Veerle - 11 december 2025

Veerle - 11 december 2025

De winter is in volle gang, maar de zomervakantie roept al! Het vakantieaanbod voor zomer 2026 staat live en dat betekent dat het tijd is om je droomvakantie te plannen. Of je nu verlangt naar de zonovergoten stranden van Griekenland of de levendige sfeer van Spanje, er zijn talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke zomervakantie. Maar let op: de populairste hotels zijn vaak snel volgeboekt! Hier is een lijst van de populairste hotels voor zomervakantie 2026 waar je snel je verblijf moet boeken voordat het te laat is.

De populairste hotels voor zomervakantie 2026: boek voor het te laat is!

Spanje: Feest, cultuur en zon!

Spanje is niet alleen beroemd om zijn tapas en flamenco, maar ook om zijn fantastische hotels. Als je van plan bent om naar de Costa del Sol of Mallorca te gaan, zorg er dan voor dat je deze hotels niet mist!

1. Marins Playa – Mallorca

Mallorca is al jarenlang een favoriete vakantiebestemming dankzij haar prachtige baaien, helderblauwe zee en sfeervolle stadjes. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, natuur of cultuur: op dit eiland vind je het allemaal.

Op zoek naar een gezellig verblijf op Mallorca? Bij Marins Playa zit je perfect! Vanuit het appartementencomplex wandel je zo naar het strand, de boulevard en leuke winkels. Het complex heeft fijne zwembaden, comfortabele kamers en een ontspannen sfeer. Ideaal voor gezinnen en koppels die willen genieten van zon, zee en volop gezelligheid.

Marins Playa
Marins Playa

"Ontzettend fijne vakantie gehad. Kamers zijn mooi en ruim. Wij hebben alleen het ontbijt genomen, elke dag hetzelfde maar ze hebben dan ook echt alles. Van wentelteefjes, alle soorten eieren, tot aan verschillende soorten zuivel. Echt top. Avond eten rook i.i.g. wel goed, met verschillend menu. Kamers worden elke dag netjes gemaakt. Ze hebben boven het hotel een mooi deck waar alleen volwassenen zijn toegestaan. Want het is beneden bij de zwembaden veelal op kinderen gericht. Als het zwembad 1 graad warmer is, zou die ook een 10 krijgen. In de buurt zitten veel restaurantjes en supermarkten en het zit naast het strand. Als je een auto huurt zijn er veel leuke plekken om te zien. Je kan niet echt mis gaan hier." - Mats

2. HL Rio Playa Blanca – Lanzarote

Zin in zon, natuur en een unieke eilandvibe? Lanzarote is dé plek voor liefhebbers van rust, mooie stranden en bijzondere landschappen. Met haar zwarte lavavelden, gouden kustlijnen en helderblauwe zee biedt dit Canarische eiland een schitterende mix van ontspanning en avontuur. Of je nu graag cultuur snuift, de vulkanische natuur ontdekt of gewoon wilt genieten van het heerlijke klimaat: Lanzarote voelt als pure verademing.

HL Rio Playa Blanca is een ideale keuze voor een zorgeloze vakantie op Lanzarote. Het hotel ligt op loopafstand van het strand en de gezellige boulevard van Playa Blanca. Je geniet hier van ruime kamers, een fijne tuin met zwembaden en een ontspannen sfeer. Perfect voor gezinnen en koppels die houden van comfort, zon en een leuke omgeving om te ontdekken.

HL Rio Playa Blanca
HL Rio Playa Blanca

"Net terug van een week Hl Rio Playa Blanca. Waren met 10 personen, 3 Bungalows. Mooi resort met prachtige tuinen die keurig zijn onderhouden. Bungalows netjes en schoon. Bedden goed, één bed wat wiebelig. Eten was goed, voor iedereen wel wat te vinden wat je lekker vindt. Regelmatig thema menu o.a. BBQ, oriëntaals, Spaans. Muziek tijdens het eten en in de lounge bar niet mijn smaak. Animatieteam, zijn erg enthousiast. Doen hun best om iedereen te vermaken. Avondprogramma ook best leuk. Lanzarote is een prachtig eiland. De natuur is overweldigend. Timanfaia kan je, als je met een huurauto gaat, het beste na 14:00 bezoeken. In de morgen lange wachttijden. Geldt ook voor Jameos del agua en de grotten. Later op de dag kan je meestal zo naar binnen lopen. Zijn al best wel vaak op de Canarische eilanden geweest maar Lanzarote is onze favoriete bestemming. Heb nu al weer zin om te gaan." - Henk

Zoover Vera / All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt👩‍🦰

Weet je niet goed welke zomervakantie leuk is of waar je moet beginnen met zoeken? Laat onze gratis online reisassistent Vera je helpen. Jij vertelt wat je zoekt, zij doet de rest. Zo krijg je persoonlijke vakantie inspiratie en hulp bij een vakantie zoeken die echt bij jou past.

