Doen: met de ferry van Istrië naar Italië!

Redactie - 23 mei 2017

Doen: met de ferry van Istrië naar Italië!

Redactie - 23 mei 2017

Kroatië, de parel van de Adriatische zee, ligt tegenover een ander pareltje: Italië. Zin om een vakantiedagje door te brengen aan de andere kant van de zee? Spring op een veerboot of zeilschip naar Venetië of Triëst. Gewoon, tijdens je vakantie in Istrië.

Vanuit Kroatië naar Venetië of Triëst en weer terug

Er zijn mega veel opties, maar wij denken dat een dagtripje vanuit Istrië naar Venetië of Triëst je de leukste tijd bezorgt. Tenminste, als je het niet erg vindt om een paar uur op zee door te brengen in een catamaran, zeilschip of veerboot. Zeebenen of een goede pil tegen zeeziekte is wel een must. Niemand heeft er lol in om urenlang groen aangelopen en in miserabele staat over de reling te hangen.

Ferry Venezia Lines

Beeld: Klooster Reizen

Italiaans daguitstapje

Verschillende maatschappijen bieden daguitstapjes aan naar de Italiaanse steden Triëst en Venetië. Je vertrekt dan vroeg in de morgen vanuit Kroatië en stapt aan het einde van de middag in Italië weer op de boot. Maar, wees je er wel van bewust dat je niet zoveel tijd hebt. De bootreis (enkele reis van Rovinj naar Venetië bijvoorbeeld) duurt alleen al een uur of twee á drie. En na een voorproefje van het Venetiaanse carnaval of de beste koffie van Italië in koffiehoofdstad Triëst, wil je ongetwijfeld niet meer weg. Natuurlijk kun je er altijd gewoon een nachtje aan vast plakken!

Overnachtingstips: jullie – de vakantieliefhebbers – zijn dol op Hotel: Continentale (Triëst) en Hotel: Ai Mori d Oriente (Venetië).

Naar Italië reizen in stijl met de catamaran

Reizen in stijl tussen de twee landen doe je natuurlijk op een catamaran, bijvoorbeeld met Venezia Lines. Het is de snelste optie, maar heel goedkoop is het niet. Een enkele reis kost al snel zo’n €50. Maar dan ben je er wel in ongeveer twee uur én heb je misschien al wel het hoogtepunt van je dag in the pocket.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/om-vingers-af-likken-5-tips-eten-en-drinken-istrie/”]

Met de boot van Kroatië naar Venetië

Tussen april en oktober vertrekken er catamarans van het populaire Venezia Lines vanuit Porec, Rovinj, Pula en Rabac naar Venetië. Ook als je liever een bezoek brengt aan Triëst, kun je gemakkelijk in één van de havens van Istrië opstappen. In die van Pula en Rovinj om precies te zijn. Trouwens, handig om te weten: de Kroaten noemen Triëst Trst. Triëst is een stad die misschien minder hoog op je lijstje staat, maar die je met haar mix van Italiaanse, midden- en oost-Europese invloeden weleens zou kunnen verrassen.

Zeer mooie stad met prachtige gebouwen. Aan het haventje was het lekker toeven en ook heerlijk gegeten.’ – Erik Indestege

Let op! Er zijn ook genoeg lokale reisbureautjes en organisaties die dagtrips naar Italië organiseren. Altijd even rondvragen dus.

Minder sexy : de veerboot

Wat betreft veerboten is er ook zeker geen gebrek aan keuze, maar het is misschien een iets minder sexy vervoersmiddel. Er zijn minimaal zes veerbootbedrijven die gezamelijk zo’n twintig routes aanbieden van Kroatië naar Italië. De snelste route om voet op Italiaanse bodem te zetten en je in de wereld van pizza en fashionista’s onder te dompelen is die van Porec naar Triëst. Reistijd: één uur.

van Kroatië naar Italië met catamaran

Dagelijkse boottochten in de zomer

Houd er bij het plannen van je uitstapje naar de overkant van de Adriatische zee rekening mee, dat de veerboten en schepen niet ieder seizoen even regelmatig vertrekken. In de zomer zijn er genoeg boten waar je als een ware kapitein aan boord kunt springen, maar in de lente, herfst en winter is dat wel anders. In andere woorden: verdiep je in de vertrekschema’s van de verschillende maatschappij voordat je vakantiedag in het water valt.

Meer inspiratie voor een heerlijke vakantie in Kroatië? Check alle tips in de reviews van andere vakantiegangers!