/Nederland/Zuid-Holland/Noordwijk / Noordwijk aan Zee

Vakantie Noordwijk

50regiopages city-inspiration-photos noordwijk-noordwijk-aan-zee

Noordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland, tussen Amsterdam en Den Haag en heeft een lang zandstrand. Haar directe omgeving bestaat uit weidse bossen, duinen en de bollenstreken. Noordwijk wordt hierom ook wel “de bloemenbadplaats van Europa" genoemd.

Nederland
Zuid-Holland
Noordwijk / Noordwijk aan Zee
Eigen vervoer
Verwijder filters

36 accommodaties

Over Noordwijk

Noordwijk ligt in de provincie Zuid-Holland, tussen Amsterdam en Den Haag en heeft een 13 kilometer lang zandstrand. Haar directe omgeving bestaat uit weidse bossen, ruige duinen en de bollenstreken. Noordwijk wordt hierom ook wel “de bloemenbadplaats van Europa" genoemd.

De sfeervolle dorpskern van Noordwijk

Noordwijk heeft een historische dorpskern met veel bezienswaardigheden. Wandel bijvoorbeeld langs de gotische Sint- Jeroenskerk, breng een bezoekje aan de vuurtoren of bewonder de fraaie villa's en hotels aan de Prins Hendrikweg. De shopliefhebbers onder ons kunnen terecht in Noordwijk aan Zee, Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout. Ook is er wekelijks een markt in Noordwijk waar je verse producten kunt kopen. Bezoek als je de kans hebt ook het ESTEC, het Europese centrum voor ruimteonderzoek en technologie, de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA).

Het strand van Noordwijk

Op het strand van Noordwijk wordt rekening gehouden met iedereen. Zo zijn honden in het zomerseizoen verboden op het algemene strand, maar is er wel een speciaal hondenstrand waar zij terecht kunnen. Dit strand ligt aan het einde van de Koningin Astrid Boulevard en is daarmee het meest zuidelijke strand van Noordwijk. Naaktrecreatie is in Noordwijk toegestaan tussen kilometerpaal 79.500 en 78.000 (gelegen tussen de Koningin Wilhelmina Boulevard en Duindamseslag) en tussen kilometerpaal 74.000 en 73.000 (gelegen iets ten noorden van Langevelderslag).

Wat zeggen bezoekers over

Noordwijk / Noordwijk aan Zee

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.