Een stedentrip naar Frankrijk op de planning? Heerlijk! Maar voor welke stad ga je? Smaken verschillen, en er is veel om uit te kiezen, maar dit zijn sowieso must see cities in Frankrijk.

Fietsen in Parijs

Parijs

Niks save the best for last, wij beginnen gewoon met de allerleukste en meest romantische stad van Frankrijk. Ook wanneer je er al vaker bent geweest, is er nog genoeg te ontdekken in Parijs. Probeer anders eens locals te vragen naar hun favoriete tip, op die manier ontdek je winkels en café’s die je anders misschien nooit had bezocht. Of ga gewoon lopen, zomaar een kant op, en zie waar je al wandelen terechtkomt.

Vrouw in Nice

Nice

Begin je dag hier bijvoorbeeld met een duik in de Middellandse zee, om vervolgens een antiekmarkt te bezoeken en aan de promenade lekker te lunchen. De hippe wijk Quartier du Port is ook een aanrader, vol leuke winkels en koffiezaakjes. Of ga naar Promenade du Paillon, een uniek langgerekt park in Nice.

Grenoble

De ruige natuur van de Alpen maakt Grenoble sowieso al een bijzondere plek. Neem de Télépherique naar boven, voor een onvergetelijk uitzicht over de bergen. Aan de rivier Isère is het heerlijk slenteren, en op de overdekte markt Les Halles Sainte Claire kun je allerlei lekkers kopen.

Man in Marseille

Marseille

De zon schijnt hier (bijna) altijd, gecombineerd met de gezellige haven en de stranden is het vrijwel onmogelijk om in Marseille niét te ontspannen. De kleurrijke straatjes en sfeervolle hotels zorgen ervoor dat je je razendsnel thuis voelt in deze bijzondere stad.

Springende vrouw in Lyon

Lyon

Een veelzijdige stad, met genoeg te bieden voor als je graag gaat shoppen óf juist liever wandelt; bijvoorbeeld langs de vele traboules in de oude binnenstad van Lyon. Dat zijn doorsteekjes over binnenplaatsen en door gebouwen, een unieke architectuur die typisch is voor deze stad, en je steeds weer nieuwe leuke wijkjes doet ontdekken.

Toeristen in Bordeaux

Bordeaux

We kennen het natuurlijk van de wijn, maar de gelijknamige stad Bordeaux heeft ook veel bijzonders te bieden. Zoals de ideale ligging, aan rivier de Gironde, en het grootste plein van Frankrijk (Place des Quinconces). En ja, je kunt er óók veel fijne wijn proeven natuurlijk. Geen straf!

Perpignan

De ideale combinatie tussen Frankrijk en Spanje: het bergstadje Perpignan (met zo’n 120.000 inwoners) ligt namelijk op 30 kilometer van de Spaanse grens. Daardoor is het qua cultuur, eten, drinken en architectuur een lekkere mix, ideaal voor de vakantieganger die niet kan kiezen tussen de twee landen.

Op zoek naar een leuk verblijf in Frankrijk? Check deze fijne accommodaties!
H10 Conquistador****  Yelloh! Village Camping Soleil Vivarais*****
Le Domaine de Champé (Glamping)*****  Vienna International Dream Castle****
Disney’s Sequoia Lodge***  Des Menhirs****

Welke stad heeft jouw voorkeur voor een stedentrip? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review.

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

22 april - 2019

Stedentrip

Reacties