De winter komt eraan en dat heeft één voordeel: je kunt je ski’s of snowboard weer van zolder halen en een geweldige wintersportvakantie beleven. Heb je het in Oostenrijk of Frankrijk wel gezien? Dit zijn vier verrassende wintersportbestemmingen waar het heerlijk wintersporten is.

lapland hondenslee bucket list ideeen

1. Genieten in winters Lapland

Het noorden van Finland, Fins Lapland, is hét wintersprookje bij uitstek. De sneeuw is metersdik en je kunt dan ook helemaal los qua skiën en snowboarden. Het mooie is dat Lapland ook ideaal is voor mensen die niet zo van het wintersporten zijn. Je kunt namelijk ook fantastische tochten met sledehonden maken, scheuren op een sneeuwscooter en knuffelen met rendieren. En als kers op de taart heb je grote kans om het magische Noorderlicht te spotten. Je boekt meestal een complete reis voor Fins Lapland, waarin je hotel, eten en alle activiteiten zijn opgenomen. Hotel Pohtimo is in elk geval een aanrader: dat krijgt van jullie een 9,4.

goedkoopste-reisbestemmingen-bulgarije-skien

2. Wintersport Bulgarije: goed én goedkoop

Wil je graag skiën buiten de Alpen, maar zijn droombestemmingen als Canada een beetje te hoog gegrepen? Kijk dan eens naar Bulgarije. Hier vind je skigebieden als Bansko en Borovets, met wintersportfaciliteiten die vrijwel op het niveau van Oostenrijk en Frankrijk liggen. Deze wintersportplekken zijn sneeuwzeker en Bansko alleen beschikt al over ruim 65 kilometer aan prachtige pistes. Borovets heeft bergtoppen van maar liefst 2500 meter hoog en niet onbelangrijk: de après-ski is hier erg gezellig. Nog een groot voordeel van wintersport in Bulgarije: het is een goedkope optie.

3. Polen: skiën in gezellig Zakopane

Net als Bulgarije ontwikkelt ook Polen zich als wintersportland. En ook hier kun je goedkoop een prachtige wintersport beleven. De skigebieden in Polen zijn kleinschalig én sneeuwzeker. Vooral voor beginnende skiërs is Polen een geschikte wintersportbestemming, want de pisten zijn relatief wat minder uitdagend. Eén van de bekendste wintersportplaatsen is Zakopane en dit is dan ook een aanrader. Hier vind je 160 kilometer aan pistes, het gebied is bijzonder kindvriendelijk en Zakopane zelf is een gezellig stadje waar veel te doen is. Zoek je daar een fijn pension? Kijk dan eens naar Pension Willa Juna, dat vlakbij de besneeuwde piste ligt.

Sneeuwzekere wintersportbestemmingen

4. Wintersport in de Sierra Nevada, Spanje

Bij Spanje denk je natuurlijk allereerst aan zon, strand en mooie steden, maar Spanje is ook heel geschikt als wintersportbestemming. In Andalusië ligt het natuurgebied Sierra Nevada, met zo’n honderd kilometer aan skipistes. Pradollano is hét centrum van de wintersport in Sierra Nevada en hier vind je volop goede accommodaties. De kans op zon is in de Sierra Nevada heel groot en je hebt bovendien volop mogelijkheden om het skiën af te wisselen met andere uitstapjes. Prachtig steden als Granada liggen vlakbij en zelfs de kust is maar twee uur rijden. Ideaal voor een afwisselende wintersportvakantie! Wil je overnachten in Granada? Hotel Abadía krijgt van jullie maar liefst een 9,7.

Heb jij tips voor een verrassende wintersportbestemming? Deel je ervaringen in de comments!

 

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

11 oktober - 2017

Lees ook

Reacties