Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Portugal/Azoren/Ponta Delgada ( eiland Sao Miguel)

Vakantie Ponta Delgada (eiland Sao Miguel)

Ponta Delgada is de grootste stad van het eiland São Miguel. Tijdens een vakantie in Ponta Delgada overnacht je aan de kust in het zuidwesten van het eiland. En al is Ponta Delgada vrij groot, hier merk je op straat niets van.

Populair
Portugal
Azoren
Ponta Delgada ( eiland Sao Miguel)
Verwijder filters
Over Ponta Delgada (eiland Sao Miguel)

Ponta Delgada is de grootste stad van het eiland São Miguel. Tijdens een vakantie in Ponta Delgada overnacht je aan de kust in het zuidwesten van het eiland. En al is Ponta Delgada vrij groot, hier merk je op straat niets van. Verken in alle rust de verschillende kerken en geniet van het straatbeeld vol witte en kleurrijke huizen. Ga je mee op vakantie naar de Azoren in Portugal?

In het centrum van Ponta Delgada is er genoeg om te bewonderen tijdens je vakantie. Vooral op en rondom het centrale plein streep je heel wat bezienswaardigheden van je lijstje. Met zijn zwart-witte mozaïeken vloer mag het plein er zelf trouwens ook wezen.

Loop op het plein zeker even langs de Portas da Cidade. Dit bouwwerk bestaat uit drie 18e eeuwse poorten. Ook de Igreja Matriz de São Sebastião kerk is een aanrader om te bezoeken. Deze kerk is het boegbeeld van Ponta Delgada en past perfect thuis in het straatbeeld. De witgepleisterde kerk is versierd met lavasteen en een plaatje om te zien.

Met alle must sees in en rondom het centrum, is het heerlijk om hier te wandelen tijdens je vakantie in Ponta Delgada. Er hangt een ontspannen sfeer en zowel locals als toeristen weten hier hun plek te vinden. Op het plein schuif je ‘s avonds aan in een goed restaurant en drink je overdag een goede kop koffie. Ben je helemaal opgeladen op het terras? Maak je dan klaar voor een wandeling langs alle kerken of spot de mooiste streetart.

Tijdens een vakantie in Ponta Delgada bevind je je op een steenworp afstand van een van de mooiste stukjes natuur van São Miguel: de vulkaan Do Fogo. Je kijkt vanaf Ponta Delgada al uit uit op vulkaan en het omliggende Lagoa do Fogo. In het Nederlands betekent dit het meer van vuur. Langs dit meer kun je mooie wandelingen maken en onderweg passeer je een aantal uitzichtpunten die je een panoramisch uitzicht geven over het meer.

Kun je niet wachten om op vakantie te gaan naar Ponta Delgada? Neem dan zeker even een kijkje in ons aanbod en kies jouw favoriete accommodatie uit. Verblijf in een hotel aan zee of kies voor een appartement met uitzicht op de vulkaan. Je hebt hier in ieder geval keuze genoeg. Reis af naar Ponta Delgada en ontdek het Portugese eiland São Miguel.