/IJsland

Vakantie in Ijsland

Ijsland is een spectaculaire vakantiebestemming voor avontuurlijke vakantiegangers!

0 accommodaties

Populair

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Ijsland

Misschien niet de eerste keuze die in je opkomt, of het staat juist al jaren op je wishlist: een vakantie boeken naar IJsland. Het is er prachtig, met uitgestrekte lavagebieden, rommelende vulkanen, heerlijke warmwaterbronnen en spectaculaire geisers. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan beleef je de mooiste vakanties in IJsland!

Geisers en de Gouden Waterval

Als je op vakantie in IJsland bent, kun je niet om geisers heen. Het barst er van. Met grote kracht komt het water omhoog uit de grond. Ga langs bij de bekendste geisers Geyser en Strokkur. In IJsland vind je naast geisers ook grootse watervallen. Aanrader: Gullfoss bestaat uit twee delen en wordt ook wel de ‘Gouden Waterval’ genoemd. Die wil je niet missen! En wat dacht je van de plek waar IJsland uit elkaar scheurt. IJsland ligt op twee platen die elk jaar iets uit elkaar schuiven. In het Nationaal Park Thingvellir kun je de breuk met eigen ogen bewonderen.

Badderen in de Blue Lagoon

Ben je moe maar voldaan van het al het bezichtigen en watergeweld, kom dan tot rust in de ‘Blue Lagoon’. Dit natuurbad, gevuld met verwarmd zeewater, is niet alleen heerlijk warm, de mineralen in het water schijnen ook nog eens supergoed te zijn voor je huid. Na het badderen heb je honger. Grote kans dat je in IJsland lam of vis op de menukaart tegen komt!

Spot het Noorderlicht

Als je naar IJsland op vakantie gaat, zijn er een paar zaken waar je rekening mee kunt houden. Je betaalt er bijvoorbeeld met IJslandse Kronen. En een trein, die vind je er niet. Je kunt in plaats daarvan met de bus reizen of een goedkope auto met vierwielaandrijving huren. Wil je graag het Noorderlicht zien? Er is geen garantie, maar van september tot april heb je de grootste kans het licht te spotten.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.