Stel je vraag aan Vera

Griekenland: Zon, zee en onvergetelijke ervaringen

Griekenland is een favoriete bestemming voor vakantiegangers, en dat is niet zonder reden. Met zijn schitterende stranden, heerlijke gerechten en rijke cultuur, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten. Hier zijn enkele van de meest populaire hotels voor zomervakantie 2026 in Griekenland:

3. W Suites by Estia – Kreta

Zin in zon, Griekse charme en een ontspannen eilandsfeer? Dan is Kreta de perfecte bestemming. Met zijn goudgele stranden, sfeervolle dorpjes en helderblauwe zee biedt het eiland een heerlijke mix van rust, warmte en gezelligheid. Of je nu graag langs de kust wandelt, lokale gerechten proeft of gewoon wilt genieten van het mediterrane klimaat: Kreta voelt meteen als vakantie.

W Suites by Estia is een fijne uitvalsbasis in het levendige Stalida, op korte loopafstand van het strand en gezellige restaurants. Je verblijft in moderne, comfortabele suites en kunt ontspannen bij de twee zwembaden in de zonnige tuin. Ideaal voor vakantiegangers die houden van een gemoedelijke sfeer, comfort en een plek waar je écht tot rust komt.

W Suites by Estia
W Suites by Estia

"Wij komen hier zo'n 3 keer per jaar, het is eigenlijk ons tweede huis geworden. Iedere keer als we er komen voelt het als thuis komen. [...] al het personeel is super aardig en doet er alles aan om het je naar het zin te maken. Er zijn genoeg tavernas in de straat waar je lekker kunt eten. Vergeet zeker niet om even naar de buren te lopen voor een tourtje met de tuk tuk, ook echt een aanrader! Wij kijken in ieder geval weer uit naar 2026 om weer te gaan." - Dennis

4. Eurohotel Karin Hotel & Bungalows – Kreta

Eurohotel Katrin Hotel & Bungalows ligt in het levendige Stalis, op slechts 250 meter van het zandstrand en dicht bij winkels, bars en restaurants. Je verblijft in een gezellig complex met meerdere zwembaden, comfortabele kamers en een gezellige sfeer die meteen welkom voelt. Ideaal voor gezinnen en koppels die houden van zon, ontspanning en een fijne omgeving om hun vakantie volledig tot leven te laten komen.

Eurohotel Katrin Hotel & Bungalows - All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Eurohotel Katrin Hotel & Bungalows

"Heel leuk, kleinschalig hotel. Vriendelijk personeel. En echt heerlijk eten! De reviews die ik gelezen had klopte, zeker ten aanzien van het eten." - Karin

5. Ida Village – Kreta

Ida Village is een perfecte uitvalsbasis voor een fijne vakantie nabij Chersonissos. Het aparthotel ligt op slechts 300 meter van het strand en midden in de levendigheid, met winkels, restaurants en bars binnen handbereik. Je verblijft in nette, ruime appartementen en kunt ontspannen bij de zwembaden of op het zonneterras. Ideaal voor vakantiegangers die comfort zoeken, graag dicht bij de actie zitten en willen genieten van een zonnige sfeer.

Ida Village
Ida Village

"Geweldig appartement. Mooi gelegen, mooi uitzicht. schoon en goed onderhouden. Personeel heel vriendelijk en helpt waar het nodig is. Gezellige bar bij het zwembad en voor ontbijt, lunch en diner heel veel verschillende keuzes. De informatiebalie ook altijd bezet en helpt of geeft goede informatie. We gaan zeker nog een keer terug." - familie Brouwer-Wenning

6. Elounda Water Park Residence Hotel

Elounda Water Park Residence Hotel ligt in het schilderachtige Elounda, iets hoger gelegen waardoor je overal een prachtig uitzicht hebt. Je verblijft in ruime appartementen, geniet van het zwembad met waterglijbanen en kunt ontspannen met een drankje bij de poolbar. Ideaal voor gezinnen en strandliefhebbers die op zoek zijn naar zon, plezier en een fijne, rustige omgeving waar je helemaal kunt opladen.

