem! Liever op het terras van je eigen gîte eten? Kan geregeld worden! Gretha maakt zelfs met liefde een picknickmand voor je klaar. ‘Om nooit meer naar Nederland terug te keren!‘, schrijft reviewer Chris.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/best-gelezen-blogs/vakantietips-voor-de-zomer-best-gelezen/”]

Accommodaties in de Bourgogne - Chambres-dhotes-Le-MeflatotAccommodatie voor rustzoekers: Chambres d’hôtes Le Meflatot

Je neemt een 18de eeuwse hoeve, een oud bakkershuisje en een omgeving vol wandelpaden, kleine dorpjes en wijnvelden. Het resultaat? Een accommodatie in de Bourgogne om volledig tot rust te komen. Chambres d’hôtes Le Meflatot telt drie kamers en een appartement. In de gemeenschappelijke salon van de hoeve staat ’s ochtends een droomontbijt voor je klaar. ‘Heerlijk verse croissantjes en jam uit eigen tuin‘, rapporteert één van jullie. ‘Rust, jovialiteit en hulpvaardigheid op een prachtige locatie. Je moet het gewoon meemaken!‘, schrijft Mathieu. En de locatie? Het piepkleine dorp Serley is typisch voor de Bourgogne. ‘Als je op dieet bent is dit NIET de goede streek’, waarschuwt reviewer Bonjean dan ook.

Accommodaties in de Bourgogne - Les-SoulinsBoek een yurt bij camping Les Soulins

Op zoek naar een accommodatie in de Bourgogne midden in de natuur? Deze yurt komt met een groot dakraam zodat je de sterrenhemel kunt bekijken. Met een paar stappen sta je midden in een prachtig bos. Camping Les Soulins nabij Corancy wordt gerund door Luc en Estelle. Dit Franse echtpaar neemt je graag mee op pad door de bosrijke omgeving. ‘Totale rust op een mooie plek‘, oordeelt reviewer Rivanho.

Wat is jouw favoriete accommodatie in de Bourgogne? Deel jouw topkeuze in een review