/Italië/Veneto/Venetië

Vakantie Venetië

50regiopages Venetie header

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië met ongeveer 270.000 inwoners. Deze romantische stad is een populaire bestemming voor stedentrips. Je kunt er eindeloos slenteren door smalle straatjes en heerlijk eten in een van de vele restaurantjes.

Italië
Veneto
Venetië
Eigen vervoer
Verwijder filters

22 accommodaties

Over Venetië

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië met ongeveer 270.000 inwoners. De stad ligt in een lagune en is gebouwd op 120 eilanden. Er zijn meer dan 150 kanalen en 400 bruggen. Deze romantische stad is een populaire bestemming voor stedentrips. U kunt er eindeloos slenteren door smalle straatjes en heerlijk eten in een van de vele intieme restaurantjes.

Venetië is eigenlijk één grote bezienswaardigheid, maar er zijn toch enkele monumenten die u tijdens een citytrip beslist niet mag missen. Het Piazza San Marco vormt het centrum van de stad. Hier vindt men de basiliek van San Marco, de Campanile en het Dogenpaleis. Dit imposante gebouw was vroeger niet alleen de woning van de Doge, maar diende tevens als gerechtshof en stadhuis. Verdere bijzonderheden zijn de twee beroemdste bruggen van Venetië: de Brug der Zuchten en de Rialtobrug. De eerste vormt de verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis. De Rialtobrug overspant de Canal Grande, het centrale kanaal van de stad.

Bij lekker weer kunt u zonnen op het beroemde Lido-strand aan de rand van de stad. Bij slechter weer kunt u een bezoekje brengen aan een van de vele musea die Venetië rijk is. Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in het Guggenheim museum. Gaat uw voorkeur uit naar oudere werken, dan kunt u terecht in het Accademia di Belli Arti.

Grote winkelketens vindt u in Venetië niet. De stad heeft vooral veel kleine winkeltjes, waar onder meer het originele Venetiaans glas te koop is. De belangrijkste winkelstraten vindt u in de Mercerie, de straten die het Piazza San Marco met de Rialtobrug verbinden. Alle grote internationale ontwerpers vindt u hier terug.

Naast de gebruikelijke Italiaanse restaurantjes kent Venetië de typische ‘bacari’. In deze eenvoudige wijnbarretjes kunt u betaalbare hapjes en maaltijden nuttigen. Zoals in de meeste Zuid-Europese steden gebruikelijk is, dineren de Venetianen tussen 21.00 uur en middernacht.

In de winter heeft de stad regelmatig te kampen met overstromingen waarbij het San Marcoplein onder water loopt. De rest van het jaar is het klimaat in Venetië aangenaam en varieert de temperatuur tussen de 15°C in april en oktober en 30°C in de zomer. Venetië is een autovrije stad. Gangbaar openbaar vervoer zijn de waterbussen. Traditioneel vervoer zijn de klassieke gondels, die vooral door toeristen gehuurd worden. De inwoners van de stad gebruiken ze slechts bij speciale gelegenheden als bruiloften of begrafenissen.

Wat zeggen bezoekers over

Venetië

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.