Bezoek deze levende kerststallen voor het ultieme kerstgevoel

Redactie - 2 november 2017

Bezoek deze levende kerststallen voor het ultieme kerstgevoel

Redactie - 2 november 2017

Het ultieme kerstgevoel ervaren? Bezoek één van de levende kerststallen en waan je even in Bethlehem. Ontmoet het kindeke Jezus, Maria, Jozef en de dieren in de stal. Luister naar de mooiste kerstverhalen of zing uit volle borst mee met kerstliedjes. Kortom: maak er een fantastische dag of een romantisch weekendje weg in kerstsferen van. Waar? Op eigen bodem, bij deze levende kerststallen-events.

Levende kerststal Nederland - Enter

Beeld: Levende kerststal Enter.

Bethlehem ligt voor even in Enter

Maandag 25 december en dinsdag 26 december tuigen de Enterse Kloomp’n Daansers weer een levende kerststal op. Wandel door het tweeduizend jaar oude, sfeervol versierde bos en luister naar het kerstverhaal. Voor binnenkomst word je wel even ingeschreven, zoals Keizer Augustus dat vroeger deed met de volkstelling. Daarna is het tijd om Bethlehem binnen te wandelen. Lekker blijven slapen in Enter? Boek een nachtje bij Landgoed De Elsgraven.

Wanneer? 25 december en  26 december van 13 tot 19 uur. Entree? €1,50 per persoon.

Kerststad Valkenburg

Beeld: Kerststad Valkenburg.

Ondergronds kerstinkopen doen in Valkenburg

In Valkenburg is het rond Kerstmis zowel boven- als ondergronds genieten van de ultieme kerstsfeer. Dit kerstparadijs wil je niet missen. Wie kan er nou zeggen dat hij kerstcadeaus heeft geshopt in een grot? Bijkomend voordeel: het is er lekker warm. En wist je dat Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations staat? Hier komen niet alleen Maria, Jozef en kindeke Jezus tot leven, tijdens de parade kun je nog veel meer kerstfiguren ontmoeten!

Wanneer? Woensdag 6, 13, 20 en 27 december om 19 uur. Zaterdag 9, 16, 23 en 30 december om 19.30 uur.

Levende kerststal Nederland - Noordwijk

Beeld: Levende kerststal Noordwijk.

Noordwijk heeft de hoogste, levende (muzikale) kerststal

Ook dit jaar heeft Noordwijk weer de hoogste, levende kerststal van Nederland. Én hij is nog muzikaal ook. Waar? In de Oude Jeroenstoren. Terwijl je de weg naar boven aflegt (maar liefst 110 treden) leidt een herder je door het kerstverhaal. Op elke verdieping word je verrast door een muzikale vertolking van een passage uit het kerstverhaal. Wie je aan de top van de toren vindt, kun je wel raden.

Wanneer? Zaterdag 16 december van 12:00 tot 17:20 uur, iedere 20 minuten. Entree? €4,- per persoon.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/beste-kerstmarkten-europa/”]

Levende kerststal Nederland - Zwolle

Beeld: Kerst Event Zwolle.

Grootste levende kerststal van Nederland in Zwolle

Zwolle wil de eer hoog houden en gaat ook dit jaar weer voor de grootste, levende kerststal van Nederland. Hij staat weer op het Grote Kerkplein in de binnenstad, waar schapen, lama’s en kamelen die dag lekker zullen grazen. De kerststal vormt samen met de Grote Kerk de centrale locatie van het Zwolse kerstevent. Als klap op de vuurpijl kun je om 16 uur kerstliedjes meezingen met een groot koor. Geen zin om naar huis te gaan nu het nét zo gezellig is? Blijf een nachtje slapen in de ex-vrouwengevangenis die omgetoverd is tot Hotel Librije’s.

Wanneer? Zaterdag 23 december van 10 tot 16 uur. Entree? Gratis.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-en-mooiste-kerststallen-nederland/”]

Levende kerststal Nederland - Culemborg

Beeld: Kinderboerderij De Heuvel.

Levende kerststal in Culemborg met de kids bezoeken

Vlak voor Kerstmis trekt de ster op de hooiberg van Kinderboerderij De Heuvel je aandacht! Hij wijst je de weg naar de levende kerststal in Culemborg. Zo rijden paard en wagen op en neer op de Weithusen en is de kinderboerderij verlicht met kaarsjes. Je komt deze avond ongetwijfeld de drie wijzen tegen die je naar Jozef, Maria, het kindje Jezus en de dieren in de stal brengen. Warm je binnen op met lekkere, warme chocomelk. Na een bezoek aan deze levende kerststal ben je helemaal klaar voor het kerstfeest thuis!

Wanneer? Zondag 24 december van 17 tot 19:30 uur. Entree? Gratis.

Welke levende kerststal mag je wat jou betreft niet missen? Laat het ons weten in een reactie. Vergeet natuurlijk niet om op Zoover.nl een review achter te laten van de plaats die jij in kerstsferen bezocht.