Redactie - 7 maart 2019

Redactie - 7 maart 2019

Ga je op vliegvakantie, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je je vlucht haalt! Hoe lang van tevoren moet ik op het vliegveld zijn?

• Emirates: Om bagage in te checken, moet je minstens negentig minuten voor vertrek aanwezig zijn. De gate sluit 45 minuten voor vertrek.
  • Transavia: De meeste incheckbalies zijn tot veertig minuten voor vertrek geopend. De gate sluit vijftien minuten voor het vliegtuig gaat.
  • KLM: Incheckbalies en bagageafgiftepunten zijn open vanaf twee uur (Europese vluchten) of drie uur (intercontinentale vluchten) voor vertrek. Ze sluiten veertig tot zestig minuten voor het vliegtuig gaat.
  • Ryanair: De incheckbalie sluit veertig minuten voor vertrek. Je kunt je bagage vanaf twee uur voor vertrek inleveren. Twintig minuten voor de vluchttijd sluit de gate.
  • Easyjet: Online inchecken is verplicht. De gate sluit 55 minuten voor vertrek.

Op tijd voor je vlucht

Over het algemeen wordt geadviseerd om twee uur voor vertrek op het vliegveld te zijn voor een Europese vlucht. Reis je naar een risicobestemming, zoals de Verenigde Staten of Israël, dan kun je er beter drie uur van tevoren zijn. De veiligheidscontrole is strenger, dus het kost wat meer tijd om bij de gate te komen.

Goed voorbereid op reis

In het hoogseizoen reizen maar liefst 200.000 vakantiegangers via Schiphol. En daardoor kunnen helaas best lange wachtrijen door ontstaan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zo kort mogelijk in de rij staat:

• Check online in voor je naar de luchthaven gaat.
  • Bekijk vooraf de regels voor handbagage van jouw vliegtuigmaatschappij.
  • Zorg voor makkelijke schoenen die je eenvoudig aan en uit kunt doen.
  • Doe voor de securitycheck je riem en sieraden af.
  • Stop thuis alvast je vloeistoffen in een doorzichtige zak.
  • Zorg dat je je laptop of tablet gemakkelijk uit je handbagage kunt halen.

Extra tip: Check vooraf waar je je auto kwijt kunt. Bekijk onze tips voor parkeren bij Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport.

Overnachten bij het vliegveld

Zeker weten dat je je op tijd bent voor je vlucht? Dan boek je gewoon een accommodatie dichtbij het vliegveld! Bijvoorbeeld:

• Hotel Van der Valk Schiphol A4. Volgens reviewer Mickel ‘een prima middenklasse hotel voor één nacht als je bijvoorbeeld vroeg vliegt de volgende dag. Lang parkeren is ook prima geregeld!
  • Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport. Anita schrijft in haar review: ‘Zo vanuit je hotel naar je vlucht. De kamers zijn echt geluiddicht, heerlijk rustig. Comfortabele kamer, goed verzorgd!
  • Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport. Carin vond deze accommodatie ‘een prettig, rustig hotel met fijne schone kamer en top ontbijt en service. Vliegveld Rotterdam op loopafstand!