Pineda de Mar: 5 leuke uitstapjes vanaf je vakantieadres

Redactie - 25 juni 2018

Pineda de Mar: 5 leuke uitstapjes vanaf je vakantieadres

Redactie - 25 juni 2018

Geniet je van een ontspannen vakantie in het Spaanse Pineda de Mar? Reserveer dan ook een dag voor een cultureel uitje in de buurt, of ga tapas eten in Barcelona. Je kunt alle kanten op! Wij selecteerden vijf leuke uitstapjes voor je, vanaf je vakantieadres in Pineda de Mar.

Dagtrip naar een andere stad vanuit Pineda de Mar

Wist je dat er een rechtstreekse trein van Pineda de Mar naar Barcelona gaat? Top toch? Houd een dag vrij voor een stedentripje naar deze gezellige stad aan het strand. Struin door de hippe wijk El Born, bezoek Parc Güell of de Sagrada Familia. En eet overheerlijke tapas in een van de barretjes in een steeg: daar vind je de beste! Ook Girona is erg leuk voor een dagtrip. De historische binnenstad is een bezoekje meer dan waard. Strijk neer op een van de vele pleinen voor een ijsje of koude sangria en geniet van het Spaanse leven om je heen.

Bezoek de botanische tuinen van Blanes

Sta op uit je campingstoel en ga op pad naar Blanes! Vlak bij Pineda de Mar, in Blanes, zijn twee bijzondere botanische tuinen om te bekijken. Ten eerste Mar i Murtra met planten en bloemen onderverdeeld in drie soorten: subtropisch, gematigd klimaat en Middelandse Zee gebied. Je kijkt er je ogen uit naar de drieduizend verschillende soorten groen. De andere botanische tuin is Pinya de Rose, die zelfs nog groter is dan Mar i Murtra. Maar liefst zevenduizend planten en bloemen groeien hier, inclusief de grootste cactuscollectie van Europa. Moet je heen voor een Insta-kiekje.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/top-5-beste-campings-spanje/”]

klooster Montserrat

Ga naar Montserrat

Deze rustige, haast serene plek vind je hoog in de bergen, in de buurt van Barcelona. Tegen de berg aan staat het Santa Maria de Montserrat klooster: een indrukwekkend gebouw om te bekijken en bezoeken. Daarnaast is er het museum ‘El Museo de Montserrat’ waar werken hangen van onder anderen Picasso en Monet. Je bent hier dus wel even zoet! Wie van een mooie bergwandeling houdt, zit hier ook goed: er zijn wandelroutes aangelegd met uitzichten die je niet snel vergeet. Bijkomen doe je daarna weer in je luxe hotel.

Medes eilanden

Snorkelen of duiken bij de Medes-eilanden

De Medes-eilanden (Illes Medes) zijn zeven eilanden aan de Costa Brava, voor de kust van L’Estartit. De eilanden hebben geen strand, geen haven en zijn niet bewoond, maar toch kun je ze bezoeken. Of nou ja, de onderwaterwereld rondom de eilanden. Het gebied wordt beschermd en daardoor leven er nu prachtige dieren en planten, die je niet snel ergens anders tegenkomt, onder het oppervlak. Perfect voor een dagje duiken, snorkelen of vissen kijken vanaf een glasbodemboot.

Castell d’en Plaja in Lloret de Mar

Eigenlijk is Castell d’en Plaja, zoals de naam doet vermoeden, helemaal geen kasteel. Het is een woonhuis, maar wat voor één! Je kunt het ‘kasteel’ alleen aan de buitenkant bekijken en dat is leuk voor de foto. Mooier is het om het pad met trappen naar boven te pakken voor geweldige uitzichten. Of maak een wandeling langs het strand en bekijk het gebouw van onderaf: je ziet dan Castell d’en Plaja vanuit de begroeide rotsen steken. Je bent hier in een half uurtje met de auto vanuit Pineda de Mar.

Ben je zelf wel eens in deze streek op vakantie geweest? Laat dan een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers.

BewarenBewaren