Waar kan ik goedkoop tanken in België?

Redactie - 24 december 2018

Waar kan ik goedkoop tanken in België?

Redactie - 24 december 2018

Brandstof is in België doorgaans een stuk goedkoper dan in Nederland. Een ritje naar onze zuiderburen levert je flinke winst op tijdens een tankbeurt. Waar kan ik goedkoop tanken in België? Hier de regels:

  • In België tank je het goedkoopst aan de randen van een stad, in havens of in industriegebieden. Bij tankstations langs auto(snel)wegen zijn de prijzen beduidend hoger
  • Ook je tank vol gooien in een volksbuurt scheelt aanmerkelijk
  • Op zondagen of in de laatste week van een vakantie is tanken doorgaans goedkoper dan op andere dagen

Beeld: Eva Hopstaken

Goedkoop tanken in de provincie Antwerpen

Oost Vlaanderen en Antwerpen zijn volgens onderzoek van website Infotalia de goedkoopste provincies om je brandstof bij te vullen. In de provincie Antwerpen betaal je voor Super 95 (E10) het minst in Balen. Voor een tank Super 98 (E5) is de prijs het goedkoopst in Geel. Met je dieselauto ben je in deze plaats eveneens het voordeligst uit.

Als je dan toch in de omgeving van Antwerpen bent, maak er dan meteen een citytrip van, met een relaxt nachtje weg. Bijvoorbeeld in Hotel Matelote dat beoordeeld wordt met een 8,9 gemiddeld. Reviewer Cindy geeft het hotel zelfs een 9. ‘Het hotel ligt heel mooi in het oude gedeelte van Antwerpen maar is toch heel makkelijk bereikbaar met de metro via Groenplaats. Personeel is heel vriendelijk. Prijs kwaliteitsverhouding is ook goed.’

Goedkoop tanken in België

Beeld: Eva Hopstaken

Goedkoop tanken in Oost Vlaanderen

De provincie Oost Vlaanderen zegt je wellicht niet direct iets, maar als ik je vertel dat dat de gezellige stad Gent in dit deel van België ligt, gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Er is in deze provincie een plek die met kop en schouders boven de rest uitsteekt als het gaat om knaken besparen: Evergem. Super 98 (E5), Super 95 (E10) en Diesel zijn hier simpelweg het goedkoopst.

Het is zonde om enkel in Oost Vlaanderen te gaan tanken. Trakteer jezelf op een fijne stedentrip nu je toch in de buurt bent. Hotel Pillows Grand Hotel Reylof in Gent wordt fenomenaal beoordeeld met maar liefst een 9,1. Reviewer Sanne deelt haar ervaring: ‘Het verblijf was fantastisch. De kamer was erg mooi, schoon en groot.’

Goedkoop tanken in België? Kies voor een onbemande pomp

Nog een tip: Een bemande pomp langs de snelweg is vaak stukken duurder dan een onbemande pomp aan een rustige weg. Dit kan op een tank van 50 liter al snel €5 schelen.

Goedkoop tanken in België

Beeld: andreas160578 via Pixabay

Slimme app

Wil je altijd op de hoogte zijn waar je goedkoop tankt in België? Download de handige app, Carbu.com (beschikbaar voor Apple iPhone, Apple iPad, Google Android). Je treft daar na het downloaden op je smartphone ook de beste prijzen in Luxemburg en Frankrijk.

Heb jij nog tips omtrent goedkoop tanken in België? Laat dan hieronder een reactie achter.