Strandvakantie Texel: de leukste strandtenten op een rij

Redactie - 2 maart 2020

Strandvakantie Texel: de leukste strandtenten op een rij

Redactie - 2 maart 2020

De wind door je haren en de zon op je bol: op de boot van Den Helder naar Texel kom je meteen in de tropical vibes. Hop van het ene strandpaviljoen naar het ander, voor een schuimende Texelse Skuumkoppe. Dit zijn de leukste strandtenten op een rij, van onder naar boven.

Strandvakantie Texel: de leukste strandtenten op een rij

Paal 9

Proost op je vakantie bij Paal 9, het eerste strandpaviljoen dat je tegenkomt vanaf de Texelse boot. Verwacht geen hippe bedoening: Paal 9 is wat het is: simpel, relaxed, vrij en iedereen is welkom. Plof neer op een van de vele loungebanken, tussen de zandkorrels. Of geniet op het terras met een Texelse Skuumkoppe en lunch met streekproducten. Surfers zijn hier op de juiste plek, want het paviljoen heeft ook een Surf Center.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/3-x-doen-op-texel/”]

Strandpaviljoen Twaalf

Maak je op voor een mooie fietstocht door de natuur op het eiland Texel, voordat je aankomt bij Strandpaviljoen Twaalf. Bij deze no-nonsense strandtent geniet je op elk moment van de dag: van ontbijt tot borrel. Op het menu vind je hippe happen zoals pokébowls en burgers, maar ook een broodje kaas, snacks voor kids en ambachtelijk schepijs. Allemaal gemaakt van biologische en lokale producten. Je zit bij Strandpaviljoen Twaalf direct aan het strand en als je blijft hangen, maak je een prachtige zonsondergang mee.

Strandvakantie Texel: de leukste strandtenten op een rij

Paal 17 zomers en Paal 17 aan zee

Deze twee strandtenten vind je vlak bij elkaar. Bij Paal 17 aan zee kun je heerlijk eten, zowel binnen als buiten. Dit strandpaviljoen is trouwens het hele jaar door open! Ga naar Paal 17 zomers in de zomermaanden, voor een ijskoude cocktail op het terras. Bij de strandtenten hoort ook nog een strandshop met vers schepijs, accessoires zoals tassen en teenslippers en speelgoed voor de kleintjes.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-nederland-dagje-texel/”]

Strandpaal 21

Vlakbij badplaats De Koog vind je Strandpaal 21: een strandtent waar je heel erg goed kunt eten. Zowel vlees-, als vis- en vegaliefhebbers kunnen hier terecht en daarbij dineer je ook nog eens met uitzicht op het strand en de Noordzee.

Rollend naar huis? Overnacht dan bij appartementencomplex Bosch en Zee. Slaap je liever in een hotel? Probeer dan Hotel de Zwaluw eens, beoordeeld met een 9,5 op Zoover. Voor een knusse bed&breakfast raden wij je De Smederij in Cocksdorp aan. Je kunt hier overnachten in een sfeervolle kamer en ’s morgens hangt er een vers ontbijtje aan je deur. Vervolgens maak je een stevige wandeling richting het strand.

Strandvakantie Texel: de leukste strandtenten op een rij

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/overnachten-op-het-strand/”]

Kaap Noord

In het puntje van Texel ga je naar Kaap Noord. Een strandtent aan zee met uitzicht op het volgende waddeneiland: Vlieland en de bekende steiger aan het strand. Ook de vuurtoren van Cocksdorp staat hier, leuk voor een vakantiekiekje! Of je nu komt voor een cappuccino, Texels appelgebak of een Juttersplankje: je kunt hier de hele dag terecht. Ontspan in een van de loungebanken terwijl de kinderen spelen in het zand.

Laat je zelf ook een review achter als je op Texel hebt gelogeerd? Daarmee inspireer je andere vakantiegangers!