Spaanse zon, Spaanse zee, Spaanse bergen, Spaanse sinaasappels, Spaans eten met Spaanse olijfolie. Spanje is het land van veelzijdigheid en heeft wat voor iedereen, jong en oud, gezinnen en stelletjes, singles en grote groepen. We zetten Spanje in letters. Lees je mee?

Rotsen en zee op Lanzarote

Sprookjesachtig Spanje

De kilometerslange lavatunnels op Lanzarote, de magische kloostertuin Monasterio de Piedra, het sprookjesbos Selva de Irati, het buitenaardse Minas de Riotino en de wonderen van El Torcal de Antequera… sprookjesachtig en betoverend zijn ze allemaal!

De mooiste pleinen van Spanje

Pleinen in Spanje

Pleinen, ofwel plaza’s, vormen het bruisende centrum van veel steden in Spanje. Grote en kleine kerken liggen vaak aan een plein en niet zelden wordt zo’n plein in het midden gedomineerd door mooie fonteinen. Dat de meesten ook van gezellige terrasjes voorzien zijn is nog eens extra aantrekkelijk.

Populairste hotels van Spanje

Accommodaties in Spanje

Of je nu een liefhebber bent van een luxe hotel, een all-inclusive, een herberg, hostel of camping. Net zo veelzijdig als Spanje is, zijn de accommodaties. Spanje heeft ook genoeg heerlijke, met Zoover Awards bekroonde accommodaties: kijk maar eens naar deze bed & breakfasts,  appartementen en hotels.

Natuur Spanje - Nationaal Park Timanfaya

Natuur in Spanje

Natuur in Spanje. Van de lavalandschappen en nationale parken op de Canarische Eilanden tot de bergen in de Sierra Nevada en de stranden langs de kust van Menorca die een Unesco biosfeerreservaat zijn. Spanje stelt de natuurliefhebber niet teleur.

Plaza de España Sevilla

Jaargetijden in Spanje

Spanje en zon… het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar het land is zo groot dat er ook grote verschillen in klimaat zijn. Spanje heeft drie klimaatgebieden: de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en oosten hebben een mediterraan klimaat, het centrale binnenland heeft een landklimaat en het noorden en noordwesten hebben een zeeklimaat. Dat betekent alle jaargetijden: van strenge winters, milde lentes, hete zomers en warme herfsten. Spanje betekent wintersport in de Pyreneeën in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden en verzengend hete zomers in steden als Sevilla en op de Canarische Eilanden. Alle jaargetijden komen aan bod!

Eten in Spanje

Wat kom het eerst bij je op als je zegt ‘eten in Spanje’? Juist. Paella. Een gerecht dat in elke streek en in elk restaurant weer anders smaakt en wordt klaargemaakt. Bezoek je een aantal steden of gebieden in Spanje, bestel dan overal een keer een paella.

Wat is jouw favoriete plek in Spanje?

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Madeleine

Redacteur

15 maart - 2019

Reacties