Elounda Water Park Residence Hotel
Elounda Water Park Residence Hotel

"Samen met mijn vrouw zijn we eind september een weekje naar Elounda Residence op vakantie gegaan. Het was een enorm warm en familiale verwelkoming, het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Wat een prachtig hotel op een unieke locatie met een mooi groot waterpark, fitness en animatie voor jong en oud. Lekker en uitgebreide buffetten en vooral super vriendelijke en lieve medewerkers. Wij gaan zeker nog terug." - Wim

Turkije: Ontspanning en avontuur

Turkije is een populaire bestemming waar je luxe, comfort en cultuur kunt ontdekken. Met zijn prachtige stranden en mooie resorts is het de ideale plek voor een zomervakantie.

7. Dream Fun World – Side

Side is een zonnige badplaats waar strand, geschiedenis en gezelligheid samenkomen. Met prachtige zandstranden, oude ruïnes en een sfeervolle boulevard is Side de ideale plek voor een ontspannen vakantie vol cultuur en kustplezier.

Dream Fun World ligt op ongeveer 800 meter van het strand en zorgt met zijn frisse uitstraling en vele faciliteiten voor een ontspannen verblijf. Je slaapt in moderne kamers, geniet van het grote zwembad met glijbanen en kunt proeven van smakelijke buffetten en à-la-cartegerechten. Perfect voor gezinnen en strandliefhebbers die een nieuwe, zonnige plek zoeken waar plezier, comfort en relaxen naadloos samenkomen.

Dream fun world
Dream Fun World

"Ik geef ruim een 9, omdat er altijd ruimte is voor verbetering! Heerlijk hotel, met heerlijke zwembaden. De dagen dat we hier hebben gegeten was het eten top! Ik blijf het jammer vinden dat je buiten met eten altijd in de rook van een ander moet zitten. Maar dit is toegestaan, dus wat valt er verder van te zeggen. De koffiebar is fantastisch, zoals ook de glijbanen. Het is wel een klein stukje wandelen naar de winkels, maar de Dolmus stopt voor de deur. Side (oude stad) is hierom ook makkelijk te bereiken en een aanrader! Twijfel je nog? Gewoon doen en lekker genieten!" - Amanda

8. Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa – Kusadasi

Kusadasi is een zonnige badplaats waar strand, gezelligheid en prachtige uitzichten samenkomen. Met levendige boulevards, fijne stranden en leuke uitstapjes in de buurt is dit een ideale bestemming voor iedereen die houdt van zon, cultuur en ontspannen vakantiedagen aan zee.

Bij Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa geniet je van een perfecte mix van waterpret, comfort en zonnige ontspanning. Het hotel ligt aan de Egeïsche kust, vlak bij Kusadasi, en biedt een enorm waterpark, ruime kamers en volop faciliteiten voor jong en oud. Ideaal voor gezinnen en vakantiegangers die klaar zijn voor een vrolijke, actieve en onvergetelijke vakantie vol plezier.

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa
Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa

"Zeer mooi resort met fantastisch aquapark ernaast. Grote familiesuite, elke dag schoonmaak door lieve schoonmaakster. Bedden waren wat stevig. Wat we jammer vonden was de badkamer. Dat was een open ruimte en werd een waterballet, dus trekker geregeld. Kamer lag op het TUI Ephesus, mochten op beide parken van alle faciliteiten gebruikmaken. Eten is heerlijk, veel keuze en elke dag weer andere thema's, ook superleuke Halloweenthema avond. Ontbijt en lunch ook genoeg keuze en erg lekker. Entertainment erg enthousiast, elke avond shows. Alles zeer netjes op het park, zowel binnen als buiten. Zwembaden, beachbar, wandelen op de pier, de Patisserie, gamehal, winkeltjes, vervelen is geen optie. Ook á la carte bij de Italiaan, heerlijk gegeten. Personeel super aardig. Aquapark is fenomenaal en de handdoekenservice superfijn. Kusadasi en Efeze dichtbij. Kan niks negatiefs noemen. Topvakantie!" - Vanessa

9. Ramada Resort by Wyndham – Kusadasi

Ramada Resort by Wyndham Kusadasi biedt precies dat fijne vakantiegevoel. Het resort ligt vlak bij het strand en het centrum en beschikt over meerdere zwembaden, comfortabele kamers en een uitgebreide keuze aan restaurants en ontspanningsmogelijkheden. Perfect voor gezinnen en koppels die willen genieten van zon, comfort en een zorgeloze vakantie aan de Turkse kust.

Ramada Resort by Wyndham Kusadasi
Ramada Resort by Wyndham Kusadasi

"We hebben een prettige vakantie gehad in dit resort. We waren vooral onder de indruk van de kwaliteit van het eten; écht zeer goed vergeleken met andere Turkse hotels. Probeer dus absoluut meer dan alleen de gefrituurde bekende hapjes want het buffet en alle appetizers smaken heerlijk. Wij hadden een week met minder goed weer maar hebben ons toch vermaakt. De ligging in Kusadasi is prima en met de taxi kan je het e.e.a. tegen acceptabele prijzen bezoeken. [...]" - Judi

10. Club Nena – Manavgat

Manavgat is een heerlijke bestemming waar natuur, strand en cultuur samenkomen. Met de bekende watervallen, fijne stranden en gezellige marktjes is het een ideale plek voor een ontspannen vakantie vol afwisseling en zon.

Club Nena ligt dicht bij het strand en zorgt meteen voor dat fijne vakantiegevoel. Je verblijft in een gezellig resort met zwembaden, comfortabele kamers en volop faciliteiten voor jong en oud. Dankzij het privé strand, de vrolijke sfeer en de mooie groene omgeving is dit de perfecte plek voor een zorgeloze vakantie vol zon, ontspanning en plezier.

Club Nena
Club Nena

"Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, het zwembad en de glijbanen waren heel mooi. Ook aan strand kon je prima liggen met genoeg bedjes en schaduwplekken. Het eten was goed en veel variatie. Het was soms wel even zoeken naar een plekje, omdat we met 8 personen waren. De animatie is wel elke dag hetzelfde, maar deden wel hun best om het leuk te houden. De kamers waren wel een beetje gedateerd, maar wel schoon en elke dag bijgehouden." - Gerwin

Egypte: Cultuur en zonneschijn

Egypte is niet alleen een bestemming voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon en zee. Hier zijn enkele van de populairste hotels:

11. Hurghada Long Beach Resort – Hurghada

Hurghada is één van de populairste badplaatsen aan de Rode Zee, met kristalhelder water, gouden stranden en een relaxte vakantiesfeer. Snorkelen, zonnen of struinen over de boulevard: in Hurghada geniet je elke dag van zon, zee en levendige gezelligheid.

Hurghada Long Beach Resort ligt direct aan een prachtig privéstrand en biedt alles voor een ontspannen zonvakantie. Met ruime zwembaden, fijne kamers, wellnessfaciliteiten en volop eetgelegenheden is dit resort ideaal voor strandliefhebbers en gezinnen. Perfect voor iedereen die houdt van warme dagen, helder zeewater en een zorgeloze vakantie aan de Rode Zee.

Hurghada Long Beach Resort / de 10 beste hotels in Egypte
Hurghada Long Beach Resort

"We zijn een week op het resort geweest en het was schoon, medewerkers waren vriendelijk en het waseten goed. Ruim voldoende ligbedjes zowel bij de zwembaden als bij het strand. Bij de handoek service point kon je een vlag halen voor rond de parasol "do not disturb" waardoor je ook geen verkopers aan je bedje had. Het enige wat een kleine verbetering zou zijn iets meer verwijs bordjes, het is een redelijk groot resort en dan is wegwijzing wel prettig." - Trip

12. Pickalbatros Jungle Agua Park Neverland – Hurghada

Pickalbatros Jungle Aqua Park – Neverland Hurghada is een waar waterparadijs met tientallen glijbanen, zwembaden en vrolijke activiteiten voor het hele gezin. Je verblijft in comfortabele kamers en geniet van een enorm aanbod aan restaurants, bars en ontspanningsmogelijkheden. Perfect voor vakantiegangers die houden van sfeer, actie en zonnige dagen vol waterpret en plezier.

Pickalbatros Jungle Aqua Park - Neverland Hurghada - hotels in Egypte met waterpark
Pickalbatros Jungle Aqua Park - Neverland Hurghada

"Ik was hier met mijn familie en we hebben een toffe tijd gehad. Alles in dit hotel is super! De sfeer, de zwembaden, aqua park, het enten en de service waren echt top! Voor zowel jong als oud valt er enorm veel te beleven. Al meerdere keren hier geweest en we komen zeker en vast terug. Ik raad dit hotel dan ook aan." - Kelly

Portugal: Sfeervol en zonnig

Portugal is niet alleen een paradijs voor cultuurliefhebbers, maar ook voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon en prachtige stranden. Van charmante steden tot rustige kustplaatsen: het land biedt een fijne mix van ontspanning en beleving.

13. Jardim do Vau – Algarve

Jardim Do Vau ligt direct aan het strand van Alvor en is ideaal voor wie wil genieten van zon, zee en ontspanning. De ruime appartementen, vaak met balkon en zeezicht, bieden alle comfort. Met een buiten- en binnenzwembad, sauna en een gezellige sfeer heb je alles binnen handbereik. Een perfect vertrekpunt om de Algarve te ontdekken.

Jardim Do Vau
Jardim Do Vau

"Leuke accommodatie, wordt elke dag zeer goed schoongemaakt, fijn dat er zowel binnen (met badmuts) en buiten (zonder badmuts) gezwommen kan worden, dus ook in april kan er altijd gezwommen worden. Klein supermarktje met was basis spullen aanwezig, deze is slechts paar uurtjes per dag open. Helaas is de accommodatie heel erg gehorig, wij hadden flink last van bovenburen doos stampen en schuiven met stoelen. Op loopafstand van Praia do Rocha waar souvenir winkeltjes en veel eetgelegenheden zijn. Mooi strand bij de accomodatie en je kan er ook mooi wandelen langs de kustlijn" - familie Nijenhuis

14. Vitor’s Plaza – Algarve

Vitor’s Plaza is een gezellig aparthotel nabij Portimao, ideaal voor een zonnige vakantie vol rust en plezier. Je verblijft in moderne, ruime appartementen met fijne faciliteiten zoals een groot zwembad, een spa en een speelplaats voor kinderen. Dankzij de gratis shuttleservice en de ligging dicht bij prachtige stranden verken je de omgeving moeiteloos. Met vriendelijk personeel en een relaxte sfeer voelt dit hotel meteen als een fijne uitvalsbasis.

Vitor's Plaza
Vitor's Plaza

"Uitstekend Appartement-Hotel. Grote kamers met prima badkamers en goed balkon. Schoon en zeer vriendelijk personeel. Veel op loopafstand, 15/30 min. Indien geen huurauto dan is Uber een goedkope snelle manier." - familie Hogerhuis

Zoover Vera / All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt👩‍🦰

Stel je vraag aan Vera

Waarom snel boeken?

De vraag naar populaire hotels stijgt elk jaar. Vooral in de zomermaanden zijn deze accommodaties vaak snel volgeboekt. Wacht dus niet te lang en zorg ervoor dat je jouw hotel voor zomervakantie 2026 alvast boekt. Hier zijn een paar redenen waarom vroeg boeken een must is:

• Beperkte beschikbaarheid: De beste hotels zijn vaak snel volgeboekt. Als je een specifieke accommodatie op het oog hebt, boek dan meteen!
  • Vroegboekkortingen: Veel hotels bieden kortingen voor vroege boekingen. Profiteer hiervan en bespaar geld!
  • Meer keuze: Door vroeg te boeken, heb je meer keuze uit kamers en dat maakt het makkelijker om de perfecte accommodatie te vinden. Familiekamers zijn in de zomervakantie vaak al snel volgeboekt.

Wacht niet te lang en boek jouw ideale vakantie naar één van deze hotels voor zomervakantie 2026 voordat het te laat is! Of je nu naar Griekenland, Spanje, Turkije, Egypte of Portugal gaat, er zijn genoeg prachtige hotels om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je snel boekt om teleurstellingen te voorkomen. Pak je koffers en maak je klaar voor een geweldige vakantie vol zon, zee en plezier!