Kayleigh - 13 december 2024
Tijdens je vakantie gaan kamperen, is natuurlijk erg leuk. Frankrijk is hier een ideale bestemming voor. Je hebt er zoveel verschillende landschappen, van de Alpen en de heuvels in de Provence, tot de mooie stranden in de Côte d’Azur. Wordt Frankrijk jouw volgende vakantiebestemming om te kamperen? Lees mee en ontdek de 10 populairste campings in Frankrijk!
Wil je met het hele gezin gaan kamperen? Dan is de familiecamping L’Idéal in Lathuile de ideale keuze! Niemand hoeft zich een moment te vervelen. Er is een multi-sportterein waar je kan tennissen, pingpongen en minigolfen. Ook is er leuke animatie in het (zomer)hoogseizoen en ’s avonds allerlei entertainment zoals een goochelshow. Zwemmen in het zwembad met 5 glijbanen of in het nabijgelegen meer van Annecy en ontspannen in de solariums: aan alles is gedacht.
"Wij komen al een aantal jaren op deze camping en het is altijd fantastisch! Prachtige camping, schitterende omgeving, superiors restaurant, lievere medewerkers zijn er niet, heerlijke zwembaden en een ideale omgeving om te fietsen!" - Esther
Bekijk campingOok camping Ciela Village Domaine Le Pommier hoort bij de 10 populaire campings in Frankrijk. Vanuit hier kun je de prachtige omgeving van Ardèche verkennen. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of kanoën over de rivier: lekker actief! Na een dag avontuur, kun je naar het waterpark op de camping en plonsen in het water of van de vele gave glijbanen af. Dat worden dagen vol plezier met elkaar!
"Fijn park, zeker met kinderen (bij ons 11 en 14 jaar). Zwembad is fantastisch, maar daar buiten is er ook genoeg te doen. Accommodaties staan wat dicht op elkaar en je moet tegen wat geluid om je heen kunnen, dat wel. Alles staat op een heuvel, maar het treintje rijdt regelmatig genoeg om daar weinig last van te hebben. Service is prima, ook als er wat kapot gaat. [...]" - Martijn
Bekijk campingZoals de naam al doet vermoeden, vind je Camping Pittoresque in een van de mooiste delen van Frankrijk, de Midi-Pyrénées. Deze camping is perfect voor liefhebbers van bergen en natuur. Verken de schilderachtige dorpjes terwijl je geniet van de rustige sfeer van de camping. De ideale plek voor een onvergetelijke vakantie!
"Tijdens onze reis wat dit de leukste camping. Eigenaren zijn super behulpzaam en weten veel leuke uitstapjes en restaurantjes in de omgeving. Op de camping kun je trouwens ook lekker eten. De tent waarin we zaten was helemaal nieuw en alles wat je nodig hebt zit erin, zelfs een badkamer. Ook de plek was ruim en wat leuk is dat je vlakbij de rivier de lot zit die je vanaf de tent kon zien stromen. Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en komen zeker nog eens terug!" - Job
Bekijk campingOp zoek naar een camping met een unieke uitstraling? Camping La Grande Tortue biedt een bijzondere ervaring met zijn thematische accommodaties, van safaritenten tot luxe lodges. Deze camping biedt tal van activiteiten, van vissen tot wandelen. Neem een duik in een van de zwembaden, geniet van waterpret met de glijbanen of doe mee met een sportactiviteit. Perfect voor avontuurlijke gezinnen!
"Super vakantie gehad kinderen hebben zich uitstekend goed vermaakt en konden zich ook alleen redden. Na 2 dagen ziek te zijn geweest kon ik schoon beddengoed ophalen en kreeg zelf muntjes om te kunne n wassen/ drogen . Restaurant had wel wat weinig keus maar kwaliteit was zeer goed! Ook zeer vriendelijke bediening. Wc/ douche hokken alleen maar schoon meegemaakt en zag er vaak een wagentje stoppen. Kortom top vakantie." - Aukje
Bekijk campingVoor strandliefhebbers is Camping Atlantic Club Montalivet de ideale bestemming! Gelegen aan de Atlantische kust, kun je hier genieten van zon, zee en zand. De camping biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een groot zwembadparadijs met glijbanen, sportvelden en wellnessmogelijkheden. Perfect voor een actieve vakantie met de familie!
"Prachtige camping. Erg schoon. Prachtige accommodaties. Wij hadden een safaritent. Tenten staan heerlijk onder te bomen. Vriendelijk personeel. Zee is heerlijk en op loopafstand. Veel animatie dingen. Alles betaalbaar op de camping. [...]" - Vakantieganger de Boer
Bekijk campingDeze camping in de buurt van de Côte d’Azur is een waar juweeltje voor natuurliefhebbers. RCN Domaine de la Noguière ligt midden in de natuur, maar biedt ook luxe en comfort. Geniet van het verwarmde zwembad, de sportfaciliteiten en de gezellige animatie voor kinderen. Een ideale plek voor gezinnen die willen ontspannen en tegelijkertijd willen genieten van de natuur.
"We waren hier nu voor de 2e keer en wederom een erg fijne vakantie gehad. De nieuwe stacaravans zijn van alle luxe voorzien. En worden ook zeer goed onderhouden. Het zwembad is top. Groot genoeg. De camping ligt op een super locatie. Alles is binnen een half uur rijden wel te bereiken. [...]" - Mark
Bekijk campingOmringd door prachtige bossen, biedt Camping Green Park ook in de Côte d’Azur een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. De camping is op maar 5 kilometer van het strand gelegen en biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, zoals fietsen en wandelen. Geniet van de rust terwijl je geniet van je vakantie op een van de populaire campings in Frankrijk!
"Mooie rustige nette camping met aardig personeel. Chalets hebben veel privacy. Er rijdt regelmatig op de dag een pendelbus naar het strand. Daarnaast ideale uitvalsbasis om met de trein naar bijvoorbeeld Nice, Cannes of Monaco te gaan." - Familie Schenkel
Bekijk campingZoek je luxe en ontspanning? Dan is Camping Village Resort And Spa Le Vieux Port de perfecte keuze! Deze camping aan de Atlantische kust heeft een prachtig spa- en wellnesscentrum, een groot waterpark van maar liefst 7000 m² en comfortabele stacaravans. Ideaal voor een relaxte vakantie met het hele gezin!
"Momenteel zijn wij aan het genieten van onze 18-daagse vakantie op camping Le Vieux Port. Een enorme en prachtige camping. Veel chalets en een stuk minder caravans/campers. De staplaatsen zijn keurig afgeschermd van de buren. Het zwembad en het strand zijn fantastisch! Onze kinderen van 5 & 7 jaar vermaken zich daar geweldig. De eetgelegenheden zijn oké. Casino supermarkt op 1,2 km van de camping. [...] Douchegebouw ziet er netjes uit en wordt goed schoongemaakt." - Franklin
Bekijk campingGelegen in de Bretagne ligt Camping La Roche Percée, waar je een vakantie vol plezier tegemoet gaat. Deze camping is perfect voor zowel ontspanning als avontuur, met tal van watersporten en wandelmogelijkheden in de buurt. Geniet van de zon op je eigen staanplaats of in een van de comfortabele stacaravans!
Ontdek Camping La Roche Percée, een plek vol plezier. Dit vakantieparadijs beschikt over een verwarmd zwemparadijs met zowel een binnen- als een buitenzwembad, compleet met glijbaan en een peuterbad. Er is voor ieder wat wils, van een heerlijke foodtruck tot een gezellige bar en een supermarkt met lokale producten. Geniet van de vele activiteiten voor jong en oud!
Bekijk campingAls laatste hebben we Camping La Plage d’Argens, dat gelegen is aan het natuurlijke strand van Saint Aygulf. Deze camping biedt een scala aan activiteiten voor alle leeftijden en een kidsclub mag hier niet ontbreken. Of je nu wilt relaxen aan het zwembad of avontuurlijke watersporten wilt proberen, deze camping heeft het allemaal!
"Een fijne camping, niet te groot en daarom een gemoedelijke sfeer. Je kunt merken dat de camping recent is overgenomen door Marvilla [...]. Personeel is erg vriendelijk, spreekt goed Engels en er was zelfs een Nederlands talige medewerker in de animatie. [...]" - Manuela
Bekijk campingFrankrijk is een droombestemming voor kampeerliefhebbers! Of je nu houdt van avontuur, ontspanning of een beetje van beide, er is een camping voor jou. Van de groene heuvels van de Auvergne tot de zonnige stranden van de Atlantische kust, deze campings bieden een perfecte mix van natuur, comfort en plezier. Dus waar wacht je nog op? Pak je tent of caravan en ontdek de magie van de populaire campings in Frankrijk!