Vakantie Den Helder

Den Helder is een stad in het meest noordelijke punt van Noord-Holland. Het is van oorsprong een havenstad en de belangrijkste verbinding met de Waddeneilanden. Al met al een veelzijdige vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Nederland
Noord-Holland
Den Helder
Eigen vervoer
Verwijder filters

8 accommodaties

Over Den Helder

Den Helder is een stad in het meest noordelijke punt van Noord-Holland. Het is van oorsprong een havenstad en de belangrijkste verbinding met de Waddeneilanden, om het halve uur vertrekt er een veerboot vanuit Den Helder naar Texel. De stad ligt op een economisch gunstige plek, het grenst zowel aan de Waddenzee als aan de Noordzee en dat maakt het een belangrijke uitvalsbasis voor de offshore-industrie. Daarnaast staat Den Helder bekend als thuisbasis van de Koninklijke Marine, dit heeft een grote invloed op de stad, veel mensen in Den Helder en omgeving zijn dan ook werkzaam voor de marine. De aanwezigheid van de zee en de wadden maakt het ook een gewilde bestemming voor natuurliefhebbers, het is een goede uitvalsbasis om een wandeling op de Wadden te maken, ten westen van de stad vind je strand en duinen en de stad wordt omringd door natuur, al met al een veelzijdige vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het uitgaansleven in Den Helder is niet bruisend te noemen, er is niet veel aanbod.

Net ten zuiden van de stad ligt een kleine luchthaven. Den Helder ligt niet direct aan een snelweg en is daarom niet optimaal bereikbaar per auto, de stad is afhankelijk van een aantal provinciale wegen. Het beschikt wel over een eigen treinstation. Een belangrijke bezienswaardigheid in Den Helder is het Marinemuseum met een heuse onderzeeboot waar je in kunt rondkijken. Dorpen in de buurt zijn Huisduinen en Julianadorp. In Huisduinen tref je het Fort Kijkduin en de vuurtoren Lange Jaap en je kunt natuurlijk met de veerboot een dagje naar Texel. In Den Helder vind je een aantal hotels en één camping. In de omgeving zijn meer mogelijkheden voor vakantieverblijf.

Wat zeggen bezoekers over

Den Helder

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.