Welke airlines zijn lastig met handbagage?

Redactie - 11 januari 2019

Welke airlines zijn lastig met handbagage?

Redactie - 11 januari 2019

Welke airlines zijn lastig met handbagage? Vooral luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, EasyJet en Eurowings hanteren strenge bagageregels. Omdat vrijwel elke maatschappij eigen regels hanteert, kun je hier beter vooraf rekening mee houden. Lees je voor vertrek goed in, bijvoorbeeld met dit blog.

Beeld: Unsplash – Rawpixel

Uw tas is te groot

‘Doet u de trolley maar even in die bak daar.’ Het zweet breekt me direct uit. Ik sta nu zo’n tien minuten in de rij en heb al drie mensen in hevige discussie gezien, waarna ze stuk voor stuk hun handbagage konden inchecken in plaats van als handbagage meenemen. De reden? De trolley is te groot. Zenuwachtig stop ik mijn eigen exemplaar in het onverbiddelijke bakje. Yes, het past! Opgewekt neem ik mijn ticket in ontvangst en loop naar de gate, op weg naar het zonnige Lanzarote. Ik kan dat koude biertje bij Hotel H10 Lanzarote Princess al bijna proeven. Nu kwam ik goed weg, maar de volgende keer zal ik me toch maar wat beter voorbereiden. Dat had een hoop stress gescheeld!

Beeld: Unsplash – Jeshoots.com

Voorkom teleurstellingen bij controle

Hoewel het in praktijk mogelijk is om met een ’te grote’ trolley het vliegtuig in te komen, moet je er niet aan denken dat je op het laatste moment alles moet omgooien of tegen een forse meerprijs je handbagage in moet laten checken. De beste tip om dit te voorkomen is eigenlijk kinderlijk eenvoudig: check vooraf de toegestane afmetingen van je handbagage. Doe dit bij voorkeur via de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij zelf. Dan weet je zeker dat je de juiste info te pakken hebt en zonder problemen kunt boarden richting je relaxte zonvakantie. Tip: op minder dan drie uur vliegen ben je in het Spaanse Alicante, waar je kunt verblijven bij het sfeervolle én zeer goed beoordeelde Casa Beli.

Beeld: Unsplash – Murucutu

Wie zijn nu het strengst?

Welke airlines zijn lastig met handbagage? Dat zijn meestal de zogeheten low-cost airlines zoals Ryanair, Eurowings en EasyJet. Het grote voordeel van deze maatschappijen is natuurlijk een economische. Vaak vlieg je voor een prikkie naar aantrekkelijke bestemmingen als Ibiza, Barcelona of Gran Canaria. Het nadeel is echter dat deze tickets helemaal gestript zijn tot niets meer dan een vliegtuigstoel. De rest is voor eigen rekening. Van veel te dure (en niet al te smakelijke) oploskoffie tot, inderdaad, de afmetingen van de bagage. Wijkt je bagage af? Dan ga je het waarschijnlijk niet met je glimlach redden. Of betalen, óf een stuk minder meenemen. Doe mij dan maar het laatste. Voor dat geld bezoek ik liever La Sagrada Familia.

Tips voor reizen met handbagage

Ben je van plan om enkel met handbagage te reizen? Bereid je goed voor en voorkom frustratie én teleurstelling. Lees bijvoorbeeld ons blog met tips voor vliegen met handbagage. Met een beetje creativiteit kun je namelijk veel meer meenemen dan je nu denkt! Maar de belangrijkste tip is en blijft natuurlijk: controleer de actuele toegestane afmetingen direct bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dan begint je vakantie lekker ontspannen, precies zoals het bedoeld is.

Ben jij al eens voor verrassingen komen te staan bij de incheckbalie?