Iets te vieren? Dit zijn bijzondere restaurants in Nederland

Redactie - 16 februari 2018

Iets te vieren? Dit zijn bijzondere restaurants in Nederland

Redactie - 16 februari 2018

Ga je gezellig een dagje uit? Dan is het een aanrader om de dag af te sluiten met een bijzonder etentje. Bij deze restaurants in Nederland kun je niet alleen heerlijk eten, je zit ook nog eens op een unieke locatie.

Restaurant De Kas in Amsterdam

Alleen de locatie van Restaurant De Kas is al geweldig: het restaurant is gevestigd in het kassencomplex van de vroegere Amsterdamse Stadskwekerij. Kruiden en groenten worden gekweekt in de kas zelf en op de eigen akker van het restaurant. Elke dag stelt de kok één menu samen, zodat je zeker weet dat je de beste lokale ingrediënten en seizoensproducten voorgeschoteld krijgt. Maak je er meteen een weekendje Amsterdam van, slaap dan in Hotel The Toren. Dat krijgt van jullie een 9,4: de centrale ligging, de mooie kamers en de service scoren allemaal uitstekend.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3 in Amsterdam

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/10x-beste-hotels-nederland/”]

Eten in een watertoren: WT Urban Kitchen

Het is altijd mooi als een stuk industrieel erfgoed behouden blijft en dat geldt ook voor de Watertoren in Utrecht, die dateert uit 1907. Op de bovenste verdiepingen is WT Urban Kitchen gevestigd. Hier kun je niet alleen fantastisch eten, je hebt er ook een geweldig uitzicht over de stad. Bij mooi weer is het terras op de tiende verdieping geopend. Je kunt kiezen uit een 4-, 5- of 6-gangenmenu en er zijn ook wijnarrangementen beschikbaar.

Adres: Heuveloord 25a in Utrecht

Hoftrammm Den Haag

Hoftrammm Den Haag

Rijdend restaurant: Hoftrammm in Den Haag

Een paar jaar geleden was Tramrestaurant Hoftrammm nog een gewone tram in Den Haag. De tram werd omgebouwd tot mobiel restaurant en rijdt nu een vaste route door Den Haag en Scheveningen. Onderweg smul je van een heerlijk vijfgangendiner met wijnarrangement, dat is samengesteld door topkok Pierre Wind.

Vertrek en aankomst: Station Voorburg, Stationsplein 8 in Voorburg

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/5x-tenerife-voor-foodies/”]

In een zwemparadijs: Aloha Rotterdam

Direct aan de Maas vind je het unieke restaurant Aloha, gevestigd in de wildwaterbaan van het vroegere tropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Vanaf het terras kijk je uit over de Maas. Een toplocatie dus! Je kunt hier kiezen uit bijzondere gerechten, samengesteld met biologische ingrediënten. Ben je dol op koffie? Aloha heeft een eigen koffiebranderij, waar koffie van duurzame plantages wordt gebrand. Combineer je je etentje met een weekendje Rotterdam? Overnacht dan in een heel bijzonder hotel: de SS Rotterdam, waar je slaapt in een hut van dit prachtige schip.

Overnacht je liever wat verder uit de stad? Check hier ons overzicht van alle vakantieparken in Nederland!

Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

Radio Royaal in de machinekamer van Philips

Strijp-S is het voormalige fabrieksterrein van Philips in Eindhoven en tegenwoordig de hipste plek van de stad. Hier vind je concept stores, trendy cafés en goede restaurants. Een heel bijzonder restaurant is Radio Royaal, dat gevestigd is in het voormalige energiehuis van Philips. De menukaart van dit industriële restaurant is niet zo uitgebreid, maar de gerechten, ingrediënten en combinaties zijn allemaal bijzonder. Perfect voor een niet-alledaags etentje.

Adres: Ketelhuisplein 10 in Eindhoven

Heb jij tips voor bijzondere restaurants in Nederland? Deel je ervaring in de comments of op Facebook!