Op je bucketlist: 7x fenomenale natuurfenomenen

Redactie - 15 april 2018

Op je bucketlist: 7x fenomenale natuurfenomenen

Redactie - 15 april 2018

Je hebt er vast wel eens van gehoord, bijzondere natuurfenomenen. De een verklaarbaar, de andere een groot mysterie. In het kader van onze bucketlist-actie zetten wij de meest bijzondere voor je op een rij.

Beeld: www.moeders.nu

1. Noorderlicht

Ook wel: de Aurora Borealis. Een bijzonder lichtverschijnsel dat bestaat uit bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht. Omdat je het verschijnsel alleen kunt zien bij duisternis, kun je het beste in de winter naar Scandinavië afreizen. Wist je dat er ook een ‘Zuiderlicht’ bestaat? Deze is – heel verrassend – te aanschouwen op het zuidelijk halfrond in bijvoorbeeld Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië of Antarctica.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/3x-reizen-naar-noorderlicht/”]

Zonsverduistering

2. Zonsverduistering

De zon schijnt altijd, maar af en toe ontneemt de maan je de zonnestralen. Om de paar jaar kun je dit verschijnsel ergens ter wereld aanschouwen. Ben jij ook zo onder de indruk van dit fenomeen? NASA heeft een kalender met zonsverduisteringen. Helaas is de volgende volledige zonsverduistering op 2 juli 2019 en enkel te bekijken in Zuid-Amerika.

Geiser IJsland

3. Geisers

Het lijken wel op continue explosies, de activiteiten die een geiser laat zien. Het woord geiser komt van ‘geysir’, dit is een naam van een bekende geiser in IJsland. Geisers komen steeds minder vaak voor, er zijn nu nog zes grote geisergebieden. Je vindt ze nog veel in Wyoming, IJsland en Chili. Laten we hopen dat ze voorlopig blijven!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/activiteiten-ijsland-mag-missen/”]

Door to Hell

Door to Hell

4. Krater van Derweze

Deze plek in Turkmenistan wordt ook wel de ‘Door to Hell’ genoemd. Dat klinkt eigenlijk helemaal niet zo mooi of leuk. Toch is dit wel een heel bijzonder natuurfenomeen. Toen hier ooit een ondergronds gasveld instortte tijdens het boren naar aardgas, kwamen er giftige gassen vrij. Hier ontstond een gat van 70 meter en om ontlading van giftig gas te voorkomen, werd besloten het gas af te branden. Dit was in 1971. Je raadt het al, het vuur brandt nog steeds..

5. Hiller Lake

Lake Hiller is het grootste eiland gelegen aan de kust van west Australië. De roze kleur komt door een hoge concentratie algen. Erg Instagram-waardig natuurlijk, zo’n roze kiekje of video.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/dit-gebeurt-er-met-je-bagage-als-het-op-een-vlucht-zit-zonder-jou/”]

6. Twee oceanen

In de Golf van Alaska vind je bovenstaand plaatje. Het zijn twee oceanen die bij elkaar uitkomen, maar op een of andere manier niet met elkaar mengen. Ongelooflijk, toch?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/winnaars-zoover-awards-2018-reisorganisaties/”]

7. Zingend zand

Nee, dit is geen typefout. Als het begint te waaien kunnen sommige zandduinen ‘zingen’, en dat moet een fantastische ervaring zijn. Om het zelf te horen moet je wel ver reizen, denk aan China, de Verenigde Arabische Emiraten of Death Valley. Wij hebben het in Katwijk in ieder geval nog niet gehoord.

Heb jij een van deze fenomenen al een keer gezien? Laat het ons weten in een reactie.