Düsseldorf is zoveel meer dan shoppingparadijs

Redactie - 26 juli 2018

Düsseldorf is zoveel meer dan shoppingparadijs

Redactie - 26 juli 2018

Ja, in Düsseldorf kun je natuurlijk shop till you drop. Maar je kunt er zoveel meer! De combinatie van kunst, cultuur, mode en architectuur maakt Düsseldorf tot de meest kosmopolitische stad tussen Parijs en Berlijn, zeggen de Düsseldorfers. Wat er dan precies te doen is? Lees het in onze top 10!

stedentrip dusseldorf

1. Shoppen en zien en gezien worden

Het historische centrum van Düsseldorf is overdag een walhalla voor shoppers en ’s avonds een druk en gezellig uitgaanscentrum. Op de Kö (Königsallee) vind je antiquairs, geweldige boetieks, exclusieve meubelzaken en luxe juweliers. Het is de meest exclusieve winkelstraat van Düsseldorf. En al heb je niet het budget om hier wat uit te geven, het is al leuk om naar het winkelend publiek te kijken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/een-stedentrip-neurenberg-staat-garant-voor-sfeer-geschiedenis-en-lol-voor-jong-en-oud/”]

weekendje dusseldorf

2. Publiekstrekker Medienhafen

De Medienhafen is een absolute publiekstrekker. Hier heb je het havengevoel, terwijl je rondloopt tussen de moderne kantoren, chique restaurants en populaire terrassen. Een wandeling door de Medienhafen is dan ook een must voor iedere design- en architectuurliefhebber!

3. Geniet van het uitzicht vanaf de Rheinturm

Leuk: beklim het hoogste gebouw van de stad én van het land: de Rheinturm. Deze zendmast voor radio en televisie is de grootste ter wereld. Hier heb je het beste uitzicht over de Medienhafen en zijn moderne gebouwen. ’s Avonds reserveer je een tafel in het restaurant in de top van de toren. Wauw… het uitzicht!

stedentrip dusseldorf

4. Borrelen aan ‘de langste toog ter wereld’

Met meer dan 250 kroegen en restaurants staat de Düsseldorfer Altstadt wel bekend als ‘de langste toog ter wereld’. Om een uur of vijf is het hier altijd razend druk. Overdag geniet je in de Altstadt van de sfeervolle straatjes vol kleine boetieks. Slapen doe je in Hotel National. Reviewer Bert Huizing: ’Hotel National biedt veel voor relatief weinig geld. Vriendelijke service, schone en ruime kamers en een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/stedentrip-naar-stuttgart-10x-leuk-om-te-doen/”]

5. Bezoek de barokke Sint-Andreaskerk

In het centrum vind je kloosterkerk St. Andreas. Niet de oudste kerk van Düsseldorf, maar misschien wel de mooiste. Deze barokke kerk is rijk versierd met stucwerk en beelden.

6. St Lambertus: een kerk maar dan anders

De St. Lambertuskerk kun je bijna niet missen. Deze kerk stamt nog uit de middeleeuwen en is een belangrijk herkenningspunt in Düsseldorf. Dit komt vooral door de opvallende torenspits, deze is namelijk gedraaid. Een kijkje nemen in de kerk is ook zeker een aanrader, zo leer je meer over de geschiedenis van deze stad.

Hidden Treasue_© Düsseldorf Tourismus GmbH

Beeld: Düsseldorf Tourismus GmbH

7. Musea voor moderne kunst

Düsseldorf heeft enorm veel musea en galeries. Er zijn twee internationaal beroemde musea voor moderne kunst: K20 en K21. Aanrader!

stedentrip Dusseldorf

8. Slot Benrath

Breng ook zeker een bezoekje aan Slot Benrath. Een fraai gebouw met twee musea en een park. Het historische gebouw ligt aan de Rijn. Neem een kijkje in het paleis en maak daarna zeker een wandeling door het prachtige park. Absoluut de moeite waard! Het is zo groot dat je het zelfs op de fiets kunt ontdekken.

stedentrip dusseldorf

9. Struinen langs de Rijn in Düsseldorf

Natuurlijk flaneer je tijdens een zomerse dag of zwoele avond over de levendige boulevard aan de Rijn. Wandel er lekker langs het water, geniet op een terrasje of maak een boottocht over de Rijn. Een heerlijke plek om te ontspannen.

10. Bezoek Kaiserwerth

Meer leren over de geschiedenis van Düsseldorf? Bezoek dan Kaiserwerth in het noorden van de stad, het oudste stadsdeel van Düsseldorf. Hier vind je onder meer de ruïnes van het voormalige paleis van de legendarische keizer Friedrich Barbarossa en charmante, barokke huizen uit de 17e en 18e eeuw om langs te slenteren. Sluit de middag af met een biertje in een traditionele biertuin. Proost!

11. Kerstshoppen!

Als toetje: voor velen de reden om Düsseldorf te bezoeken, de kerstmarkt! Tijdens een bezoek aan deze markt kom je helemaal in de kerstsferen en scoor je natuurlijk de leukste cadeaus. De markt is verdeeld over verschillende pleinen, dus je raakt niet snel uitgekeken. ‘s Avonds is alles prachtig verlicht, net een sprookje!

Ga je snel op en neer en wil je in de buurt van het vliegveld slapen? Dan is Van der Valk een absolute aanrader of ‘dit super hotel met excellente service’

Heb jij al eens een stedentrip gemaakt naar Düsseldorf? Wat was voor jou een hoogtepunt? Laat het ons weten in een reactie.