9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen

Redactie - 19 april 2020

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen

Redactie - 19 april 2020

Wil je je lief verrassen met een weekendje weg in een van deze bijzondere hotels in Nederland? Geweldig romantisch! Dit wordt vast en zeker een geslaagde verrassing.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Van der Valk Hotel Arresthuis

Overnachten in voormalige gevangenis in Roermond

Een nachtje brommen in de bajes, daar zit je vast niet op te wachten. Een nachtje slapen bij Hotel Van der Valk Hotel Arresthuis in Roermond is echter absoluut geen straf. Integendeel, deze voormalige gevangenis is omgetoverd tot een luxe hotel. De ontberingen van vroegere tijden zul je hier niet hoeven te doorstaan. Laat je culinair verrassen in het restaurant om je vervolgens vrijwillig op te laten sluiten in je hotelkamer.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: SS Rotterdam

Legendarisch cruiseschip in Rotterdam

Vakantie vieren op een cruiseschip? Beleef het aan boord van de imposante Hotel SS Rotterdam. Na jaren trouwe dienst, heeft het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn tegenwoordig een vaste ligplaats in de Maashaven. Je kunt er niet alleen heerlijk overnachten, ook lekker eten en je rond laten leiden op dit bijzondere schip met haar rijke geschiedenis. Ahoy, kapitein!

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Van der Valk Kasteelhotel Terworm

Verblijven in romantisch kasteel in Limburg

Droom je er altijd al van om als een prinses te ontwaken in een heus kasteel? Dan raden wij Van der Valk Kasteel Terworm in Heerlen aan. Ervaar de Limburgse weelde in een oase van rust en groen. In de vorstelijke hotelkamers kun je prinsheerlijk overnachten. Reviewer Gerard beoordeelt het hotel met een 10. ‘Het kasteel is werkelijk prachtig gerestaureerd. De suite die wij hadden was erg ruim en luxe. Het eten en de service waren van een hoog niveau. Een perfecte locatie. Een echte aanrader en wij komen hier zeker terug.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-romantische-overnachtingen-nederland/”]

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Vliegtuigsuite Teuge

Luxe vliegtuigsuite in Teuge

Slapen in een vliegtuig klinkt niet erg aantrekkelijk. Opgevouwen in je vliegtuigstoel met een stijve nek en zere benen als gevolg. Gelukkig kan dat ook anders. Namelijk lekker languit in een comfortabel bed in een omgebouwd vliegtuig. Tijdens een overnachting in de luxe Hotel Vliegtuigsuite in Teuge voel je je pas echt in de wolken.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Villa Augustus - Dordrecht

Slapen in een voormalige watertoren in Dordrecht

Villa Augustus is zo’n bijzondere plek waar je je meteen thuis voelt. Het hotel is gevestigd in een oude watertoren in Dordrecht. Alle kamers zijn uniek, maar het hotel beschikt over twee wel heel bijzondere kamers: een geheime tuinkamer en de Lantarenkamer in het hoogste puntje van de watertoren. Tussen het hotel en het restaurant ligt een schitterende tuin met bloemen, fruitbomen en een moestuin.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Inntel Hotel Amsterdam Zaandam

Het Zaanse huisjes-hotel

Inntel Hotel Amsterdam Zaandam is een opvallende verschijning. De gevel van dit unieke hotel bestaat namelijk uit zeventig gestapelde Zaanse huisjes. Een oer-Hollands tafereel midden in de oer-Hollandse Zaanstreek. Het hotel met binnenzwembad en sauna ligt praktisch naast het treinstation van Zaandam, vanwaar je binnen een kwartiertje naar Amsterdam treint. Ook is het luxe hotel een uitstekende uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Zaanse Schans.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/deze-hotels-in-nederland-hebben-het-beste-zwembad/”]

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: NDSM-werf in Amsterdam

Hoog en droog in een hijskraan

Als je last van hoogtevrees hebt, is deze sensationele slaapplek op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord vast niets voor jou. In het Hotel Faralda NDSM Crane Hotel overnacht je namelijk op 35 meter hoogte in een heuse hijskraan. Boven in de hijskraan zijn drie luxe hotelsuites gebouwd compleet met slaapkamer, badkamer en woonkamer.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Pier Scheveningen

Overnachten op de pier in Scheveningen

Overnachten boven zee? Boek een suite op de beroemde Pier van Scheveningen. In de kamers van Hotel de Pier Suites ademt alles luxe. Een jacuzzi en terras met spectaculair uitzicht over de Noordzee zegt toch eigenlijk al genoeg? Als dat geen onvergetelijke overnachting wordt.

9x bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen: Fort Resort Beemster

Wellnessresort in een fort

Een weekendje écht ontspannen? Bij Hotel Fort Resort Beemster word je compleet in de watten gelegd. Dit luxe en duurzame wellnessresort met hotel is gevestigd in een bijzonder fort, dat als onderdeel van de Stelling van Amsterdam op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Na een weekendje in dit resort zijn jij en je lief weer volledig zen!

Heb jij nog aanvullende tips voor een overnachting in een bijzonder hotel? Laat dan een reactie achter.