De beste plekken om vuurwerk te spotten in Nederland!

Redactie - 26 december 2017

De beste plekken om vuurwerk te spotten in Nederland!

Redactie - 26 december 2017

Word je ook altijd zo jaloers bij het zien van die spectaculaire vuurwerkshows in Londen, New York of Sydney? Dat is absoluut niet nodig! Ook in Nederland kun je prachtige vuurwerkshows bijwonen. Wij zetten de vijf leukste op een rij. Dan kun jij knallend het nieuwe jaar in!

Beeld: Het Nationale Vuurwerk Rotterdam

Het Nationale Vuurwerk Rotterdam

De meest spectaculaire plek in Nederland om te genieten van een vuurwerkshow is zonder twijfel Rotterdam. Vanaf 22:30 ben je welkom op de Boompjeskade om onder het genot van een drankje en een oliebol te luisteren naar alle hits van het afgelopen jaar. Dat doe je niet alleen, maar samen met tienduizenden mensen die net als jij wachten op wat om middernacht los zal barsten. Vanaf de iconische Erasmusbrug ga je letterlijk knallend het nieuwe jaar tegegemoet. Praktisch: na afloop rijdt er om de tien minuten een metro die je weer naar het station brengt. Geen zin om deze bruisende stad te verlaten? Overnacht dan in een hippe accommodatie zoals het CitizenM Hotel.

Beeld: Blogitall

Magie in Maastricht

Een bezoek aan het gezellige Maastricht is natuurlijk altijd een goed idee, maar met oud & nieuw is deze stad helemaal een aanrader! Zodra de kerkklokken twaalf keer hun bombastische geluid hebben laten horen, barst het echte feest los. Het weergaloze vuurwerk dat weerspiegelt op de Maas geeft een haast magisch effect. Maar dat kan natuurlijk ook komen door dat zoveelste glas champagne…Hoe dan ook: het Vrijthof met talloze gezellige café’s maakt de inluiding van het nieuwe jaar tot een waar feest. Los Limbos!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-oud-en-nieuw-tradities-landen/”]

Beeld: I Amsterdam

Aanstekers in Amsterdam

Tja, wanneer je het over een spectaculair evenement hebt is de kans groot dat wereldstad Amsterdam in het rijtje voorkomt. Zo ook op het gebied van een geweldige vuurwerkshow. Climax van de avond is wanneer een gigantische hoeveelheid vuurwerk traditiegetrouw boven de Amstel wordt afgestoken. Ook is deze stad jaarlijks de locatie voor het officiële aftelmoment dat ook op televisie te zien is. Daar wil jij natuurlijk bij zijn!

Beeld: Den Haag Direct

Schitteringen in Scheveningen

In Scheveningen zie je niet alleen sterretjes wanneer je door het ijskoude water rent tijdens de traditionele nieuwjaarsduik. Ook enkele uren daarvoor is het uitstekend vertoeven op de gezellige boulevard. Met de iconische pier op de achtergrond geniet je hier met vele anderen van een spectaculaire vuurwerkshow. Hiermee laat Scheveningen zijn schoonheid in alle glorie naar buiten komen. Geniet optimaal van je tijd door te verblijven in bijvoorbeeld het Boulevard Hotel Scheveningen. Wanneer je de volgende dag minder brak bent dan verwacht, kun je altijd nog meedoen met de nieuwjaarsduik. Of je draait je nog eens om tot het tijd is om uit te checken. Ook best fijn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dos-and-donts-van-oud-nieuw-vieren-in-een-buitenlandse-stad/”]

Beeld: www.ad.nl

Knallend uiteinde in Utrecht

Utrecht beschikt over één van de meest gezellige binnensteden van Nederland en ook met oud & nieuw is dit the place to be. Het enige luxeprobleem dat je hebt is naar welk van de talloze te gekke feestjes je wilt gaan! Naar de Winkel van Sinkel of toch club Poema? Over één aspect van de avond hoef je in ieder geval niet na te denken: de spectaculaire vuurwerkshow in het centrum moet je gewoon zien! Luid het nieuwe jaar in met duizenden andere feestgangers en ga daarna met je ticket in de hand naar dat ene geweldige feest.

Heb jij al plannen met oud & nieuw en heb je nog gave tips om met ons te delen? Wij horen graag van je in de comments!