Campings aan viswater in de Rhône-Alpes

Redactie - 15 maart 2017

Campings aan viswater in de Rhône-Alpes

Redactie - 15 maart 2017

In Nederland gooien wel twee miljoen mensen per jaar af en toe een hengeltje uit. En wanneer kun je nou écht op je gemak vissen? Als je lekker een paar weken vrij bent natuurlijk. Dus gooi je hengel en schepnet in de auto voor een visvakantie in het Franse Rhônes-Alpes. Of ga op zoek naar een leuke familiecamping mét (heel toevallig) viswater.

Camping met kampeerplaatsen speciaal voor vissers

Als visliefhebber kom je bij camping Aux Rives du Soleil in Pont-de-Vaux volledig tot je recht. De camping heeft zelfs speciale kampeerplaatsen gereserveerd voor vissers. Je kunt hier een kano huren om te vissen of je gaat met je eigen opblaasbootje de rivier op. Het kan hier nooit lang duren voordat je een vette vis aan de haak hebt geslagen. Leuk voor jou natuurlijk, maar ook de rest van het gezin zal zich hier gelukkig niet vervelen. Terwijl jij naar je dobber staart, genieten zij in het zwembad en het aparte bad voor de kleintjes. De kinderen kunnen darten, tafeltennissen en skeeleren, maar het lekkerste is natuurlijk dobberen in de rivier.

[article href = “https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/vissen-europa-landen-wil-visser-missen/”]

Beeld: alanrogers.com

Vispret voor jong én oud

Jong geleerd, oud gedaan? Waarschijnlijk geniet niet alleen jij, maar ook de kinderen van het hengelen naar visjes. Dan is een vakantie op camping Le Bontemps in Vernioz waarschijnlijk een droom voor jullie! De familiecamping ligt aan de oever van de rivier La Varèze bij het dorpje Vernioz. Ideaal voor visliefhebbers, maar ook kinderen kunnen met een visnetje hengelen in het ondiepe riviertje wat langs de camping stroomt.

Familie Arts: ‘Ontzettend leuke vakantie hier gehad! Mooi weer, mooi riviertje waar de kinderen met stenen dammen konden bouwen en eindeloos vissen konden vangen.’

Beeld: camping-le-chamadou.com

Camping met visvijver

Trek in een forelletje? Soms hoef je de camping nauwelijks af om een hengel uit te gooien. Camping La Chamadou in Balazuc heeft op een kleine 300 meter van het terrein een heuse visvijver. In het privé meer La Chamadou kun je naar hartelust zonder vergunning vissen op forel. Voor de kinderen is er op de camping van alles te beleven: zwemparadijs, peuterbaden, speelplein, fitnesslessen, aquagym, zumbalessen, workshops, opblaasbare spelen en nog veel meer.

Reviewer Van Loon: ‘In de buurt is er ook veel te doen: kajakken, kastelen bezichtigen, zwemmen in de rivier, lekker eten, marktjes en grotten.’ 

[article href = “https://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/wijn-pimpelen-in-de-rhone-alpes-wijntips-voor-lyon/”]

 

Park du Pilat: visgebied bij uitstek

Ten noorden van de Ardèche ligt het departement Loire. Het is een beetje onbekend gebied, toch zijn er mooie plekjes te vinden. Zoals bij het Lac de Grangent, waar je de Loire nog nooit zo breed hebt gezien. Ten zuiden van St-Etienne ligt het Parc du Pilat, een natuurpark dat uitloopt in het Rhônedal. Het park bevat ca 2000 km wandel- en fietspaden een ruim 220 km riviertjes, beken en stroompjes. Een visgebied bij uitstek!

Slapen doe je bij Camping Bel Epoque in Pélussin. Volgens reviewers Sake en Joke Tuinsma een echte aanrader. ‘Onverwacht, op weg naar het zuiden, nooit in het zuiden beland. Zo’n mooie camping liggend in een geweldig wandel- moutainbikegebied.’

Tip: Check van tevoren of je in het meer, rivier of de zee bij jullie camping een visvergunning nodig hebt. Als je in Frankrijk wilt vissen, moet je namelijk in het bezit zijn van een visvergunning.

Waar gooi jij het liefst je hengel uit in het Franse Rhône-Alpes gebied? Laat het weten in een reactie.