Deze bezienswaardigheden op Gran Canaria moet je gezien hebben

Redactie - 10 november 2020

Deze bezienswaardigheden op Gran Canaria moet je gezien hebben

Redactie - 10 november 2020

Het gezellige Gran Canaria is al jaren een favoriet onder Nederlandse vakantiegangers. Het warme weer, de gezellige badplaatsen en het ruime aanbod aan accommodaties maken Gran Canaria dan ook tot een fijne vakantiebestemming. Daarbij vind je op dit eiland ook nog eens een tal van leuke en interessante bezienswaardigheden. Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden op Gran Canaria? Lees dan snel verder.

De duinen van Maspalomas

Tijdens een vakantie naar Gran Canaria draait het veelal om zon, zee en strand. Het eiland beschikt dan ook over prachtige stranden. Een van de mooiste stranden op Gran Canaria is het strand van Maspalomas. Dit heeft vooral te maken met het prachtige duingebied achter het strand. Tijdens een bezoekje aan dit natuurgebied krijg je het idee alsof je door de Sahara loopt. De hoge zandduinen veranderen elke dag van vorm en plek dankzij de wind. Zo lagen de duinen 40 jaar geleden een stuk noordelijker dan nu. Vanuit de badplaatsen Playa de Ingles en Maspalomas wandel je gemakkelijk naar deze mooie bezienswaardigheid.

Duinen van Maspalomas

Het groene binnenland van Gran Canaria

Je zou het misschien niet verwachten maar Gran Canaria heeft een prachtig, groen binnenland. Zo telt het eiland maar liefst 69 grote stuwmeren omringd door mooie bossen. Een van de mooiste en grootste meren is Presa de las Niñas. Hier kan je een avontuurlijke wandeling maken met prachtig uitzicht over het meer en de pijnboombossen. Voor de fanatieke wandelaars onder ons is een bezoek aan de Roque Nublo een echte ´must´.  Hier wandel je door een spectaculair berggebied naar het hoogtepunt, de Roque Nublo. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, de top ligt namelijk op 1813 meter boven de zeespiegel. Geen wonder dat de Roque Nublo tot één van de mooiste bezienswaardigheden behoort. Verder zijn de wandelingen rond de Pico de las Nieves en Barranco de Guayadeque ook de moeite waard.

Bezienswaardigheid Gran Canaria - Roque Nublo

Cultuur in Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van het eiland en in tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten, tref je hier vooral locals. De hoofdstad is een stuk minder toeristisch dan de meeste badplaatsen en dat is verrassend omdat er genoeg te doen is. Zo mag een bezoekje aan Casa de Colón niet ontbreken. Dit is voor korte tijd het huis van Columbus geweest en momenteel een van de mooiste huizen van Las Palmas. Sowieso is de wijk Vegueta de moeite waard, hier vind je namelijk mooie kerkjes en pittoreske straatjes. Een echte aanrader tijdens je vakantie naar Gran Canaria.

Casa de Colón

Meng je tussen de locals in Gáldar

Het noorden van Gran Canaria is een stuk minder toeristisch dan het zonnige zuiden. Hierdoor is het noorden ook erg interessant om te ontdekken. Enkele keren per jaar wordt er in het weekend een feria georganiseerd in het dorpje Gáldar. Dit is een gezellige markt waar je echte, lokale specialiteiten kunt scoren. Verwacht hier geen typische souvenirs en kleding zoals op andere markten, nee dit is een authentieke markt met heerlijke delicatessen. Na een bezoekje aan de markt is het aan te raden om lekker neer te ploffen bij een van de gezellige barretjes voor een drankje en een tapa. Als je in de buurt van Gáldar bent mag je de Cueva Pintada niet overslaan. Dit is een beschilderde grot waarvan archeologen denken dat het maar liefst 2000 jaar geleden beschilderd is.

Accommodaties op Gran Canaria

Om deze mooie bezienswaardigheden op Gran Canaria te bezoeken heb je een uitvalsbasis nodig. Gelukkig vind je op Gran Canaria een prachtig aanbod aan accommodaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van het luxe Hotel RIU Gran Canaria of het moderne Terraza Mar? Op Gran Canaria is er keuze genoeg! Bekijk ook deze mooie accommodaties: