Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Eva - 24 mei 2022

Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Eva - 24 mei 2022

Schiphol is natuurlijk een heel fijn vliegveld, maar onze grootste luchthaven heeft één groot nadeel: in de vakantieperiodes kan het er enorm druk zijn. Vooral de laatste weken is er sprake van grote drukte op Schiphol. Vind jij Schiphol te druk? Dan kun je het zekere voor het onzekere nemen en vanaf een andere luchthaven vertrekken. Dan zijn dit de populairste alternatieve vliegvelden voor Schiphol.

Vliegvelden Zoover - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Lekker overzichtelijk: Eindhoven Airport

Misschien wel het beste alternatief voor Schiphol is Eindhoven Airport. Dit vliegveld is klein en overzichtelijk, maar het heeft wel alles wat je nodig hebt. Een prima selectie winkels, restaurants, een Starbucks én een mooi buitenterras. Leuk voor de kinderen, want je ziet de vliegtuigen hier voor je neus opstijgen en landen. Vanaf Eindhoven Airport wordt op een lange lijst aan bestemmingen gevlogen, onder andere door Transavia en Ryanair. Zo vlieg je vanaf Eindhoven voor een prima prijs naar Spanje zonder stress en drukte!

Rustig vliegen vanaf Rotterdam

Het vliegveld bij Rotterdam heet officieel Rotterdam The Hague Airport en vanaf hier kun je prima vliegen als je Schiphol te druk vindt. Rotterdam The Hague Airport is het tweede regionale vliegveld van Nederland en vliegmaatschappijen van onder andere Transavia, Corendon Air en TUI Fly nemen je mee naar de mooiste vakantiebestemmingen. Volop mogelijkheden dus, zeker als je graag naar Zuid-Europa en Turkije op vakantie gaat.

Rotterdam Airport - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Er gaat niks boven Groningen

Groningen Airport Eelde is ook een goed alternatief voor Schiphol. Vooral voor iedereen die boven midden Nederland woont, is Groningen ook niet al te ver rijden. De luchthaven is goed bereikbaar, je kunt voor de deur parkeren en snel en ontspannen inchecken. Vlieg zonder stress en hele lange wachtrijen naar vakantiebestemmingen als Griekenland. Dat klinkt als een goed begin van je vakantie, toch?

Vlieg vanaf zuidelijk Maastricht

Als je verder onder de rivieren woont, dan wil je het liefst een lange autorit naar het noorden van ons land vermijden. Vanaf luchthaven Maastricht Aachen Airport vlieg je namelijk naar een heleboel prachtige vakantiebestemmingen. Er zijn een hoop voordelen: je bespaart benzinekosten, want de luchthaven is dichtbij en waar je bij andere luchthavens misschien langer in de rij staat, ben je zo door de de paspoortcontrole en security check heen. Moet je toch een stukje rijden om bij de luchthaven te komen? Er is voldoende parkeergelegenheid en hoef je niet uren voor vertrek aanwezig te zijn. Start dus je vakantie vanaf Maastricht Aachen Airport en vlieg naar vakantiebestemmingen als de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza.

Maastricht Aachen airport - Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Brussel Airport: een centrale luchthaven

Zeker wanneer je in het zuiden van Nederland woont, is vliegen vanaf Brussel Airport een goed alternatief voor Schiphol. Het vliegveld heeft een centrale ligging en vliegt op allerlei bestemmingen binnen en buiten Europa, van het zonnige Portugal tot het verre Egypte. In 2019, het jaar voor corona, verwelkomde Brussel Airport maar liefst 26,4 miljoen passagiers. Dit is een record aantal! Op de website bekijk je eenvoudig belangrijke informatie, zoals de verwachte drukte per dag en de beschikbaarheid in de parkeergarages. Super handig!

Düsseldorf Airport: fijn voor intercontinentale vluchten

Voor veel Nederlanders is Düsseldorf Airport net zo ver rijden als Schiphol. Een prima locatie dus! Düsseldorf Airport is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, maar zo voelt het niet. Het is hier meestal vrij rustig, hoewel er elke dag enorm veel vluchten vertrekken. Goed georganiseerd dus! Het vliegveld heeft, vooral voor de douane, volop winkels en restaurants, dus je kunt met een goed gevulde maag het vliegtuig in. Ook fijn van Düsseldorf Airport: vliegen vanaf hier is soms een stuk goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol. Het is de moeite waard om prijzen te vergelijken.

Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!

Keulen Airport: voordelig én centraal gelegen

Iets ten zuiden van Düsseldorf Airport ligt Keulen Airport. Het vliegveld ligt aan de A59, waardoor het eenvoudig aan te rijden is. Daarnaast valt er ook goed te parkeren. Dit maakt Keulen Airport tot een goed alternatief voor Schiphol. Zeker wanneer je in het oosten van Nederland woont, ben je er zo. Vanaf Keulen Airport vlieg je naar maar liefst 32 landen, waaronder Griekenland en Spanje. Het vliegveld is rustiger dan bijvoorbeeld Schiphol, maar begint steeds populairder te worden. Dit is niet zo gek, want vliegen vanaf Keulen Airport is meestal zeer voordelig!

Weeze Airport: klein maar fijn

Tot slot in dit blogaritkel ‘Schiphol te druk? Dit zijn de populairste alternatieven!’ is het mogelijk om te vertrekken vanaf Weeze Airport. Dit is een klein vliegveld in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens. Vanaf hier vertrekken bijvoorbeeld vluchten naar Turkije, maar ook meerdere andere bestemmingen! Doordat het een klein vliegveld is, ben je snel bij de gate. Het is vooral een goed alternatief voor Schiphol wanneer je in het zuidoosten van Nederland woont. Je bent er dan namelijk zó! Daarnaast kan je ook nog eens voor de deur parkeren.

Koffer op de bagageband

Vakantie Schiphol omboeken?

Heb jij al een vakantie geboekt bij Zoover met vertrek vanaf Schiphol? Het is helaas niet altijd mogelijk om je vakantie te wijzigen. Ook kunnen de kosten van een wijziging flink oplopen, omdat er nieuwe vliegtickets geboekt moeten worden. Het is daarom voordeliger om je vakantie niet te wijzigen en te zorgen dat je ruim op tijd op Schiphol aanwezig bent. Wil je toch graag je vakantie wijzigen? Vul dan dit formulier in. Onze klantenservice kan je hier telefonisch niet mee verder helpen.