7x foodhallen in Nederland: dit zijn de leukste

Redactie - 11 september 2017

7x foodhallen in Nederland: dit zijn de leukste

Redactie - 11 september 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Uit het buitenland overgewaaid en here to stay: de overdekte foodmarkt trend. Al sinds 2014 kunnen we in onze hoofdstad van hippe gerechten en tongstrelende culinaire (streetfood)verrassingen genieten in de Amsterdamse Foodhallen. Wist je dat Nederland inmiddels al tal van foodhallen rijk is? Dit zijn de leukste!

Foto: Facebook.com/Foodhall.Mout.Hilversum

Foodhall Mout in Hilversum

De oude bioscoop van Hilversum is onlangs volledig verbouwd en bevat op dit moment een prachtige foodhall: Mout. Hier kun je heerlijk binnen (of met mooi weer buiten) genieten van een lekker hapje en drankje uit de verschillende foodtrucks en -stands. En je kunt er alles krijgen! Zoals Mout zelf zegt: ‘Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York, alle keukens zijn aanwezig.’ Smakelijk!

Adres: Naarderstraat 8 in Hilversum

foodhallen Nederland

De Foodhallen in Amsterdam-West

In 2014 opende de allereerste indoor foodmarkt zoals wij die nu kennen in Nederland: de Amsterdamse Foodhallen. In Amsterdam-West was het een tijdje flink dringen geblazen, maar inmiddels is het ook the place to be voor een relaxt smikkel-uitstapje. Er is voor ieder wat wils. Of je nu op jacht gaat naar koude, warme, zoete of hartige gerechtjes. Van Vietnamees tot falafel en truffelpatat. Heb je je buikje rond gegeten? Maak er dan een compleet avondje uit van en plof neer in de bioscoopzaal van het complex.

Adres: Bellamyplein 51 in Amsterdam

 

foodhallen Nederland

Beeld: Facebookpagina World of Food Amsterdam

World of Food in Amsterdam-Zuidoost

Als je geen zin hebt om het centrum van Amsterdam te trotseren voor een ruime keuze aan streetfood, is World of Food een geweldig alternatief. In een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost maak je een culinaire wereldreis langs een grote verscheidenheid aan wereldkeukens. Van Surinaams tot Chinees en Turks tot West-Afrikaans. Je kunt hier zo lang blijven als je wilt, zonder dat de parkeermeter afloopt. Parkeren doe je namelijk gratis en met het openbaar vervoer stap je voor de deur uit.

Adres: Develstein 100 in Amsterdam

[article href=”http://weblog.zoover.nl/nieuws-onderzoek/10-favoriete-stedentrips-nederlanders/”]

foodhallen Nederland

Beeld: Facebookpagina FoodDock Deventer

FoodDock in Deventer

Dat zo’n hippe foodhall niet alleen iets voor de Randstad is, bewijst FoodDock in Deventer. In de bijna 100 jaar oude Zwarte Silo op het Havenkwartier vindt iedere dag een mini-foodfestival plaats. Verschillende foodtrucks bereiden hier hun delicatessen: zoete lekkernijen, snacks en fingerfood. Van Thaise curry tot Indonesische saté, wereldse tapas en sushi. In de zomer kun je je vingers aflikken op het buitenterras, dat -geheel in stijl van een echte haven- drijft. FoodDock is de eerste foodhall in Oost-Nederland, Dat er velen mogen volgen!

Tip: je kunt er niet contant betalen, met een pinpas op zak heb je er ongetwijfeld een leuke (en lekkere) tijd.

Adres: Zuiderzeestraat 2 in Deventer

foodhallen Nederland

Fenix Food Factory in Rotterdam

Een aantal ondernemers met liefde voor eten en ambacht hadden een idee waar ze 2 jaar geleden mee aan de slag gingen. De passie werd gedeeld, het plan gemaakt en daar was Fenix Food Factory. Een Rotterdamse foodhall in de oude havenloods op Katendrecht, tegenover het bekende Hotel New York. Het is een plek om 6 dagen per week je (biologische) boodschappen in te slaan, te leren hoe producten gemaakt worden en om nieuwe smaken te ontdekken. Allemaal in een typisch Rotterdamse, ruige, hal. Rotterdam wordt niet voor niets regelmatig vergeleken met Berlijn.

Adres: Veerlaan 19 in Rotterdam

Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam

In hartje Rotterdam, naast station Rotterdam Blaak, vind je De Markthal. Met 12.000 m2 ongetwijfeld de grootste foodhall van Nederland. Na een bezoek aan de Rotterdamse Markthal kun je rollend naar huis. Je kunt er (luxe) boodschappen doen, maar ook neerstrijken in een restaurantje of op één van de terrasjes op het dak van de marktkramen. De markt bestaat uit 100 versunits, maar ook foodshops, horecazaken en een kookschool. Versgebakken brood, sappig vlees, verse vis, kaas en groenten zover je kunt kijken. Voor je overige boodschappen kun je terecht in de kelder, waar je 2 ‘gewone’ supermarkten vindt. Hoewel al het lekkers om je heen natuurlijk je aandacht vraagt, is het volledig uit kunst bestaande plafond van de hal ook de moeite waard. Kijk dus vooral ook eens omhoog. De Markthal is de ideale plek voor een uitstapje. Tijd voor een Rotterdamse stedentrip dus.

Adres: Verlengde Nieuwstraat in Rotterdam

[article href=”http://weblog.zoover.nl/dagje-uit/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Foto: Facebook.com/Minglemush

Nieuwe foodhall in Den Haag: MingleMush

Den Haag kon natuurlijk niet achterblijven, dus ook hier is er een foodhall. In 2017 werd de 1.400 m2-tellende nieuwe foodhall achter het station geopend: MingleMush. De hal is gevestigd naast de campus van de universiteit Leiden in Den Haag en bestaat uit pop-upstores, foodtrucks en verschillende terrassen. ‘De bedoeling is dat mensen gezellig samen komen in de foodhall onder het genot van een hapje en drankje’, aldus Monica Abdoel van MingleMush.

Adres: Anna van Buerenplein 712 in Den Haag

Heb jij weleens een foodhall in Nederland bezocht? Laat een review achter op Zoover.nl of deel je tips in een reactie.