Regen in Bretagne? Dit kun je doen!

Redactie - 22 juni 2017

Regen in Bretagne? Dit kun je doen!

Redactie - 22 juni 2017

Een prachtige kustlijn, schilderachtige dorpjes en best veel regen. Bretagne heeft het allemaal. Laat die paar spatjes je vakantie zeker niet verpesten. Dit kun je allemaal doen bij regen in de Franse streek!

Grafkelders Carnac Bretagne

De grafkelders bij Carnac

Kunst en cultuur in Bretagne

Regen is het perfecte excuus om wat kunst en cultuur te gaan snuiven. Het barst in Bretagne van de kastelen, kerken en kathedralen. En dat is zeker niet saai voor de allerkleinsten. Zo worden bij Château de Kerjean spannende speurtochten en dansuitvoeringen georganiseerd. En bij Château de Ranrouët leren kinderen (en jij!) alles over de Franse geschiedenis in theateruitvoeringen en vertelde streekverhalen.

Of breng een bezoekje aan de ondergrondse grafkelders bij Carnac. Superspannend voor de kids en met een gids pik je meteen een geschiedenislesje mee. Zijn de donkere wolken verdwenen? Klim naar de top van de heuvel voor een adembenemend uitzicht over de omgeving.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/tofste-voetbalstadions-europa/”]

Aquarium Marin de Tregastel Bretagne

De wondere waterwereld in een indoor aquarium

Bij regen zit je waarschijnlijk niet te wachten op een tripje naar zee. Maar bij Aquarium Marin de Tregastel kun je toch genieten van bijzondere onderwaterdieren. Dit indoor aquarium zit vol met vissen uit de omgeving. Loop zelf een rondje of ga voor een rondleiding van een professionele gids. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd waarbij je alles leert over de Atlantische oceaan. Zeker de allerkleinsten zijn er zo een paar uur zoet. Familie Van den Berg schrijft in hun review: ‘Een echte aanrader! We hebben ons daar prima vermaakt en ook onze kinderen vonden het geweldig!

Ontdek het universum in Parc du Radôme

Nog zo’n plek waar je je geen zorgen hoeft te maken over het weer: Parc du Radôme. Dit planetarium is één van de grootste van Europa. Ga zitten in de halfronde kamer, kijk omhoog en je bent middenin de sterrenhemel! Door het 3D-systeem in de zaal lijkt het bijna alsof je de sterren aan kunt raken. Dichterbij ruimtereizen kom je haast niet.

Voor wat extra actie kunnen kids van zeven tot twaalf jaar een workshop ‘Water Rocket’ volgen. Ze leren hoe je, vanuit natuurkundige principes, een fles de lucht in kunt laten schieten. De perfecte combi van wetenschap en fun!

Praktische info: Volwassenen betalen € 7,50 voor een voorstelling in het planetaruim. Voor kinderen tot vijf jaar is de toegang gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer/vakantiespelletjes/”]

Camping Domaine des Ormes Bretagne

De speelhal bij Camping Domaine des Ormes

Accommodaties bij regen en zonneschijn in Bretagne

Misschien valt het weer een keertje tegen, maar bij deze accommodaties heb je zeker een topvakantie in Bretagne.

Camping L’Atlantique heeft een enorme indoor speeltuin van maar liefst 600 vierkante meter. Vol met spelletjes, toestellen en zelfs een draaimolen. Perfect bij slecht weer! Voor slechts vier euro per dag kunnen de kids zich hier de hele dag uitleven.

Bij regen hoef je je op Camping Domaine des Ormes zeker niet te vervelen. De camping heeft onder andere een overdekt zwembad, een sauna en zelfs een fitnessruimte. Reviewer Franka67 daagt haar medevakantiegangers uit: ‘Kijk ook eens in de gamehal op de camping naar het basketbalspel van SEGA en probeer het monsterrecord van 519 te verbreken :-).’

Weet jij nog iets leuks om te doen bij regen in Bretagne? Deel je tips in de comments!