Waarom de Duitse Bodensee een steengoed idee is

Redactie - 29 juli 2018

Waarom de Duitse Bodensee een steengoed idee is

Redactie - 29 juli 2018

Duitsland ligt op een steenworp afstand van ons kikkerlandje en oogt desondanks totaal anders: grootser en weidser. De Bodensee is zonder twijfel een van de mooiste meren in het Duitse gedeelte van de Alpenregio én is een van de grootste meren (530 vierkante kilometer) van onze oosterburen. Het heeft niet alleen natuurschoon, er zijn ook superveel leuke steden en dorpen te vinden. De highlights op een rijtje.

Bodensee-Rundwanderweg wandeling

Deze wandeling laat je alle aspecten van de Bodensee zien, want je loopt helemaal om de Bodensee heen! Trek hier wel even wat tijd voor uit: de wandeling is 260 kilometer. Maar dan heb je ook wat: je loopt in elf etappes langs prachtige dorpjes zoals Lindau en Bodman. Een van de hoogtepunten is het beklimmen van de 1064 meter hoge Pfänder, het laat zich niet raden dat het uitzicht vanaf de top fenomenaal is!

Op deze site kun je meer info vinden over de wandeling. Overnachten doe je in het leuke dorpje Lindau, bijvoorbeeld op Camping Lindau am See. Mat zegt hierover: ‘Leuke camping, prachtig gelegen aan de Bodensee. Er is veel te doen in de omgeving, zoals mooie wandelingen, fietsen en de bergen in.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-spectaculaire-kastelen-in-duitsland/”]

Ga het water op en ontdek leuke plekken

De Bodensee en omliggende steden en dorpen bieden enorm veel leuke activiteiten, zo vind je hier een wirwar aan wandelpaden en zijn er mooie fietsroutes. Vooral de Bodensee-Radweg en Danube-Lake Constance Route zijn aanraders. Maar natuurlijk gaat het ook om de Bodensee zelf! Dan zit je bij de Bodensee natuurlijk goed. Zeilen, kitesurfen, suppen, windsurfen, kajakken, zwemmen én waterskiën kun je hier allemaal doen. Ook varen er dagelijks  enorm veel lijnboten van verschillende maatschappijen – ook wel bekend als ‘De Witte Vloot’ – die je van en naar de leuke oeverstadjes – zoals Meersburg – brengen. Slapen in Meersburg kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in dit hotel. Of bezoek het mooie havenstadje Friedrichshaven, waar het stikt van de leuke terrasjes in en rondom de haven. Fijne hotels hebben ze hier ook, zoals deze. Het is geen slecht plan om natuur af te wisselen met een nachtje in de stad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/duitse-bestemmingen-rond-de-bodensee/”]

Bezoek het bloemeneilandje Mainau

Mainau is hét bloemeneilandje aan de Bodensee. Aan al die mooie bloemen (en kassen waar onder andere orchideeën groeien) zit een mooi stukje geschiedenis vast: in 1932 werden de verwilderde tuinen rondom het barokke paleis – Het Barockschloss – namelijk omgetoverd tot een paradijs voor planten- en bloemenliefhebbers. Dit is vandaag nog steeds te zien! Maar er is hier nog veel meer te doen! Je kunt hier namelijk naar Mainau Kinderland. Hier kun je (oké: je kinderen) pony rijden, er is een kinderboerderij en een speeltuin. Daar kan je kroost zich naar hartenlust uitleven. Ook zijn er in de speeltuin vlotten en hangbruggen, hoera! Een ander hoogtepunt in Mainau is een vlinderhuis, waar zo’n 1000 exotische vlindersoorten rondfladderen. Maar bezoek ook zeker de Sint-Maria Slotkerk. Veel plezier!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/top-5-pretparken-in-duitsland/”]

Wil je ook naar de Bodensee? Check dan Zoover voor fijne accomodaties!