/Nederland/Zuid-Holland/Den Haag (incl. Scheveningen, Kijkduin)

Vakantie Den Haag

50regiopages city-inspiration-photos den-haag-incl-scheveningen-kijkduin

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Het is de residentie van de Nederlandse overheid en het koninklijk huis. De stad kent bezienswaardigheden zoals Paleis Noordeinde, het Vredespaleis, de Ridderzaal, het Binnenhof en de Haagse Passage.

Nederland
Zuid-Holland
Den Haag (incl. Scheveningen, Kijkduin)
Eigen vervoer
Verwijder filters

51 accommodaties

Over Den Haag

Den Haag (of ’s-Gravenhage) is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Het is de residentie van de Nederlandse overheid en het koninklijk huis. De stad kent veel bezienswaardigheden zoals Paleis Noordeinde, het Vredespaleis, de Ridderzaal, het Binnenhof, de Haagse Passage en meer.

Leuke to do's in Den Haag

Naast bovenstaande bezienswaardigheden vind je in Den Haag ook heel veel leuke to do's. Zo kun je in Den Haag leuk winkelen en is De Haagse markt de grootste markt van Nederland. Hier kun je bekende Haagse specialiteiten kopen zoals Haagse Hopjes en Haagse Bluf.

's Avonds is het ook altijd gezellig in Den Haag en dan met name op de pleintjes waar je veel horecagelegenheden vindt. Als je houdt van theater, film en optredens van popartiesten, dan is het een aanrader om binnen te stappen bij Het Paard en te kijken of er een evenement plaatsvindt.

Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke to do's in Den Haag. Zo kun je een uitstapje maken naar Madurodam (Nederland in miniatuur), een middagje op onderzoek uit in het Omniversum of gaan voor een bezoekje aan attractiepark Duinrell of Drievliet.

Jaarlijks vindt op de laatste zondag van juni het gratis toegankelijke Parkpop-festival plaats in het Zuiderpark.

Op naar het strand van Scheveningen

Het strand van Scheveningen heeft een gezellige boulevard vol cafés en restaurants waar je tussen het zwemmen en zonnen door terecht kunt voor een verfrissend drankje. Ook vind je in Scheveningen een aantal bekende bezienswaardigheden zoals het Kurhaus, de vuurtoren, de Gedenknaald en Sealife. Ook de vlaggetjesdag trekt jaarlijks veel bezoekers. Deze dag staat volop in het teken van de haringvangst. Een andere publiekstrekker in Scheveningen is het jaarlijkse vuurwerkfestival.

Wat zeggen bezoekers over

Den Haag (incl. Scheveningen, Kijkduin)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.