Cyprus: dé nieuwe winterzonbestemming

Redactie - 26 november 2018

Cyprus: dé nieuwe winterzonbestemming

Redactie - 26 november 2018

Ook zo’n zin in wat warmer weer? Heb je wel eens gedacht aan Cyprus? Wij tippen dit eiland als dé winterzonbestemming van dit jaar!

Cyprus weer

Zonnig Cyprus in de winter

Met ongeveer maar vijf dagen neerslag per maand, is de kans groot dat je op Cyprus geniet van de zon in de winter. Van november tot maart is het gemiddeld heerlijk twintig graden. Met een beetje geluk lig je nog aan het strand.

In de wintermaanden schijnt de zon zo’n zes uur per dag, dus plan je zwembadsessies goed!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-fantastische-hotels-op-curacao-winterzonvakantie/”]

Paphos Cyprus

Zonnige uitstapjes op Cyprus

Twintig graden is perfect om het eiland eens flink te gaan ontdekken. Dus even genoeg in de zon gelegen? Ga richting Paphos! De stad bestaat uit twee delen, waarvan het Beneden-Paphos zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bezoek de bijzondere ruïnes en bewonder de bijzondere mozaïeken vloeren in het Huis van Theseus.  

Boven-Paphos is het levendige gedeelte van de stad. Vlakbij het strand en vol met terrasjes, restaurants en gezellige tavernes.

Overnachtingstips in Paphos: Hotel Constantinou Bros Athena Beach en Appartement Kefalos Beach Village.

De beste souvenirs scoor je in het oude dorp Lefkara. Hier wordt het beroemde Lefkara-kant en zilverwerk gemaakt, dat je in allerlei winkeltjes kunt kopen. Wandel door de straten en zie hoe de locals werken aan hun producten. Meer weten van de geschiedenis? Bezoek het folklore museum in het dorp.

Troodos gebergte Cyprus

De natuur in

Het is er iets kouder, maar als je toch op Cyprus bent, mag je het Troodosgebergte eigenlijk niet overslaan. Echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze groene kern van het eiland. Bossen, wijngaarden en watervallen wisselen elkaar af in een waanzinnig landschap.

Een extra speciaal gebied in dit gebergte in de cedervallei. Duizenden cederbomen staan naast elkaar. En je kunt er oog in oog komen te staan met de mouffon, een wild schaap dat het nationale symbool van Cyprus is.

Ook niet te missen: het indrukwekkende Kýkkosklooster. Dit imposante bouwwerk kent prachtige versieren en bijzondere mozaïeken.

Reviewer Nora was onder de indruk van het Troodosgebergte: ‘Hele mooie vergezichten en mooie natuur. Tijdens je rondrit zeker een keer stoppen in een van de dorpen onderweg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/nederlandse-winterzonbestemmingen-de-abc-eilanden/”]

Cyrpus keuken

De overheerlijke Cypriotische keuken

In de avonduren kan het in de winter op Cyprus best afkoelen. En dus heb je alle reden om lekker lang te tafelen! De Cypriotische keuken is een combinatie van Turks en Grieks, waardoor je er allerlei heerlijke gerechten vindt. Denk aan humus en tzaziki, stoofschotels en kebab. Tip: probeer koupepia, smakelijke wijnbladeren gevuld met rijst of gehakt.

Bij wijn denk je misschien niet meteen aan Cyprus. Maar de wijnproductie op het eiland is al meer dan vierduizend jaar oud! Dat betekent niet alleen dat je er een heerlijk glaasje (of twee) kunt drinken, maar ook dat het op Cyprus barst van de wijnhuizen. Ga voor een rondleiding, met natuurlijk een proeverij als afsluiting.

Ben jij wel eens op Cyprus geweest in de winter? Deel je ervaringen in een review en inspireer andere vakantiegangers!