Kayleigh - 10 juni 2025

Kayleigh - 10 juni 2025

Benzine- en dieselprijzen blijven voor veel automobilisten een grote kostenpost. Als je regelmatig in België rijdt – of zelfs een grenshopper bent die over de grens tankt – is het handig om te weten hoe je slim kunt besparen aan de pomp. We delen praktische tips met je waar je goedkoop kunt tanken in België.

1. Vermijd tankstations langs de snelweg

Een van de eerste regels voor goedkoop tanken: rijd een stukje verder van de snelweg af. Tankstations langs autosnelwegen rekenen vaak hogere prijzen vanwege hun locatie en extra voorzieningen. Een paar kilometer omrijden naar een pomp in een nabijgelegen dorp of industrieterrein kan je al snel enkele euro’s schelen op een volle tank.

2. Kies voor onbemande tanktations

Onbemande (automatische) tankstations hebben lagere operationele kosten omdat er geen personeel aanwezig is. Die besparing merk je aan de pomp. Ketens zoals Q8 Easy, DATS 24, Lukoil Express en Gabriëls bieden vaak de scherpste prijzen. Ze zijn bovendien 24/7 open, wat het ook nog eens praktisch maakt.

3. Check actuele brandstofprijzen online

In België zijn brandstofprijzen deels gereguleerd, maar er is nog steeds prijsverschil tussen tankstations. Websites zoals Carbu en de ANWB geven dagelijks een overzicht van de goedkoopste tankstations per regio. Zo weet je exact waar je die dag het voordeligst uit bent.

4. Tanken op de juiste dag

Net als in andere landen, fluctueren de brandstofprijzen ook in België op dagelijkse basis. Volgens trends zijn maandag en woensdag vaak de goedkoopste dagen om te tanken. Prijzen stijgen soms vlak voor het weekend of bij aanpassing van accijnzen. Volg de markt en tank op strategische momenten.

5. Profiteer van klantenkaarten en acties

Sommige ketens bieden extra korting via hun klantenkaarten of tijdelijke acties. Denk aan korting per liter bij aankoop van bepaalde producten, of spaarsystemen waarbij je na verloop van tijd geld of korting terugkrijgt. Even registreren kan dus lonen, zeker voor regelmatige rijders.

Waar kan ik goedkoop tanken in België?

Maak er een weekendje België van (en bespaar nog meer)

Als je toch de grens overgaat om te tanken, waarom niet meteen een klein uitstapje van maken? België heeft veel te bieden: van charmante steden zoals Gent en Luik tot mooie natuur in de Ardennen of langs de kust. En wist je dat boodschappen doen in België ook voordeliger kan zijn voor bepaalde producten?

EuroParcs Hoge Kempen
EuroParcs Hoge Kempen

"Ontzettend fijn park, prachtig gelegen in het bos, tussen mooie natuurgebieden en leuke steden. Veel te doen voor kinderen, het animatieprogramma was erg goed en leuk gevuld voor alle leeftijden. Mooie accomodaties en vriendelijk personeel! Puur genieten hier!" - Michelle

Bekijk vakantiepark

Kortom: met een beetje voorbereiding kun je in België flink besparen op brandstof én boodschappen. Maak er een ontspannen dagje of weekendje weg van en keer huiswaarts met een volle tank én een volle kofferbak.