Dít zijn de beste zitplaatsen in een vliegtuig

Redactie - 5 juli 2019

Dít zijn de beste zitplaatsen in een vliegtuig

Redactie - 5 juli 2019

Wil je extra beenruimte, als eerste eten uitkiezen en vanuit jouw vliegtuigstoel ongehinderd van het uitzicht kunnen genieten, zonder daar extra voor te betalen? Geen probleem! Voortaan weet jij wat de beste zitplaatsen zijn in het vliegtuig.

Vliegtuigstoelen Zoover

Beeld: Gerrie van der Walt via Unsplash

Vind jij het ook lastig kiezen als je online je plekje mag selecteren? Heb je voorin misschien meer beenruimte, of juist achterin of zit je in het midden het meest relaxed? Heb jij geen idee? Geen nood, zoekmachine Kayak en Dan Air, steward en auteur van het boek Confessions of a Trolley Dolly, zochten uit welke plekken het beste zijn in de populaire vloegtuigmodellen Airbus A320 en Boeing 777. Lees ook eens over deze truc om drie vliegtuigstoelen tegelijk voor jezelf te hebben.

De koning onder de zitplaatsen

In de Airbus A320-vliegtuigen, die Easyjet en Vueling gebruiken voor korte vluchten naar bestemmingen als Barcelona en Ibiza, staat stoel 1A bekend als de koning onder de zitplaatsen. Je hebt extra beenruimte, krijgt als eerste te drinken en te eten én je kunt ongehinderd van het uitzicht genieten omdat er geen vliegtuigvleugel in de weg zit. Wel moet je een extra vestje meenemen want stoel 1A is een van de koudere plekken in het vliegtuig. Ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Beeld: kayak.nl

Welke stoelen beter vermijden

Hierboven kun je zien dat je in de Boeing 777-vliegtuigen de rijen 44 en 45 beter kunt vermijden. Want niemand zit te wachten op weinig beenruimte, een stoel die minder ver naar achteren kan, lawaai en vooral: een plaatsje vlakbij de crewruimte en de wc’s.

Wil je er zeker van zijn dat jij je benen kunt strekken tijdens die lange vlucht naar Thailand? Boek je ticket en leg rij 32 vast. Wil je juist genieten van dat mooie uitzicht tijdens de reis naar Dubai, reserveer dan een plekje bij het raam bijna achterin. Goede vlucht!

Ga je binnenkort vliegen? Welke stoel heb jij gereserveerd?