Bezoek deze leuke Pinkstermarkten

Redactie - 28 mei 2017

Bezoek deze leuke Pinkstermarkten

Redactie - 28 mei 2017

Op zoek naar een een leuk dagje uit met Pinksteren? Ga zondag of maandag lekker struinen over een markt. Wat denk je van een gezellige kinderkleedjesmarkt, indoor kramen met spullen uit grootmoederstijd of snuffelen in een kofferbak? Twijfel je tussen een markt en een stranddag? Combineer het met de Boulevardmarkt. Fijne koopjesjacht!

Grootste kofferbakmarkt van West-Friesland

De grootste kofferbakmarkt van West-Friesland vind je Eerste Pinksterdag op het recreatiegebied Nesbos in Wervershoof. Verwacht kofferbakken vol boeken, antiek en curiosa, maar ook kleedjes met speelgoed, kleding en tweedehands juweeltjes. Urenlang snuffelplezier gegarandeerd!

Waar: Nebos Wervershoof. Wanneer: 4 juni 9.30- 16 uur. Toegang: gratis

Wil je het liefst zo vroeg mogelijk langs alle kofferbakken op jacht naar echte koopjes? Dan spring je de avond ervoor in een lekker bed in de omgeving. Keuze genoeg! Zoals B&B Dirosa in Wervershoof of het kleinschalige hotel Recuerdos vlakbij het centrum van Enkhuizen. Ook bij hotel Van der Valk in Hoorn ben je verzekerd van een zacht bed. Reviewer E. Grooters had daar vorige maand een heerlijk weekend. ‘Prachtige hotel. De kamers zijn ruim, mooi en rustig van kleur ingericht. Met een heerlijk tweezits bankje en een goed bed waarin je lekker slaapt en uitgerust wakker wordt. Vervolgens een pracht badkamer met toilet, ligbad en ruime stortdouche.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/last-minute-heerlijk-weekendje-weg/”]

#Tipvanzoover: Schrik niet als je ’s ochtends héél vroeg gewekt wordt door bellen, toeters en lawaaierige jongeren. De zaterdag voor Pinksteren wordt, vooral in West-Friesland, traditiegetrouw Luilak gevierd. Bij dit feest worden langslapers en te laat komers bespot en luid wakker gemaakt door jongeren die overal aanbellen en lawaai maken. Je weet daardoor wel verzekerd van een vroeg, en waarschijnlijk succesvol, bezoek aan de kofferbakmarkt.

Beeld: puur-ijs.nl

Shoppen en flaneren op de Boulevardmarkt Vlissingen

Uitzicht op zee, terrasjes in de buurt en genoeg leuke kramen om lekker te shoppen. Klinkt goed! Je vindt het allemaal bij de Boulevardmarkt in Vlissingen. Op deze Pinkstermarkt, die voor de elfde keer wordt georganiseerd, kun je op zondag eindeloos flaneren langs honderdvijftig kramen. Van sieraden tot wenskaarten, van woonaccessoires tot parfum: je vindt het er allemaal. Net als kramen met lekker eten en diverse attracties voor de kids.

Waar: Boulevard Vlissingen Wanneer: 4 juni 10-17 uur Toegang: gratis.

Wat is er lekkerder dan na een dagje shoppen in de zeelucht een hotelletje te pakken en te genieten van die extra vrije maandag? Dit zijn de beste adresjes.

Speelgoedmarkt in Veghel

Met de kids op zoek naar onverwoestbaar speelgoed of vintage zomerkleding? Ga dan Eerste Pinksterdag naar Rommelmarkt Rond om De Speeltuin in Veghel. Voor kinderen tot dertien jaar is er in de speeltuin een gratis Kinderkleedjes-speelgoedmarkt. Hebben de kids genoeg schatten verzameld? Dan kunnen ze zich -gratis- uitleven in de speeltuin. Wat wil je nog meer?

Waar: Gladiolenstraat Veghel Wanneer: 4 juni 10-16 uur. Toegang: gratis

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Schatzoeken op de Luikse Markt

Wat minder weer of juist even genoeg van de zon? Dan zit je Tweede Pinksterdag goed bij de Luikse Markt in de Jaarbeurs in Utrecht. Je kunt daar los gaan op zo’n 600 kramen vol mooie oude spullen. Leuke dingen, gekke spullen en kostbare schatten… Je vindt het allemaal in de bonte verzameling spullen uit grootmoeders tijd. Ga lekker schatzoeken en luister ondertussen naar live-muziek. Ook aan de kids is gedacht.

Waar: Jaarbeurs Utrecht Wanneer: 5 juni 9-16.30 uur Toegang: €5.-

Meer inspiratie voor leuke dagjes weg, stedentrips of vakanties? Check de Facebookpagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief