Kamelen, dolfijnen, exotische vissen: op Gran Canaria ontmoet je ze allemaal. Ondertussen kun je uiteraard relaxen in een van de vele all-inclusive resorts op dit Spaanse eiland. Ga je met kinderen naar Gran Canaria? Sla dan deze vijf topattracties niet over.

Canarische Eilanden met Kinderen - Gran Canaria
Met kinderen naar Gran Canaria: doen!

Een all-inclusive vakantie met 100% zongarantie? Gran Canaria is al jaren populair onder gezinnen. Je hebt er de keuze uit de mooiste stranden, veel kindvriendelijke resorts en allerlei leuke topattracties. En tegelijkertijd is Gran Canaria veel dichterbij dan je denkt. Vier uur vliegen en je hebt je bestemming al bereikt!

1. Ren rond in de ‘woestijn’

Altijd al een keer een woestijn willen doorkruizen? Gran Canaria bewijst dat je daar echt niet ver voor hoeft te reizen. De duinen van Maspalomas hebben méér dan genoeg zand! Het maakt het een leuke locatie om kamelen te spotten, wandelingen te maken of ’s werelds grootste zandkasteel te bouwen. En krijg je onderweg dorst? Dan is de gezellige boulevard van Maspalomas nooit ver weg. Woestijnreizen voor beginners, dus!

2. Ontmoet de krokodillen van Gran Canaria

Het Krokodillenpark Los Corralillos is volgens de reviewers vooral leuk met kleine kinderen. Het dierenpark is namelijk een heerlijke schaduwrijke plek waar je krokodillen van héél dichtbij kunt bekijken.

vakantie met anderen andere gezinnen3. Trotseer een ravijn

Ga je naar Gran Canaria met kinderen voor de natuur? Begin bij de ravijn van Barranco de los Cernícalos en je staat meteen midden in één van de allermooiste landschappen van het Spaanse eiland.

4. Spot dolfijnen

Een van de allerleukste attracties in Gran Canaria met kinderen is absoluut een boottochtje langs de kust. Vanaf de haven van Puerto Rico vertrekken de dolfijnexcursies de hele dag. Boek ‘m via je resort of hotel of check bij het lokale toeristenbureau welke excursie het beste bij jullie wensen past.

5. Neem een duik bij Aqualand

Hoe groot, mooi en kindvriendelijk dat zwembad bij je hotel ook is, een bezoek aan Aqualand is een must tijdens een vakantie op Gran Canaria met kinderen. De kleurrijke verzameling van glijbanen staat garant voor héél veel waterpret.

Gran CanariaMet kinderen naar Gran Canaria: kidsproof accommodaties

Ook niet onbelangrijk: jullie slaapplaats! Ga voor animatie en megazwembaden bij Hotel Lopesan Baobab Resort of een huisje op vakantiepark Parque Cristobal. Of kies voor een van deze andere kindvriendelijke accommodaties op Gran Canaria.

Cordial Green Golf Vakantiepark Occidental Margaritas
Sol Barbacán Lopesan Villa del Conde
Seaside Palm Beach Gloria Palace Amadores

Ben jij met kinderen naar Gran Canaria geweest? Schrijf een review over de topattracties die jij bezocht. 

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

16 maart - 2019

Reacties