Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Redactie - 7 april 2023

Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Redactie - 7 april 2023

Schiphol is natuurlijk een heel fijn vliegveld, maar onze grootste luchthaven heeft één groot nadeel: in de vakantieperiodes kan het er enorm druk zijn. Vorig jaar was er sprake van grote drukte op Schiphol, hierdoor vragen veel mensen zich af hoe de drukte dit jaar zal zijn. Vind jij Schiphol te druk? Dan kun je het zekere voor het onzekere nemen en vanaf een andere luchthaven vertrekken. Wij hebben de populairste alternatieve vliegvelden voor Schiphol op een rijtje gezet.

Vliegvelden Zoover - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Lekker overzichtelijk: Eindhoven Airport

Misschien wel het beste alternatief voor ieder die Schiphol te druk vindt, is Eindhoven Airport. Dit vliegveld is klein en overzichtelijk, maar het heeft wel alles wat je nodig hebt. Een prima selectie winkels, restaurants, een Starbucks én een mooi buitenterras. Leuk voor de kinderen, want je ziet de vliegtuigen hier voor je neus opstijgen en landen. Vanaf Eindhoven Airport wordt op een lange lijst aan bestemmingen gevlogen, onder andere door Transavia en Ryanair. Zo vlieg je vanaf Eindhoven voor een prima prijs naar Spanje zonder stress en drukte! En hoe zit het dan met de bereikbaarheid? Geen zorgen, het vliegveld is goed te bereiken: vanaf Eindhoven Centraal rijdt er elke paar minuten een bus naar het vliegveld.

Rustig vliegen vanaf Rotterdam

Het vliegveld bij Rotterdam heet officieel Rotterdam The Hague Airport en vanaf hier kun je prima vliegen als je Schiphol te druk vindt. Rotterdam The Hague Airport is het tweede regionale vliegveld van Nederland en vliegmaatschappijen van onder andere Transavia, Corendon Air en TUI Fly nemen je mee naar de mooiste vakantiebestemmingen. Er zijn volop mogelijkheden, zeker als je graag naar Zuid-Europa en Turkije op vakantie gaat. Daarnaast bereik je het vliegveld gemakkelijk: vanaf Rotterdam Centraal reis je gemakkelijk met metro E naar het vliegveld. Woon je in de randstad en vind je Eindhoven te ver? Dan is Rotterdam The Hague Airport een ideaal alternatief voor Schiphol.

Rotterdam Airport - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Er gaat niks boven Groningen

Groningen Airport Eelde is ook een goed alternatief voor Schiphol. Vooral voor iedereen die boven midden Nederland woont, is Groningen niet al te ver rijden. De luchthaven is goed bereikbaar, je kunt voor de deur parkeren en snel en ontspannen inchecken. Vlieg zonder stress en hele lange wachtrijen naar vakantiebestemmingen als Griekenland. Dat klinkt als een goed begin van je vakantie, toch?

Vlieg vanaf zuidelijk Maastricht

Als je verder onder de rivieren woont, dan wil je het liefst een lange autorit naar het noorden van ons land vermijden. Zeker als je van te voren al weet dat Schiphol te druk is. Vanaf luchthaven Maastricht Aachen Airport vlieg je naar een heleboel prachtige vakantiebestemmingen. Er zijn een hoop voordelen: je bespaart benzinekosten, want de luchthaven is dichtbij en waar je bij andere luchthavens misschien langer in de rij staat, ben je zo door de de paspoortcontrole en security check heen. Moet je toch een stukje rijden om bij dit alternatief van Schiphol te komen? Er is voldoende parkeergelegenheid en je hoeft niet uren voor vertrek aanwezig te zijn. Start dus je vakantie vanaf Maastricht Aachen Airport en vlieg naar vakantiebestemmingen als de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza.

Maastricht Aachen airport - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Brussel Airport: een centrale luchthaven

Zeker wanneer je in het zuiden van Nederland woont, is vliegen vanaf Brussel Airport een goed alternatief voor Schiphol. Het vliegveld heeft een centrale ligging en vliegt op allerlei bestemmingen binnen en buiten Europa: van het zonnige Portugal tot het verre Egypte. Op de website bekijk je eenvoudig belangrijke informatie, zoals de verwachte drukte per dag en de beschikbaarheid in de parkeergarages. Super handig! Wil je niet afhankelijk zijn van files op de weg,  koop dan bij NS International al voor €31 een treinkaartje naar dit vliegveld.

Düsseldorf Airport: fijn voor intercontinentale vluchten

Voor veel Nederlanders is Düsseldorf Airport net zo ver rijden als Schiphol. Een prima locatie dus! Düsseldorf Airport is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, maar zo voelt het niet. Het is hier meestal vrij rustig, hoewel er elke dag enorm veel vluchten vertrekken. Goed georganiseerd dus! Dit alternatief voor Schiphol heeft, vooral voor de douane, volop winkels en restaurants, dus je kunt met een goed gevulde maag het vliegtuig in. Ook fijn van Düsseldorf Airport: vliegen vanaf hier is soms een stuk goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol. Het is de moeite waard om prijzen te vergelijken.

Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Keulen Airport: voordelig én centraal gelegen

Iets ten zuiden van Düsseldorf Airport ligt Keulen Airport. Het vliegveld ligt aan de A59, waardoor het eenvoudig aan te rijden is. Daarnaast valt er ook goed te parkeren. Dit maakt Keulen Airport tot een goed alternatief voor Schiphol. Zeker wanneer je in het oosten van Nederland woont, ben je er zo. Vanaf Keulen Airport vlieg je naar maar liefst 32 landen, waaronder Griekenland en Spanje. Het vliegveld is rustiger dan bijvoorbeeld Schiphol, maar begint steeds populairder te worden. Dit is niet zo gek, want vliegen vanaf Keulen Airport is meestal zeer voordelig!

Weeze Airport: klein maar fijn

Tot slot in dit blogaritkel ‘Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!’ is het mogelijk om te vertrekken vanaf Weeze Airport. Dit is een klein vliegveld in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens. Vanaf hier vertrekken bijvoorbeeld vluchten naar Turkije, maar ook meerdere andere bestemmingen! Doordat het een klein vliegveld is, ben je snel bij de gate. Het is vooral een goed alternatief voor Schiphol wanneer je in het zuidoosten van Nederland woont. Je bent er dan namelijk zó! Daarnaast kan je ook nog eens voor de deur parkeren.

Koffer op de bagageband

Toch Schiphol?

Wij snappen goed dat Schiphol voor vele een fijn vliegveld is: van talloze winkels tot een uitstekende bereikbaarheid. Wil je uiteindelijk na het lezen van deze blog over ‘alternatieven voor Schiphol’ toch vanaf Schiphol vliegen? Dan hebben wij een tip voor je waardoor je alsnog zorgeloos op reis kan. Vanaf dit jaar kan je namelijk een tijdslot voor de security boeken. Via de website kan je drie dagen voor je vertrektijd een tijdslot boeken waardoor je in een virtuele wachtrij komt. Door deze tijdslots worden rijvormingen bij de security voorkomen waardoor er minder drukte op Schiphol is. En wist je dat dit helemaal gratis is? Ideaal dus!