Ga je deze zomer wandelen in de Alpen? Dan is er niks aan de hand. Wordt het een stedentrip naar zakkenrollerwalhalla’s Barcelona, Rome, Praag, Madrid of Parijs dán is het opletten geblazen: de roller verwelkomt je op geheel eigen wijze. Drie tips om hem te slim af te zijn!

Natuurlijk is het niet gek dat zakkenrollers zich op drukke plekken begeven: hoe meer mensen, hoe meer kans op een vette buit. En waar is er nog drukker dan in het rijtje meest geliefde steden onder zakkenrollers? Juist, de toeristische trekpleisters ín die steden. Struin je over de Ramblas, onder de Eiffeltoren of door het Colosseum? Houd dan deze drie wijsheden in gedachten.

1. Herken de zakkenroller

Soms herken je zakkenrollers met het grootste gemak. In Rome en Madrid zijn groepjes bedelende kinderen en vrouwen met baby’s toch wat verdacht. Soms zijn het echt bedelaars, en zullen ze je niet rollen, maar regelmatig maken ze deel uit van een grotere bende. Word jij flink afgeleid door kinderen met wapperende papieren of moeders met -ja het beeld is erg verdrietig- kleine baby’s in hun armen, let dan goed op wat er achter je gebeurt.

Maar er zijn genoeg zakkenrollers die je totaal niet herkent. Komt iemand te dichtbij, stelt hij vreemde vragen of kijkt hij schichtig om zich heen? Wees dan alert en zeg dat je hem (of haar) niet kunt helpen. Wegwezen!

2. Attentie bij toeristische attracties, stations en vliegvelden

Overal waar het druk is, heb je kans op zakenrollers. Een portemonnee rollen is een stuk eenvoudiger als jij dromerig naar de Arc de Triomphe staart. Maar niet alleen buiten loop je risico. Houd je tasje ook in de gaten als je Mona Lisa bewondert: zakkenrollers zijn gehaaid genoeg om jouw hachie onder je neus vandaan te peuteren.  Daarnaast zijn ook treinstations en vliegvelden gezellige get togethers voor rollers. Reizigers zijn namelijk vaak gehaast en met meerdere dingen tegelijk bezig. Een koffer is zo gejat als jij je kaartje koopt.

3 Geen portemonnee in je broekzak

Hoe je voorkomt dat je gerold wordt? Dat is natuurlijk vrij simpel: geen telefoon of portemonnee in je achterzak en geen waardevolle spullen in je rugzak. Voel je je erg onsexy met een moneybelt op je buik, dan zou je een schoudertas kunnen overwegen. Wel de klep naar je lichaam dragen zodat deze niet open te maken is door iemand die niet jouw naam draagt.

Na een dag goed op je hoede te zijn geweest, heerlijk slapen? Dat doe je in één van deze tophotels:

Ben jij op vakantie wel eens bestolen? Deel onder deze blogpost jouw ervaring of tips! 

 

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

6 juni - 2017

Reacties