De leukste steden van Hongarije die je bezocht moet hebben

Redactie - 14 mei 2018

De leukste steden van Hongarije die je bezocht moet hebben

Redactie - 14 mei 2018

Romantische architectuur, goulash en taart om je vingers bij af te likken, landschap dat niet zou misstaan op een vakantiekaartje en een overvloed aan thermale baden. Slechts enkele dingen die Hongarije tot een must-visit-bestemming maken. Het beste van Boedapest en daarbuiten ontdekken tijdens een Hongaarse stedentrip? Hier zijn hier zeven steden die je in Hongarije wilt bezoeken! 

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is zo’n vakantiebestemming waar je iedereen mee naartoe kunt nemen: van je oma tot je hipkippen van vriendinnen. De imposante stad aan de brede Donau-rivier heeft namelijk het beste van beide werelden, gescheiden door het water. Het historische Boeda waar je urenlang kunt sightseeën en verdwalen in de geschiedenis en het bruisende Pest dat zowel oude (keizerlijke boulevards, art-nouveau-koffiehuizen, bruisende thermaalbaden) als nieuwe (eigenzinnige ruïnebars en clubs op een boot) toppers kent. Hier hoeven we geen woorden meer aan vuil te maken. Boek maar snel een weekendje bij Hotel Bo18 of Hotel Corinthia Budapest.

Szeged

Szeged (niet te verwarren met Szigit, als in: het populaire Sziget Festival) heeft een bijnaam waar de gemiddelde vakantiefan toch wel erg blij van wordt: stad van de zon. Dat betekent vitamine D slurpen in deze studentenstad terwijl je ook je cultuurpeil bijtankt. Bekijk de tentoonstellingen in het Reok Art Palace, loop langs de borstbeelden van beroemde Hongaren op het Domplein, woon een lokaal festival bij op het Szechenyiplein en smikkel en smul van echte Hongaarse lekkernijen. Een Hongaars zuur kersenbiertje drink je in Malata en de beroemde Esterhazy-taart bestel je bij A Capella.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer-boedapest-waarmee/”]

Leukste steden Hongarije - Pecs

Pécs

Een lekker mediterraan klimaat, de meest noordelijke moskee van Europa en een bruisend (studenten)nachtleven maken Pécs tot de tweede stad van Hongarije. Oké, oké. Tweede stad? Misschien niet qua grootte, maar wel qua must-visit-score.

#tipvanZoover: wijnliefhebbers opgelet! De nabijgelegen stad Villány produceert de beste rode wijnen in Hongarije. Een rondleiding in een van de lokale wijnhuizen is echt een aanrader voor wie wel een glaasje rood lust. Beter boek je dus een hotelletje of vakantiehuis in de buurt.

Leukste steden Hongarije - Debrecen

Debrecen

De op een na grootste stad in Hongarije, de hoofdstad van de Oostelijke Vlaktes, wordt niet voor niets het Calvinistische Rome genoemd. De hardwerkende inwoners hebben een enorme kerk op het hoofdplein gebouwd en het is hard zoeken naar een schonere stad in Hongarije. Debrecen en het omliggende platteland is ook waar je moet zijn om het echte Hongarije van thebetyar (cowboys) en czardas (herbergen) te ervaren. De stad is namelijk de toegangspoort tot het prachtige Hortobagy National Park, een stukje Aziatische steppe in Centraal-Europa.

#tipvanZoover: Debrecen heeft een van de beste voetbalteams van Hongarije. Pik dus een wedstrijd mee als je kunt.

Kecskemét - Hongarije

Kecskemét

Een bezoek aan Kecskemét is leuk als dagtrip vanuit Boedapest. Het is een klein stadje dat vooral opvalt door de architectuur uit de Romantisch-nationalistische periode van Hongarije begin twintigste eeuw. Uitgekeken in de stad? Ga dan op avontuur in nationaal park Kiskunság.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/budget-stedentrips-steden-verrassend-en-betaalbaar/”]

Szentendre - Hongarije

Szentendre

Na een kort ritje met de trein vanuit Boedapest sta je zo in een hele andere wereld in Szentendre. De stad is de thuishaven van Hongaarse artiesten en bohemian types. Maar de geplaveide straten en schilderachtige kleine cafeetjes maken het ook een fijne stad voor vakantiegangers.

#tipvanZoover: Visegrád, waar ooit het koninklijk paleis stond, is heel dichtbij. Stop dus onderweg zeker ook even bij de resten van het paleis.

Wat zijn jouw tips voor een stedentrip naar Hongarije? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review over jouw bezoek aan jouw favoriete Hongaarse stad.